搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: jdo

听日 NFP 点样玩?

論壇元老

今晚加幣數據有咩部署?

金牌會員

我琴晚已经入市short 期货,即系long US/CD,暂时领先50点,星期三咁大盘沽加币,里个盘梗系星期三就已经知道今晚嘅employment report 嘅结果系好燃衰,所以有胆沽冧个市,无一千几百亿美元以上系无可能沽冧个加币市场,赌得咁大梗系有料到,我地啲刷鞋仔跟少少玩下搵两餐啰!

論壇元老

jdo 發表於 2015-4-10 15:19
我琴晚已经入市short 期货,即系long US/CD,暂时领先50点,星期三咁大盘沽加币,里个盘梗系星期三就已经知 ...

加拿大數據好過預期,我搭地鐵時放張entry short 1.2650但好少主碼,8點半前放好,無stop無limit因為得10k,過兩個站攢30點算數。基本上每次差不多都是這樣,數據公佈前D人托高價格,5分鐘跌70點。這次是數據公佈前d人造幾日沽加幣,1.27點吾到,可能落番去中間位1.25level.

金牌會員

虽然加拿大数据我估错,都系都赢到440蚊一张,好过无,后来赢Tbond,炒炒埋埋又一碟,开开心心过weekend,一阵北上24小时,星期一再战江湖!汇率目前阶段难估,但美元利率就很明显向好,short Tbond好过,今个星期嘅欧元COT 拉回14000千张(期货),稍为纾缓,所以欧元试10460几乎可以肯定,今次跌穿10460几日内试parity (1:1)都有可能 ,英镑试咗N次爬极都爬唔150以上,星期一又要试新低,