搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 趙善軒

梁耀忠表現確實令人失望《思無邪》

金牌會員

RickyChan303 發表於 2016-10-15 10:01
引:
#12      http://forum.memehk.com/forum.php?mod=viewthread&tid=213777&page=2#pid952986

小天真, 你以為中聯辦是省油的燈嗎?

到時建制只派一人參選, 而民主派又是多張名單出選, 難道又要搞雷動!!!!!!

人家建制派水頭充足, 民主派卻五行欠水

建制派還向選民高喊民主派辭職補選浪費億元公帑呢!!

最後人家就算輸了補選也只是打回原形而已, 而民主派輸了一席就是買少見少了!!

真是豬一般的隊友!!!

1萬

論壇元老

我思故我在 發表於 2016-10-15 10:51
小天真, 你以為中聯辦是省油的燈嗎?

到時建制只派一人參選, 而民主派又是多張名單出選, 難道又要搞雷動! ...

<我思故我在>我話你<低 B>真係冇錯,
你連 加 減數都唔識, 就四圍<博咀> !  慳 D 啦 !

泛民有幾多票, 建制狗有幾多票, <我思故我在>你知唔撚知呀 ???
猛叫人地<豬> !

金牌會員

RickyChan303 發表於 2016-10-15 11:06
我話你真係冇錯,
你連 加 減數都唔識, 就四圍 !  慳 D 啦 !

小天真, 我只知道,  建制派有很多鐵票, 建制派有很多種票, 建制派可以有財力去界票, 建制派甚至有一雙無形之手令有意參選的人退選,

而民主派就只有一盤散沙, 和一班隱形建制派叫人投白票, 等於送建制一票, 甚至叫人沒有本土, 就投土共建制派!!

以新東補選為例, 民主派在新東的確有很多支持者, 遠比建制派多, 只是人家只一人出選, 而民主派卻有多人參選, 結果....... 民主派也只能險勝而已!!! 如果當日不是部分建制派 hae 住助選, 大概勝出者是阿鼎了!!

1萬

論壇元老

我思故我在 發表於 2016-10-15 11:20
小天真, 我只知道,  建制派有很多鐵票, 建制派有很多種票, 建制派可以有財力去界票, 建制派甚至有一雙無 ...

<我思故我在>唔再話你<低 B > 都唔得 !!!
就係因為選一個真正--勇敢捨身取義 --既-泛民議員-咁撚困難,
宜家就有一個---絕佳機會---, 踢走<梁粉忠>呢個<田七頭>,
換番一個---勇敢棄選既---陳琬琛------ !!!!!!

<我思故我在>你個<低 B 友>竟然<反對> !!!
<我思故我在>你<糞醒未> ?

3萬

論壇元老

我思故我在 發表於 2016-10-15 10:05
不願主持一個有不合資格候選人的選舉, 請問何恥之有????

為什麽民主派要主持這個爛會議呢? 如果民主派主 ...

講得好!一個不合資格候選人,無恥的該是他,理應用合法的代理主席身份去處理,但用見而避之,棄兵曳甲的行動就變成恥辱啦,咁都唔明?

主持此會議的資格,是立法會議事規則決定,也是議員的責任和義務,輪資排輩,梁耀忠符合規定,剛好他認為是民主派,做代理主席明正言順,無錯喎!

就係驚個議會爛,所以就要更加珍惜代理主席的權力,為要拱手給建制派?
你不主持會議,讓一個不合資格候選人,順利當選主席,你什樣自圓其說?”我無盡力阻止”

從一開始就行錯步,講什麼裡應外合,慳尐啦!
對喇!用針對熱普城骨幹的想法,你就明白梁耀忠護短,有多麼不堪!唉!

金牌會員

小天真, 踢走梁耀忠, 陳琬琛就一定能取而代之嗎????

閣下是對政治毫不認識? 還是在做保藥黨去騙人呢?

1萬

論壇元老

我思故我在 發表於 2016-10-15 11:39
小天真, 踢走梁耀忠, 陳琬琛就一定能取而代之嗎????

閣下是對政治毫不認識? 還是在做保藥黨去騙人呢? ...

<我思故我在>唔再話你<低 B > 都唔得 !!!

100 萬 係多過  80 萬 既!

---勇敢棄選既---陳琬琛------梗係好撚過<梁粉忠>呢個<田七頭>啦 !!!!!

金牌會員

Bencan 發表於 2016-10-15 11:37
講得好!一個不合資格候選人,無恥的該是他,理應用合法的代理主席身份去處理,但用見而避之,棄兵曳甲的 ...

你以為民主派主持會議,梁君彥就不能順利當選嗎? 你以為民主派真的能阻止梁君彥當選嗎?

如果最後都逃離不了梁君彥當選這個結果, 最聰明的做法,就是找些體面的理由拒絕主持會議,令民主派和梁君彥當選完全切割,然後就開始真正的抗爭,議會外司法覆核,議會內不斷質疑主席的合法性,每次梁君彥主持會議時所有民主派議員都在發言前發表簡短聲明,質疑主席的合法性,總之就要如朱凱迪所言,要梁君彥沒有好日子過,要讓中聯辦知道,民主派不是好欺負的.

只可惜,民主派的支持者,完全是政治小學雞,竟然槍口對著梁耀忠,浪費了這大好良機!!

金牌會員

RickyChan303 發表於 2016-10-15 11:54
唔再話你 都唔得 !!!

100 萬 係多過  80 萬 既!

小天真, 100萬當然多過80萬啦,

不過如果這邊廂要2個人分100萬,每人只得 50萬

那邊廂一人獨取80萬,

結果就變成 50萬 對 80萬了!

究竟50萬多?還是 80萬多呢?  

真是政治白痴!!!

1萬

論壇元老

第三十二講 洪都保衛戰 朱文正以少勝多 〈蕭若元說明史〉2016-10-09
https://www.youtube.com/watch?v= ... XaIsmsN0err0dPuP_d2

市民想要邊一個 做-泛民議員- 呢 ???

好似  :

1 . 朱文正 (---勇敢棄選既---陳琬琛------)

2. 豬撚正  (---陣前倒戈 既  梁粉忠 ).