搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 講古佬

【燈神。四方城】──造福世人

論壇元老

四方城內打麻雀,一般唔慣能咁多口水,
不過,揸住呢鋪咁嘅"那支"牌,真係冇隻啱嘴形.
唔噴番D出嚟,又點過日神呢?

【6 傳奇】 原本開牌時就篤定做呢隻。
何解?

可參照堅哥 【傳奇】 論第#48章...
不明物體,外地成績,來港操練,
配搭及路程,也有一定可取之道。

此亦係吾原之所想。

就正如落金魚缸揀魚,條條魚都係"不明物體";
亦未曾試過。焗揀,梗係揀條樣正身材 fit 嘅啦。
而家,又有色徒堅加持話:"外地成績","一定可取"。
正係人同此心,亦正切合燈神;四方城嘅精神同牌路。

所以我呢鋪我會揀【6 傳奇】。貪佢多人扑,必有"勝"病。

最後出牌:

【3 仁仁有福】拖【4 奮鬥雄心】【9 好愉快】【6 傳奇】。

神燈指數推演:
總派彩 = 0
底分 = 8
上回指數 =16/2
神燈指數 =24/3

【3 仁仁有福】會係呢鋪牌嘅安全套。

論壇元老

wongakeung 發表於 2016-11-26 10:59
三傻中完 2x3 , 慶完功 , 等過第 3 關啦 , 亞廁郎咁醒  漚中 5+11 當然數錢do唔認啦 , 廢事你獨 ...

跑完嗰埸,
你哋就慶功,
我就㷫耷耷。
真係唔想再提嗰場,
原先係用1勁兔皇 韋-5秘密武器-11聖驛善 吳 食餐,
後改 1 3 8 乃係燈神版出咗,唔買嗰心硬係有D犯罪感。
最大原因就係俾盞強燈射住,唔多慣。

最後瀨嘢皆因陣前自瀆兵符。
吳=杜利萊,韋達。

上次都有買韋達+吳。

Screenshot - 26_11_2016 , 2_33_16 PM.png
Screenshot - 26_11_2016 , 2_38_53 PM.png

1萬

論壇元老

都唔知而家打到,東圈第三舖,定係第一舖?

但呢舖牌,打打吓,摸摸吓,又睇到啲嘢:

以 9 號和 10 號票數相比較,
9 號【好愉快】已凶多吉少矣!

10 號【澤心星】以對上三場表現,
這分鐘的票數,實在熱得過份(唔通真係佢?)

可憐【亞郎和古佬】
各人手執一只【好愉快】單吊叫糊,
誰不知【儍強】手上正好來個
【澤心星+好愉快】對碰(郎兄古弟這回肯定吔蕉矣!)

由於出帖前不知【奮鬥雄心】可以補出,
現小弟決定中途轉章,棄【傳奇】而取【奮鬥雄心】

經兩季觀察,此馬不耐勤拼,今次休足五週才上陣,
兼出術叫人讓路,定是不想浪費大好狀態也(捉佢!)

第 4 場 改買:

4【奮鬥雄心】8【真心意】11【巴基小子】

神燈指數推演:
總派彩 = 0
底分 = 8
上回指數 =16/2
神燈指數 =24/3

論壇元老

{!----}

古弟, 我要章法覆核....

乜嗰位堅爺出咗牌又可以回手收番嘅咩?
咁上次我嗰條 1勁兔皇 韋-5秘密武器-11聖驛善 吳
咪現場都可以改返出嚟獻世囉。

最好能於判詞內訂明可追溯時限。

郎兄, the Plaintiff.

1萬

版主

Nong 發表於 2016-11-26 15:48
古弟, 我要章法覆核....

乜嗰位堅爺出咗牌又可以回手收番嘅咩?

閣下既然要提出章法覆核,四方城現即召開人大常委會,進行釋法。

決議案號:2047831689
基於四方城乃造福世人機構,應用心血來潮大法,選中馬匹,實違背燈神宗旨。
且妨礙世人作出賽前部署,嚴重影響燈神可靠性。
趨勢不壓於萌芽階段,實令一國兩制,祖國統一,共產黨千秋萬世,瓦解於無。
故現頒下附例三:截止時間,為頭場開跑前一小時。
此例追溯期,為常委會任噏,不得上訴。

1萬

版主

釋多一野,附例二、莊家在未有閒家出帖選馬前,可更改指定場次。

論壇元老

講古佬 發表於 2016-11-26 16:46
釋多一野,附例二、莊家在未有閒家出帖選馬前,可更改指定場次。

人哋係就"出咗牌又可以回手收番"嘅時限提出章法覆核.
何解無嗱拿又釋多一嘢:附例二、莊家在未有閒家出帖選馬前,可更改指定場次。

關乜春事啫?!

而家釋咗法為頭場開跑前一小時可以改,
遲D又再釋上釋為頭者嗰也:即係嗰場開跑前嘅頭一小時都得架啦。
冇符喎。

真係好想提名你做李飛嘅助理爪牙......
冇計,惡又唔夠你惡。你可以話點釋就點釋啦。
唔乜順都要依法焗玩。

論壇元老

引用釋法後新指引。

急急如律令:

第 4 場 改買:

3【仁仁友福】4【奮鬥雄心】5【熱趣】

1萬

版主

Nong 發表於 2016-11-27 12:59
引用釋法後新指引。

急急如律令:

你衣家明顯三違反,明顯話共產黨係支那人。
呢個 post 要 DQ,維持原判:

最後出牌:
【3 仁仁有福】拖【4 奮鬥雄心】【9 好愉快】【6 傳奇】

PS: 本判決絕不受釋法影響。

論壇元老

QQP,T ......

三條老襯當旺 !!