搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 趙善軒

梁耀忠表現確實令人失望《思無邪》

1萬

論壇元老

我思故我在 發表於 2016-10-15 12:10
小天真, 100萬當然多過80萬啦,

不過如果這邊廂要2個人分100萬,每人只得 50萬

<我思故我在>唔再話你<低 B > 都唔得 !!!

單對單, 除非<我思故我在>你個<低 B 友> 敢 <介> 陳琬琛 票 !

因為只有<我思故我在>你個<低 B 友>先至想試吓比 100 萬人既-口水- 浸瓜 - 既滋味 !

3萬

論壇元老

我思故我在 發表於 2016-10-15 12:05
你以為民主派主持會議,梁君彥就不能順利當選嗎? 你以為民主派真的能阻止梁君彥當選嗎?

如果最後都逃 ...

無人可保証梁耀忠做好代理主席,梁君彥就不能順利當選?起碼有盡過力,但他棄兵曳甲,就事實上做成他順利當選。

你以為民主派街頭抗爭、示威,共產黨就不能順利管治?你以為民主派真的能阻止共產黨管治嗎?係咪唔應該做?

你以為抵抗就可逃離被強姦的結果,最聰明的做法,就是找些體面的理由拒絕: 唔好啦!我報警!你無道德!跟著放輭手腳,任由擺佈?然後?日後每天到強姦犯屋外叫囂,衰人!衰人!衰人!比佢知你係唔好欺負嘅!

醒下啦!政治學者,竟然為梁耀忠護短,白白浪費了這大好良機!!

金牌會員

RickyChan303 發表於 2016-10-15 12:18
唔再話你 都唔得 !!!

單對單, 除非你個 敢  陳琬琛 票 !

小天真,  你以為中聯辦會和民主派玩一對一嗎???

真是天真得有點可笑!!!

1萬

論壇元老

我思故我在 發表於 2016-10-15 12:27
小天真,  你以為中聯辦會和民主派玩一對一嗎???

<我思故我在>唔再話你<低 B > 都唔得 !!!

<我思故我在>你係唔係想學<離撚普> 玩 3 P ???

金牌會員

Bencan 發表於 2016-10-15 12:27
無人可保証梁耀忠做好代理主席,梁君彥就不能順利當選?起碼有盡過力,但他棄兵曳甲,就事實上做成他順利 ...

所謂盡了力, 如果只求視覺效果好, 可以是行禮如儀讓選民感覺良好而已,

所謂棄兵曳甲, 懂得玩, 可以是空城計, 令敵人身陷險境而不自知

我沒有說過不抗爭, 我只是說, 抗爭不能只靠衝, 抗爭是要腦袋的.

當日梁君彥出示的信件, 明明內有副件, 為什麽梁君彥要把副件收起來, 不敢將副件公開呢? 為什麽西環那支掃把頭針, 會支持押後會議呢?

金牌會員

RickyChan303 發表於 2016-10-15 12:35
唔再話你 都唔得 !!!

你係唔係想學 玩 3 P ???

選舉時, 民主派何止玩 3P!!!

單是所謂本土自決派, 都已不止3P了

3萬

論壇元老

我思故我在 發表於 2016-10-15 12:48
所謂盡了力, 如果只求視覺效果好, 可以是行禮如儀讓選民感覺良好而已,

所謂棄兵曳甲, 懂得玩, 可以是空 ...

若要呃到人必先呃到自己。
兄台已盡了力!
以後看梁耀忠的做化了!

論壇元老

Bencan 發表於 2016-10-15 12:57
兄台已盡了力!
以後看梁耀忠的做化了!

插爆埋你bencan魯帽臭site先算盡力!

2萬

論壇元老

Bencan 發表於 2016-10-15 12:57
兄台已盡了力!
以後看梁耀忠的做化了!

系米要 學似你咁
明知要 King
都要撐到恆
7大恨 變 7大問
系米咁意C呀…

路過,搭嘴,5好介意…

金牌會員

Bencan 發表於 2016-10-15 12:27
無人可保証梁耀忠做好代理主席,梁君彥就不能順利當選?起碼有盡過力,但他棄兵曳甲,就事實上做成他順利 ...

有人說我護短, 有人說梁耀忠棄兵曳甲

其實大家的分別只是在於觀點與角度

從謀略上來說, 其實在主席選舉這事上, 民主派棄兵曳甲才是上上策, 這淌污水是絕不能沾上身的

從觀感上看, 當然令只愛衝衝衝的選民感到失望!

衝衝衝可以達到什麽效果呢? 最多只能鬧多一個星期, 結果民主派就成了梁君彥當選主席會議的主持人!! 更重要的就是, 如果我沒有估錯, 梁君彥遲了一星期當選, 對他來說簡直是救命草, 因為如果所有文件齊全才當選, 將來出現憲政危機的機會就減低了!!

如果民主派的支持者沒有這麽多港豬, 梁耀忠聲稱不能接受自己主持一個有不合資格人士參選的會議, 這話本身就可以成為 soundbite , 跟著民主派支持者乘勢追擊梁君彥, 今天梁君彥大概又要將更多文件拿出來亮相了, 才能釋疑!! 可惜民主派只有一大班豬一般的隊友, 浪費了大好機會!!

梁耀忠是膽小? 原則性強? 還是抗爭性低? 都是次要, 最重要就是陰差陽錯下, 泛民沒有主持梁君彥當選主席的會議, 民主派就可以安心玩憲政危機, 不用因為自己有份主持會議而被拖下水!

和中聯辦鬥, 就要腦袋靈活, 順水推舟, 方可成功, 如果永遠只用肢體去衝, 怎會贏!!!

和中聯辦鬥, 有勇無謀, 必敗!!