搜索
熱搜: 活動 交友 discuz

ccbenny vs wongcmm 擂台集合帖

1萬

超級版主

ccbenny vs wongcmm 擂台集合帖:

2014-11-16  論強勢回歸
http://forum.memehk.com/forum.php?mod=viewthread&tid=112838

2014-11-23  睇下你契媽點講你?
http://forum.memehk.com/forum.php?mod=viewthread&tid=114261

2014-12-1  睇下網友點屌你呢條屎蟲Wongcmm
http://forum.memehk.com/forum.php?mod=viewthread&tid=116216

2014-12-20  大起底呢隻 冚家剷雜種擦鞋小丑狗閪wongcmm
http://forum.memehk.com/forum.php?mod=viewthread&tid=119926

2014-12-26  冚家剷雜種擦鞋小丑狗閪wongcmm又去喊苦喊忽擦鞋啦
http://forum.memehk.com/forum.php?mod=viewthread&tid=121050

2015-2-22  幫謎米過街老鼠冚家剷雜種擦鞋小丑狗閪wongcmm開年
http://forum.memehk.com/forum.php?mod=viewthread&tid=131414

2015-3-19  各位網友.如見到小丑狗閪wongcmm在謎米.請通知一聲
http://forum.memehk.com/forum.php?mod=viewthread&tid=136723

除特別聲明外,小弟於 數碼版及版主區外討論,僅屬個人意見,與版主身份無關。
上善若水   君子和而不同
謎網的事,幫得就幫,做得就做,只此而已

1萬

超級版主

除特別聲明外,小弟於 數碼版及版主區外討論,僅屬個人意見,與版主身份無關。
上善若水   君子和而不同
謎網的事,幫得就幫,做得就做,只此而已

論壇元老

.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
我屌你隻雜種狗閪ccbenny個老母.長屌長有.日日都屌
冚家剷雜種擦鞋小丑狗閪ccbenny
你隻雜種狗閪ccbenny謎米過街老鼠
係網友都屌柒你隻低B打靶

你隻雜種個老母日日俾黑鬼上門屌
你隻雜種ccbenny邊個係老豆
連你亞媽都唔知係邊隻黑鬼生你隻咁柒低B嘅野種出黎
响呢度就俾網友屌到你隻雜種狗閪ccbenny仆街

--------------------------------------------------------
我屌你隻種狗閪ccbenny個老母

你隻雜種狗閪ccbenny謎米過街老鼠
以為搞完屎就無事呀
有排你隻冚家剷受
我日日都屌爆你老母
屌到你隻雜種狗閪ccbenny中風為止
------------------------------------------------------------
屌你老母
冚家剷雜種小丑狗閪ccbenny

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
X         此舉純為清理版面, 方便其他網友使用.           X
X         此次為一次性處理, 雙方仍可繼續使用該版.    X
X         而本人並無意介入兩方的爭拗,                        X
X         只希望兩方都尊重其他網友使用該版之權利,   X
X         控制一下鬧交帖的數目, 多謝合作!                   X
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

OK.   遵命.

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
正氣凜然,做得好!必須重建討論區秩序。不過現時還有其他人在討論區惡意頂貼,令人望而生厭。建議將所有惡意頂貼移至搏擊擂台,並警告該批頂貼人士,從嚴處理。
------------------------------------------------------

樂得清靜,呢D叫 Trolling, 應該一早Ban account. - 做得好。
--------------------------------------------------------
首先要明白你來謎米的目的
正如九叔話「你屌人,人屌你。受唔住,唔好嚟。」
會員間食下花生頂下咀根本就好平常既事
但去到人身攻擊,版主就應要主動出來制止
否則,另一批會員會認為版主無做好本份
所以機制是不應存在要有會員出聲投訴,版主才制止的
考慮刑期用帖數是一個方法

但最主要是考慮爭呦是由那一方首先發起挑釁
而所謂「挑釁」是否有充足理據
如果理據是根據事實出發而作出自已睇法,這不是言論自由嗎?
版主又為何要制止呢
同時,亦要看爭呦持續性
一般人會頂幾句就算、頂落去永遠唔會有結果又何必浪費時間呢
但有一些人喜歡沒完沒了
如果版主勸戒雙方後,還有一方還是每日爭持不休
換做你是版主又如何處置呢?最簡單方法不是直接給予禁言嗎
而且持續性爭呦的人,量刑應該會較重
當然,不同人有不同的角度去計算刑期,是沒有一個既定准則的
服不服版主判決?
可使用討論區機制,向判決專員反映你既不滿
如不相信機制,亦可直接到ceo區開帖跟ceo對話
或直接到蕭遙遊區開帖要求蕭若元出黎同你對話         
將你既理據講晒出黎,由最高層判斷
不是比每天潑婦式辱罵吵吵鬧鬧好嗎?
怕只怕,有投訴人無呢個吉士接受最終判決,而逃避呢
管理層卻視若無睹
咁管理層係向邊個負責架.  雨陽? 老蕭?  
如果係雨陽, 咁佢有無責任?
如果係老蕭, 我估老蕭咁英明神武, 一定知得一清二楚,
------------------------------------------------------
唔鍾意咪唔好黎謎網囉, 無人用槍指住你地黎既.
----------------------------------------------------
well done add 9999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999points if i can..................
--------------------------------------------
借死硬粉絲所講既贈下你興, 唔鍾意咪唔好黎謎網囉, 無人用槍指住你地黎既.
話你垃圾無講錯,
知己知彼百戰百勝, 對手係乜人, 係點既都唔知, 抵你輸一世.
鸚鵡就係講黎講去都果句, 垃圾飛上枝頭變咗鸚鵡, 為兩餐俾人綁手綁腳,  你都算賤咯.
-----------------------------------------
每人都有分辨是非能力..........所以才玩下加rommel分...........我認為他做得對.............只是做得遲左d.....
----------------------------------------
唔順既咪唔好上謎網囉, 垃圾

