搜索
熱搜: 活動 交友 discuz

【香港電台】李柱銘指林子健...洗澡及清洗衣服做法愚蠢

4萬

論壇元老

【香港電台】李柱銘指林子健...洗澡及清洗衣服做法愚蠢
【香港電台】李柱銘指林子健沒有法律常識 洗澡及清洗衣服做法愚蠢
全文見: http://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1347821-20170812.htm

報稱被內地人員帶走禁錮和毆打的民主黨成員林子健早上出院,他表示先向傳媒交代事件,再報警的做法,是經民主黨創黨主席李柱銘及前主席何俊仁商討後決定。

李柱銘出席活動後表示,林子健在凌晨3時半用手機傳送了一些受傷的照片給他,他在早上6時半起床看到時嚇了一跳。李柱銘之後與何俊仁討論,認為不能不公布,他們決定先召開記者會。

李柱銘表示,並不知道幕後指使人士,現時不能說是由強力部門所做,又指林子健沒有法律常識要保留證據,形容對方回家後洗澡及清洗衣服的做法愚蠢。

4萬

論壇元老

不是 "法律常識", 應是 "法証" (evidences)!!

會否是 班攻擊者 落 的 心理暗示??
其實....
不是 "法律常識", 應是 "法常識"!!

1萬

論壇元老

>洗澡及清洗衣服

應該係開記者會之前嘅事?

照計應該會好痛,就算為咗記者會而唔即時拔釘,都只能夠運用意志力強忍痛楚,仲邊有閒情去沖涼同洗衫?而且啲水接觸到大腿傷口,唔係會仲痛嘅咩?除非施暴者一早幫佢打咗止痛針,藥力未散,但係佢地又邊有咁好死?

論壇元老

三四五六七八隻 發表於 2017-8-13 09:57
>洗澡及清洗衣服

正常人俾酷刑咁樣折磨下, 有幾多人仲可以保持冷靜同清醒  ?  

你試下俾人用釘鎗係大啤打幾支釘試下 ?  呢度人人講就兇狠, 做就"碌能"  

1萬

論壇元老

>你試下俾人用釘鎗係大啤打幾支釘試下 ?

我諗我係會去醫院先,先尋求治療,然後喺醫院報警。

就算覺得爆大鑊係更緊要,最多都係忍住痛唔去醫院,不過就唔會諗住去沖涼同洗衫,因為唔沖涼同洗衫,係唔會影響到爆大鑊嘅效果。

3萬

論壇元老

三四五六七八隻 發表於 2017-8-13 12:39
>你試下俾人用釘鎗係大啤打幾支釘試下 ?

我諗我係會去醫院先,先尋求治療,然後喺醫院報警。

女人常誤事, 照佢講係佢太太叫佢唔好搞大件事, 沖涼先
龜隱田園 深居簡出~~

論壇元老

三四五六七八隻 發表於 2017-8-13 09:57
>洗澡及清洗衣服

遇到呢類 case, 醫院方面一定報警, 當黑警知道後, 你估你入左醫院後, 仲有冇機會開記招 ?  

1萬

論壇元老

餅餅 發表於 2017-8-13 13:27
女人常誤事, 照佢講係佢太太叫佢唔好搞大件事, 沖涼先

啲釘仲喺大腿上,沖涼就只會令到傷口更痛,整濕咗之後,又要索乾啲水,少不免要用毛巾揩吓,唔痛嘅咩?為咗沖涼而令到自己痛?喺呢啲咁嘅情況下,沖涼真係咁緊要?

1萬

論壇元老

有無人問過佢:當佢喺沙灘醒返,直至開記者會期間,被落釘嘅地方痛唔痛?

4萬

論壇元老

三四五六七八隻 發表於 2017-8-13 16:51
有無人問過佢:當佢喺沙灘醒返,直至開記者會期間,被落釘嘅地方痛唔痛? ...

佢報咗警, 警察應該會問!