搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 講古佬

【四方城】紀念賽

論壇元老

講古佬 發表於 2017-5-26 23:11
呢尐暴發戶,未好似香港尐仆街馬主咁,以為有錢大哂。
好似【好爸爸】【好香港】系列個馬主,剩係聽佢改 ...

代代為寇 -- 等落三班啦 !!

1萬

版主

呢場三T次關,充積住尐二班止步馬。
既然水鬥水,理應出現均勢。
可惜好多係明顯退化中,而質新馬又睇唔到有咩表現。

【1 彩福】
呢隻係止步馬,嗰場二班勝仗,贏嘅對手,擺喺度一樣贏哂。
換咗減十磅嘅小潘,即係由止步,變成突出。

【9 健康歡笑】
係退化緊嘅,排個好檔、輕磅,睇下可唔可以走入位置。

【10 怪獸家長】
止步馬中,以呢隻形勢最有利。

第五場
【1 彩福】【9 健康歡笑】【10 怪獸家長】

論壇元老

甘場 1 彩福 火車 + 10 怪獸家長 牛家俊 do 冇乜冠軍相祇 QT + ...

3 隨心隨意 -- 5 年前嘅明星馬千四正宗 , 無敵飛龍 辣得很   睇準晒隨時爆 w

1萬

版主

{!----}

第五場 第二班, 草地, "A" , 1400米, 好地至快地
名次馬號馬名獨贏/連贏位置連贏
14劍斷浪(V142)$18$29
28恆駿寶駒(T262)$66$36
310怪獸家長(V214)
$88
412連利之星(S093)

第 12 期賽果公佈:
參賽者得分累計總派彩
堅哥0/12$0
傻強2/12$231
小弟4/12$261
粗炒6/5$446

【4 劍斷浪】居然可以賣到 1.8 倍贏馬,但係形勢同尾場查實差唔多。
兩者到底有何玄機,真係要諗諗。

論壇元老

2017-May-31 第 5 場

【7 超然】
      馬匹已在四班泥地反覆試準,今場快馬
林立,對這匹均速後上馬甚為有利,閘前票
數以 10 倍左右較為合理。

【9 金地飛客】
     蘇保羅的有態份子,會以連珠砲發方式
來出擊,今場三甲應有一席。

【10 漸信名駒】
     泥地擅長,會把握季尾機會再下一城,今
場坐二望一可以做到。

綜合提供:【7+10+9】

2017-May-31 第 5 場.png

註冊會員

9金地飛客 - 兩次WIN都似低階版步步友咁樣, 但今次換人不明所以 - 大熱WIN就搏唔過了.
3勇冠多 - 雨澤配, 近來三次1W/1P, 係只建輝未係時候啫, 今次配合而來, 10個開算係好好了.
11瀟洒兄弟 - 係病馬一只, 仲停左10幾日, 埋門都只係踱下踱下咁, 但係睇番前次121磅同勇冠王鬥燒都輸唔遠, 今次又係大外檔但係106磅, 唔難騎既馬冷冷地要埋佢.
瞻前顧後之選 3+9+11

論壇元老

e .. e ... 有得揸流攤喎 !!  

3 勇冠多 - 講咗 !!   
+ 5 必懵 - 禾喺火車 fans 嘛  ..

+ 7 飄然 - 講埋  

1萬

版主

今期大家咁早出齊,唔通都冇游龍舟水?

連績幾個賽馬日,熱門均佔優,對上嗰次,終於有小小冷味。
睇尼天氣轉熱,馬場轉冷罅。

【4 炸魚薯條】
四班始終係實力份子,今次有個好檔,賠率 OK,要。

【9 金地飛客】
睇尼終於搵到隻馬嘅出路,可惜真係太熱,跑法被動,四班只宜作配。

【12 御風雲】
呢隻睇落去真係蠱蠱惑惑,兜個圈跑返泥地,唔通仲想搏減分?

第五場
【4 炸魚薯條】【9 金地飛客】【12 御風雲】

1萬

版主

stevenagain 發表於 2017-5-30 12:53

見隻【7 超然】咁冷,睇下買 $10 WP,可唔可以搭得沈。

論壇元老

講古佬 發表於 2017-5-30 17:09
見隻【7 超然】咁冷,睇下買 $10 WP,可唔可以搭得沈。

古兄,

如果 超然 有機會,應在 15 倍樓下,太冷不是好兆頭。