搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 講古佬

【燈神。四方城】──造福世人

論壇元老

wongakeung 發表於 2016-11-28 16:04
揀唔啱 輸埋冇緊要 ,下鑊囉

揀唔掂就跟人買番十蚊囉 , 三舖牌開 兩Q+五QP… 鬼揞眼冇跟 , 定唔能跟 ??

阿強仔,咁樣啱啦!

你要加多兩錢肉緊,奚落對手,
正所謂:「襯佢病,攞佢命!」

唔好手軟呀!他朝有日,你唔覺意
跣親,佢哋都一樣唔會留手㗎!

聽我講,加重啲語氣,睇吓佢哋,
夠胆反枱冇?

論壇元老

講古佬 發表於 2016-11-28 14:36
大師造福人群心意,我等粉絲實感痛哭流涕,不枉奉大師為摸奶尊者。
如此,星期三夜馬,定能再有機會,發 ...

古版主,果然英明!

梗係揀長途入手啦,如果係我都會咁做,
既然敵人有盲點,嘢嘢對正嚟打(就啱啦!)

不過,以前有套戲,男主角擅長右手劍,
某日被人砍掉了右手,仇家以為得米,誰不知
在決鬥中,命喪在男主角左手劍之下!

原來由始至終,左手劍才是最強,
右手是後天苦練作為晃子,用以迷惑對手而已!

論壇元老

Nong 發表於 2016-11-28 14:04
妖,使乜同【小堅】解讀佢嘅心啫。
佢根本都冇心。
若然係有心嘅話,逢三六日,自自然然會喺度應酬吓啦。

亞郎兄,乜你咁講我呀!

你話過,我們是【生力啤】嘛!
(真正朋友哩?)

我睇好你㗎,武功底子以閣下最強,
三兩回合之後,敵人套路已老,正是你
發難之時,我支持你!

論壇元老

{!----}
stevenagain 發表於 2016-11-28 23:46
阿強仔,咁樣啱啦!

如 : 甘場我認為應該買 ABC 獨贏 = "選馬主觀" 壓倒一切

請說明"客觀選馬"即如何表示 ?? ...

論壇元老

stevenagain 發表於 2016-11-28 23:46
阿強仔,咁樣啱啦!

"客觀選馬" 即係揀多數人會揀嘅馬 ? 熱門馬 ?

or  轉載其他人嘅心水 ? .... 呢隻馬佢揀㗎 , 唔關我事呀 !!   

乜撚嘢邏輯嚟嫁 ?

咁禾哋使條能出貼呀 ... 啱唔啱 ?  

論壇元老

又想泥1蕉"四兩撥千斤"玩分化 , 搞撚到禾哋三個尻頂鼻 嘈交 ?  甘鑊冇咁 x 易嘞 ...

論壇元老

講古佬 發表於 2016-11-28 13:49
既然【小堅】唔方便讀自己個心,就由呢個皮毛讀心研究者解讀一下。

小聰明,是有的,卻誤作為大智慧。

明明祇揀三隻心水馬就夠 , 為人如何跟選馬有何關係 ?

佢自己輸咗就發爛渣 點火轉移視缐

1萬

版主

stevenagain 發表於 2016-11-28 23:55
古版主,果然英明!

乜你咁講我,大師係心中紅太陽,黑夜北斗星,瀚海明光塔。
呢尐唔係隊,係砥礪,擺明為佢着想。

論壇元老

小那星星,你一言,佢又三語,
而家仲唔出嘢真係會谷能爆。

第七埸【10 勝利仔】<【7 雲呢拿】【2 發明小子】【12 皇者拍檔】.

睇吓點樣 copy and paste 吖嗱!

生力啤揀馬又唔見咁準,今渾又試俾佢撞到夾棍,
由始至終,我都係左手至強. 正宗嘅左道。

P.S. 先旨聲明:上述排列,十蚊都唔會買。以符合本神燈版精神。
廾倍以上至作考慮。

論壇元老

Nong 發表於 2016-11-28 13:44
廁郎 講到咁 :

真係DLM +個 H.

呢個係乜能嘅世界?

嗰D飄忽無常兼又持基本功札實嘅粉絲長,
喺自已版個度次次出嘢叫人跟嗰D就好日冇發市,
邊個跟親都係差唔多次次痾拔甩。

喺呢度叫人咪能跟,咪能要嗰D就次次入嚟.
上周仲有條粉絲長叫人咪能要嗰三隻仲do-re-mi 咁入哂嚟。
你哋話係咪DLM 得嚟仲要加個H 俾佢哋吖。

我等衰口舌招尤,有不少無知親家.
但心地良善,枚枚不休地喺呢版度舉出你我大眾易落叠之邪物。

【生力啤朋友】do冇任何表示 , 有當你係"朋友" ?     有尊重過"朋友"未 .. ?

當然更加冇需要尊重對手喇 , 請看
9 #   禾 do 重未蒲頭出任何貼 , 佢已經嘈撚喧巴閉 ...

[ 咦 ! 儍強,冇聲冇氣噃 ( 唔通你 --- 餚底 ? ) ]  

請再睇 13# --14#  貼完 3+4+10 佢即時出泥話 ...

[ 你呢條鐵三角,如無意外,都係乜乜居多。

除非有神仙打救 ------------------ !

唔怪得之,有啲友仔打麻雀 ( 成四圈都未開糊喇 ! )

唔好舖舖都掛住做清一色先得架 ]

好彩 3+4 啱啱"符碌"頂 x 住 英勇大師+紅衣醒神 ... 中QP ...

好彩"符符碌碌"又中多場 5+11   

中do俾佢屌 ,  輸點算  

# 廁郎 自己知講錯嘢 , do識補飛講番 sorry ,  ... OK 知進退冇問題  

呢條"能樣"亂柒咁噏 隨口噏 .. 究竟知唔 x 知㗎 ,  大6佬尼 ??