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
[司投]分身易
李代[圖姜]難

---------------------
rickychan303 (好詩!好詩!)
調  虎離山易,
李  代圖姜難,
老  蕭行正義,
無  恥碌撚奸.

------------------
wongcmm
好一句 [李代圖姜難].老蕭在下句俾你激死咯!
非教者之罪,
乃讀屎片之过也.
--------------------------------------------------------------------

李代桃僵

典故;

南宋·郭茂倩《乐府诗集·鸡鸣》:“桃在露井上,李树在桃旁,虫来啮桃根,李树代桃僵。树木身相代,兄弟还相忘!”

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

插咀講幾句:
你享用自由的同時,亦要維護別人的自由,這才是真正的自由
你享用平等的同時,亦要給予別人平等機會,這才是真正的平等
以「我行我素」態度來對待別人之前,應反問為何別人不能用「我行我素」來處罰你?
公平、公正原則,首要是要大家互相尊重及互相律守規則
自已不尊重對方、無視規則
為何還要別人來尊重你?
還要別人用規則來同你講道理呢
這不是有問題嗎?
----------------------
我唔係話你
大家平心討論而以,無必要採用互相攻擊的方式
都係果句,當事人如對版主處事有不滿
大可直接到ceo區開帖跟ceo對話
雙方並非深仇大恨,無必要每日問候人地祖宗十八代幾廿次的
------------

西南二伯苦

禁止訪問

2萬

禁止訪問

論壇元老

首先要明白你來謎米的目的
正如九叔話「你屌人,人屌你。受唔住,唔好嚟。」
會員間食下花生頂下咀根本就好平常既事
但去到人身攻擊,版主就應要主動出來制止
否則,另一批會員會認為版主無做好本份
所以機制是不應存在要有會員出聲投訴,版主才制止的

考慮刑期用帖數是一個方法
但最主要是考慮爭呦是由那一方首先發起挑釁
而所謂「挑釁」是否有充足理據
如果理據是根據事實出發而作出自已睇法,這不是言論自由嗎?
版主又為何要制止呢
同時,亦要看爭呦持續性
一般人會頂幾句就算、頂落去永遠唔會有結果又何必浪費時間呢
但有一些人喜歡沒完沒了
如果版主勸戒雙方後,還有一方還是每日爭持不休
換做你是版主又如何處置呢?最簡單方法不是直接給予禁言嗎
而且持續性爭呦的人,量刑應該會較重
當然,不同人有不同的角度去計算刑期,是沒有一個既定准則的

服不服版主判決?
可使用討論區機制,向判決專員反映你既不滿
如不相信機制,亦可直接到ceo區開帖跟ceo對話
或直接到蕭遙遊區開帖要求蕭若元出黎同你對話         
將你既理據講晒出黎,由最高層判斷
不是比每天潑婦式辱罵吵吵鬧鬧好嗎?
怕只怕,有投訴人無呢個吉士接受最終判決,而逃避呢

西南二伯苦

論壇元老

wongcmm 發表於 2015-4-1 09:33

似寵壞細路仔多D。

2萬

禁止訪問

論壇元老

mhc 發表於 2015-4-1 09:54
似寵壞細路仔多D。

蕭生談到「精神病」(3-30蕭遙遊e-f):---
只不過是;----你稟野的方法與別人唔同啫。個個社會都有唔同既稟野方法架啦,究竟係你正常抑或是別人正常呢?----------其實「精神病」係生出黎就係咁架嘞,只要唔危害到別人----是否算病都成問題。......情緒病就唔同嘞...........

