搜索
熱搜: 活動 交友 discuz

【燈神。四方城】──香港沈淪廿週年紀念盃

1萬

版主

共產黨收回主權,香港賴以為生之言論自由、法律制度,不斷給共產黨及其奴才蠶食。
祭此廿週年,能苟延殘喘至今,亦一大喜事。
故舉辦此一賽事,用以紀念香江廿載沈淪而未死。
賽期為大師省鄉回歸始,至七一大難止,真正超級大長途,終極燈神王,實當之無愧。

規則如下:
一、每人每次有燈神 8 分。
二、每人每次提供一膽拖最多三腳或鐵三角,投注 QQP。
三、中 Q 得 12 分,單中一條 QP 4 分,類推。
四、總派彩少於 $400,中 Q 得 3 分,單中一條 QP 1 分,類推。
五、跟其他玩家而中者,得分減半,不作四捨五入。
六、以得分多者做莊,再以派彩高者繼之。
七、冚家鏟,摸皇,推莊兼轉位,如不接受推莊,作連莊計。
八、每次僅可有一次推莊,莊家送出莊權致指定玩家。

神燈指數 = 總燈神分 - 總得分

參賽者四名:大師、大佬強、小弟、堅哥

附例:
一、莊家有權指定場次。
二、莊家在未有閒家出帖選馬前,可更改指定場次。
三、截止時間為頭場開跑前一小時。

1萬

版主

首次選定場次,為星期三夜馬賽事第五場。
若大師未刻歸回,到時再算。

1萬

版主

搵個熟女尼贈下慶先……

查實冇咩好大驚小怪,人地幾年前已經咁著。

1萬

版主

{!----}
唔知大師,得閒返尼開檯未?

論壇元老

講古佬 發表於 2017-3-20 08:35
唔知大師,得閒返尼開檯未?

人 do 行咗嘞   放過佢啦 ... gone with the wind

論壇元老

【四方城】第 5 場 三班 1200 米

【1 真先生】
      質高奈何腳患嚴重,看部署今場三班賽事
會全力一擊,寧重磅也強配潘頓,坐二望一也。

【4 快樂生活】
      健康有錯折馬匹,已無保留價值,改配柏寶
上陣則殺氣騰騰矣,三甲可爭。

【8 心慷慨】
      逢出必拼鬥志可嘉,排檔合適,確無不選
之理由,可以做胆。

綜合提供:【8+1+4】

1萬

版主

季中現象,好嘅馬,贏馬升班去。
留喺原班嘅,梗係屢拼不出頭,或冇法更創高峰。
疑點眾多下,自然係爆冷溫牀。
編得三T場合,有此形勢,毫不出奇。

【2 魔連奴】
三班明顯舉步為艱,今次排一檔,對手唔強底下,有力闖入三甲。

【7 華美之寶】
季初贏馬嘅加分,現已消化得七七八八。
爛泥只要識放,唔跌落尼,憑減磅,執多埸,有咩難。

【8 心慷慨】
沙田搏唔到,走過尼快活谷,點知都係得個近字。
既然近,三甲似乎要預佢。

第五場
【2 魔連奴】【7 華美之寶】【8 心慷慨】

論壇元老

stevenagain 發表於 2017-3-20 22:45

又1-4?

1-4 乜唔係退出咗咩?

論壇元老

柏寶+賀乃打吡賽日活命草,
奈何今仗賀廄冇咗雷神而改用潘頓。呢場對柏寶+潘頓賀好有疑慮。
加上數據分析,柏寶潘頓此两大揸奶人,
近上百場,莫說串Q,同場亦未曾試過有一起共入四甲之例。

又加上【1 真先生】缺點亦如 非常堅兄所言,雖質高,但表現十分飄忽;

再又加上 非常堅兄嘅1-4揀選,有退出之先例;只好二者擇一。

终合

【5 友誼之星】>【4 快樂生活】【10 勝利歡星】【8 心慷慨】

現金補番十蚊蘇潘,中咗唔會貼飛。

論壇元老

Nong 發表於 2017-3-21 18:41
柏寶+賀乃打吡賽日活命草,
奈何今仗賀廄冇咗雷神而改用潘頓。呢場對柏寶+潘頓賀好有疑慮。
加上數據分析,柏 ...

亞郎,你條 4+5 位置Q,嚴重徧熱

諗唔明點解,所以會按一貫做法(當睇唔到)

由於這場馬【2+8+12】為三大熱門

所以,【4+5】的票數是有點怪怪,

不過 5 號跑法被動,如無快步速,

則丁丁成數甚高也。

今天,由於小弟有點攰,

所以到此為此,瞓覺去也,請請 ............