搜索
熱搜: 活動 交友 discuz

【四方城】紀念賽

1萬

版主

一代名駒【四方城】,未過終點,戰死沙場。
明明三冠終極燈神王在望,奈何天意難為,人心難測;炒飯哥人在醫院,生死未卜。
世間憾事,徒添一宗,舉目緬懷,莫不戚然。
為紀念【四方城】豐功偉績,特舉辦此一賽事,撫今追昔之餘,還望世人警惕,「世事無絕對」。

規則如下:
一、每人每次提供一膽拖最多三腳或鐵三角,投注 QQP。
二、中 Q 得 12 分,單中一條 QP 4 分,類推。
三、總派彩少於 $400,中 Q 得 3 分,單中一條 QP 1 分,類推。
四、指定場次,為三T次關。

參賽者暫時兩名:堅哥、小弟、傻強

附例:
一、本賽事為公開賽,歡迎各網友隨時參加(查實【燈神。四方城】都係)。
二、賽期至本季完結,不必每期參加。
三、截止時間為頭場開跑前一小時。

1萬

論壇元老

版主坐言起行,我一定撐到尾。

1萬

論壇元老

+附例四 :  輸咗可以發爛渣 , 但唔 x 准講粗口

係咪 三 T 第二關 ... ??   

1 越跑越衰 + 3 想贏就輸 + 12 君子承諾

1萬

論壇元老

{!----}
wongakeung 發表於 2017-4-19 22:22
+附例四 :  輸咗可以發爛渣 , 但唔 x 准講粗口

係咪 三 T 第二關 ... ??   

你條爆粗王,咁鍾意改名 ...............

12 號係 君子反口 先啱呢!

1萬

論壇元老

stevenagain 發表於 2017-4-19 22:26
你條爆粗王,咁鍾意改名 ...............

巧 !!  ... 就 1 越跑越衰 + 3 想贏就輸 + 12 小人反口

1萬

論壇元老

【四方城】第 5 場 四班 1650 米

【1 越跑越好】
       鬥志不用懷疑,年長以後中距離也可應付,
今場有內檔之利,坐二望一可以做到。

【2 妙感】
      潘頓上次跑法冇問題,未出頭馬匹用快放戰
術也合理,今次形勢比上次略差,三甲望有一席。

【9 由心出發】
      上場韋達無心戀戰,今次輕磅上陣,全程可
以採取主動,應是季內的黃金機會。

綜合提供:【9+1+2】

第 5 場.png

1萬

版主

【5 飛馬再威】
一場水準唔高嘅四班賽,雷神揀騎自然有道理。

【7 佳運來】
沙田唔得,唯有過尼跑馬地試一試,啱數。

【12 君子承諾】
上仗有絕佳走勢,三甲要預埋呢隻。

第五場
【5 飛馬再威】【7 佳運來】【12 君子承諾】

1萬

版主

第 1 期賽果公佈:
參賽者得分累計總派彩
堅哥0/1$0
小弟0/1$0
傻強0/1$0
註:x/y x:得分;y:參加次數

今晚尐唔算熱,差唔多場場有冷馬剷入尼。
呢期嘅第五場,係一個好例子。

1萬

論壇元老

【四方城】第 5 場 一班 1400 米

【4 赤兔寶駒】
       英愛馬四歲即勝不可小觀,回跑 1400 米
值得憧憬,三甲應有一席。

【5 加州議長】
       演出十分穏定,回氣後會連場出擊,
今場馬少利放,坐二望一可以做到。

【10 人民武士】
      今季大熟會用盡,負最輕磅上陣十分有利,
應是摩廐主力所在,是必取的配腳。

綜合提供:【5+10+4】

第 5 場.png

1萬

版主

呢場孖T次關,形勢真係好簡單。
係嗰句:「跑馬講卡士。」
即係最高分嗰四隻,應該冇有走雞罅。
為咗同堅哥有所區別,唔要【4 赤兔寶駒】,呢隻水準唔多穩定嘅馬。

第五場
【2 永旺年年】【3 西方快車】【5 加州議長】

PS:今期點都有人中返條 QP ……卦。