䔥版--會分裂的帖----{2015-3-7 by Pertryan}
  <  會分裂的帖, 真係好撚煩 - 蕭遙遊 - 謎米香港 - Powered by Discuz!  >
----------
#2--- 任你幾有道理
不斷辱罵式文革洗版
在任何討論區都得不到會員支持的
----------
#10--- 版主儒弱貽賴是一個極嚴重問題
會員一帖變N帖,不斷以洗版搏處罰
版主不執法破壞討論區制度,自我損壞形象
治標必須從版主開始
會員違規,第二次警告都無視
必須要嚴格執行版規
另外,如果版主事前有講明是以個人身份跟會員謾罵
雖然令人感覺有失身份,但亦無不可

----------
#13--- 講咁能多野無意思果喎
你係資深會員都知乜野環境
所以搞成而家咁啦

----------
#14---
說真的
道理並不完全在你身上
你只不過好彩在遇到一班怕事版主
如果遇著我執法,早早就BAN左你九年,認真的.-------
--------------------------------------

---------------------------------------
你長期以洗版方式去頂帖謾罵
這樣,不單影響其他會員
亦可以說是對蕭生的一種無形另類攻擊
收手吧!!!
----------
#15---
你都岸能鳩
大貓08年以奸到搞我一獲啦
在人網時代我屌d搞事者
人地屌大貓.大貓就將我黎交數
你知唔能知呀?

話我長期以洗版方式去頂帖謾罵?
果隻狗閪狗閪wongcmm無啦啦搞我在先
然通我唔能還拖呀------
---------
#16-20-自已睇
--------------
#22---
但閣下似乎想將不滿 Rommel 的情緒四處宣揚, 遊走投訴, 搏擊和簫遙版. 小弟不清楚你的做法之目的, 如果想老蕭注意, 不如直接 pm 給他. 如果話為了跟網友有私人恩怨沒完沒了, 勸閣下將時間放在別的地方還有意義.-------
--------------------
#23---
我一向作風我行我素
我唔理人點睇我及我又唔係要搏出位
你都知架

-----------------------
公器私用都要有個底線
唔可以話唔理其他人就不停做自已認為對既野
既然話唔理其他人,點解仲要頂帖畀其他人睇?
這不是邏輯混亂嗎
既然要令其他人關注
不是應該正正當當去開一個帖,寫出你既論點來汲引會員討論嗎
不斷以內容相同的回應,能引起會員討論嗎
--------------------------
#32-43-----分身撑場.----------
#44-48 -----大反擊
--------------------------------
#52---你真係當正自已大哥,打橫黎講當真理.
wongcmm所講唯一錯既係,囡囡唔係借錢俾你 [其實王禁禁冇講錯]
而係畀錢你,等你去完旅行返黎正正經經搵份工做,唔好遊手好閒
你夠膽話wongcmm所講既唔係事實?
你最後話囡囡揭你衰野,所以囡囡不仁你就不義
將囡囡既email公開去報復呢個幫過你既恩人
rommel將帖子屏蔽來保護囡囡私隱
你就不斷重覆去公開email
仲喊冤,屌鳩rommel將你既帖子屏蔽
呢啲都唔係事實?
自已做埋呢啲野,仲叫人出聲幫你去還拖
你咁樣對幫過你既人,真係三個字:嘥鳩氣

西南二伯苦

論壇元老

----------
#54---忍唔住啲人當自已大晒先頂兩句,有怪莫怪,你既帖唔再覆.
----------
#56 你都岸能鳩
聽果隻冚家剷雜種擦鞋小丑狗閪wongcmm鳩up
就响度知少少就扮能哂野
我銀行戶口有問題.問囡囡借一千元.囡囡話唔駛借.那一千元當請我飲酒
囡囡話股票有利而主動再入一千元話請我飲beer.你知唔能知呀
我同囡囡都通過幾次電話啦
在人網時.囡囡煽過我屌你老母啦.我唔屌咋.你又知唔知呀

我俾大貓屈我9個月..囡囡就e-mail俾我想收風而俾我屌
囡囡反面見我發唔到言就不停咁抹黑我.你又知唔知呀

rommel在人網時見我被ban都抽過我唔少水啦
我在謎米被屈9個月.返黎第一日佢都警告我2次
話怕我出帖屌大貓驚俾蕭生見到而移我帖.你又知唔知呀

所以話你18V.乜能野都唔知.就想响度扮能哂野想扮大哥在指指點點
-----------------
#58---佢應該覺得你莫財所以入兩千蚊比你
老老實實有d人識左十年一千都未必肯比
----------------------------
#59---我莫財?
我已7年唔駛做野.食緊自己嘅老本中
生活無憂.所以有咁多時間在這站貼野
仲去做義工喎

-------------
馬寶道有個乞兒,已17年唔駛做野.食緊自己嘅老本中,生活無憂所以有咁多時間在街邊執野,我唔會話佢莫財 ..
-------------
要唔要啤啤佢...我股票賺左..過十皮俾你.
-----------------
#60以後由屎坑烏蠅出場,自由選看........

#62----極精彩,可惜被屏閉.
---------------------------------
.廩野方法唔同啫,拗乜野噃!!
西南二伯苦