搜索
熱搜: 活動 交友 discuz

〈最新蕭析〉 永升成為有線大股東 鄭家純再搞電視台 2017-...

論壇元老

有線經營不善 舊時代產物難淘汰束命運 〈蕭若元:最新蕭析〉2017-03-09

永升成為有線大股東 鄭家純再搞電視台〈蕭若元:最新蕭析〉2017-04-21

1萬

論壇元老

高登有人講有線, 有人話望蕭生會否講, 點知真係有~~~

以前網上行得6M收人二百幾, 因為舊樓無得拉線
而家點就唔知了
--------------------------------
至於其他有得拉線既地方, 百幾蚊就有, 當然唔會用網上行,
10M既年代, 個幾間都差唔多, 速度好飄忽,
HKBN裝完無事, 半年後就慢到嘔,
之後CUT左轉去HGC, 穩定得多,
中間HKBN好似有打下價格戰, 打到最後78都試過,
但最勁個下係推光纖100M, 由百幾二百打到98, 我又因此轉返HKBN,
本來用得好地地, 自從WIKI唔做, 新老細就狂加價, 108升到158,
如果唔加得多都算, 加50%就寧願轉去PCCW, 價錢又差唔多, 又有200M,
之後就一直用, 續續下價錢差唔多又去到1000M,
最近HKBN見大量客走人又平返, 真係自己攞黎衰

4萬

論壇元老

謎米還想攪新聞, 蕭生不如 趁低買入 i-Cable 的新聞部??

http://cablenews.i-cable.com/webapps/news_video/list_record.php

論壇元老

蕭生話人街頭都唔拉去街尾。我想問下,是究竟街冇線定個座大廈的問題先?
我當年在我區幫過好幾個法團,不同法團對DD 申請差好遠,有D好易話為。
亦有個管理得好仔細的法團,來來回入文件,視察都要攪年幾兩年,之前初初有其他公司還給拒絕。
我商信法團不是特登留難人去收黑錢。其實個座大廈冇請管理公司,由業主義務管,是管得好過好多大廈。
當然HKBN的sales 是積極很多,遇到O甘難攪的法團都鍥而不捨去傾。
所以就是因個別大廈O甘難攪,最初開放時才規定要容許type 2互連。
就算是大如PCCW,都試過要訴諸法庭要大廈批准入場拉線。

1萬

論壇元老

剩係見HKBN幾勤力去拉線就知, 早幾年見佢好多地面工程,
有線咁早開台都無用, 其一係足球俾NOW搶高個價,
其二係成人台有互聯網, 無人會再用電視睇

而家仲搞免費電視, 真係想倒錢落海

無效樓層,該帖已經被刪除

4萬

論壇元老

【商業電台】通訊局批准永升入股有線寬頻

Related:

【商業電台】通訊局批准永升入股有線寬頻
【商業電台】有線寬頻歡迎通訊局批准永升入股
http://forum.memehk.com/forum.php?mod=viewthread&tid=246722