搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 講古佬

【四方城】紀念賽

1萬

論壇元老

mjhandy27 發表於 2017-5-7 16:36
STEVENAGAIN抬舉, 熱門都好多人中, 我都係今日有拜神上香好運無TICK左. 仲有好多嘢要學的. ...

通過閣下參予,希望吸引更多勇士,加入這個比賽啦。

1萬

版主

wongakeung 發表於 2017-5-7 12:10
歡迎光臨 ...  古版主晨早"多數"睇緊咸濕戲   轉頭就蒲上泥嘅 ...

尋晚夜蒲,早晨時間,應該瞓緊。

1萬

版主

第五場 第四班, 草地, "A+3" , 2000米, 好地
名次馬號馬名獨贏/連贏位置連贏
19特獎(V189)7755
27華麗再現(V326)13899
34凱明神駒(T195)
46駟寶(T108)

第 6 期賽果公佈:
參賽者得分累計總派彩
堅哥0/6$0
傻強1/6$41
小弟3/6$189
Mr.M3/1$193

M先生,響頭炮,希望呢度長中長有。
今期三T次關,又係熱門,呢樣我估中咗

1萬

論壇元老

{!----}

2017-05-10  第 5 場  四班  1650 米

【2 越跑越好】
      排在八檔起步,可以專心採取留前
鬥後跑法,全季出賽十次,經常在前五名
回來的馬匹,不要太輕視,是必取的配腳。

【4 獻惑】
      上次用雷神是幕後要十拿九穏而已,
現已去除馬匹一切疑點,今次配上有五磅
優惠的見習生,仍會輕鬆再下一城。

【7 肇慶威威】
      馬主不甘心退役,才改投吳定強訓練,
從今季往績表顯示,吳定強對這類腳患馬,
確有過人之長,由季初部處減分,到第九次
出賽的全力一拼,可惜未竟全功,按理腳患
馬硬拼後,所餘能上陣的日子已無多,唯一
之法只是全力爭取奬金一途,今場是坐四望三。

綜合提供:【4+2+7】

2017-05-10 第 5 場.png

1萬

版主

stevenagain 發表於 2017-5-8 21:54
2017-05-10  第 5 場  四班  1650 米

【馬後炮】
【7 肇慶威威】
      馬主不甘心退役,才改投吳定強訓練,
從今季往績表顯示,吳定強對這類腳患馬,
確有過人之長,由季初部處減分,到第九次
出賽的全力一拼,可惜未竟全功

呢尐係老一派練馬師,同新一派嘅分別。

若果【佳龍駒】養在吳定強,真係可能唔使死,咁當然,成就亦唔會有咁大。

1萬

論壇元老

講古佬 發表於 2017-5-8 22:59
【馬後炮】

呢尐係老一派練馬師,同新一派嘅分別。

大摩 近年搏馬得心應手

同時,亦玩弄馬主在股掌之中。

一匹在連場大賽硬拼的馬匹,體力
已呈透支狀態,但主事人,往往利用此等
機會,為同厩厩侶搖旗吶喊,分散公眾注意
力,以謀私利為目的。

成功的時候,有個美麗的稱號(魔法幻影)
馬匹狀態的起落,普羅馬迷甚至馬評家也不易
察覺,當中輕微的變化。

但作為練馬師,從馬匹日常食料及情緒起落,
定會有所發現。以為來個底出喜蓮奬星,佳龍駒則
在陣上行禮如儀,來個過場收兵。

但狀態下滑,正是運動員最易受傷的時候,何
況千多磅的馬匹,就這樣來個一失足成千古恨矣!

君不見,前季剛勝打吡的威爾頓,也有相同
足跡呢!

已有 1 人評分威望 收起 理由
講古佬 + 8 擲地有聲

總評分: 威望 + 8   查看全部評分

註冊會員

各位前輩早晨, 上次有上香好運, 希望好運仲有, 更希望大家都中馬過母親節, 食個靚飯就夠開心

5全勝姿態, 拖 6飛馬再威, 7肇慶威威, 8靚先生

指教指教
已有 1 人評分威望 收起 理由
講古佬 + 3 中Q

總評分: 威望 + 3   查看全部評分

1萬

論壇元老

mjhandy27 發表於 2017-5-9 21:01
各位前輩早晨, 上次有上香好運, 希望好運仲有, 更希望大家都中馬過母親節, 食個靚飯就夠開心

5全勝姿態,  ...

呀大佬,到底點稱呼你先啱呢?

響個外號出來,以後溝通方便啲嘛。

註冊會員

咁就叫粗炒好了

1萬

版主

三T連績幾期唔撚爆,睇尼今晚應該有尐變化。
衣家大熱係上仗畀拉拉騎,大勝三個馬位嘅【4 獻惑】。
好似好超班,但係以東東品性,有質素嘅話,已經執幾場。
留到宜家,先可以贏尐跑到七七八八嘅馬,真係好打有限。
既然有佢孭飛,一尐有實力嘅馬,自然形成超賠率。

參考第 585 場,【8 靚先生】爆一次係符碌,連爆兩次點都有尐分喺手。
咁同一場次,跑得接近,自然亦要多多留意。

第五場
【2 越跑越好】【6 飛馬再威】【8 靚先生】