搜索
熱搜: 活動 交友 discuz

打死不離三父女

論壇元老

套電影好正,覺得佢都係果種主角成長式o既故事,好似日本呢類電影都係同一手法,
由鄉村打到世界級最後變第一,無乜新鮮感,但套戲好完整,d音樂同歌都好聽,有好多笑位.
覺得比出貓得工好睇,但出貓特工都唔錯係覺得有d冷場悶位.
女主角好撚正,佢老豆都好撚靚仔,唔怪得印度老咁生得
再去流浪吧!沒有事業去流浪吧!沒有前途去流浪吧!沒有戀人去流浪吧!
好想好想再去世界上每一個角落去流浪.
再去流浪的時候到了嗎?

1萬

論壇元老

最近睇左打死不離三兄弟, 印度電影有空間去講社會問題,
令觀眾反思, 前景比中國電影好

套電影太長, 我都飛少少, 尤其是跳舞個啲

印度原來啲風景咁靚, 有山有水

父女那套應該係同一個系列吧, 有機會會看看

論壇元老

wowo 發表於 2017-8-25 10:07
最近睇左打死不離三兄弟, 印度電影有空間去講社會問題,
令觀眾反思, 前景比中國電影好

我覺得三父女好睇d,三兄弟我覺得長左d,但都算好睇.
但三父女除左主線條橋有d舊之外;動作場面自然流暢變化多端應該落左唔小功夫.
笑位亦好自然唔會太多做作;跳舞位亦唔會無啦啦走班人出來跳.
真係可以睇下.
佢電影入面經常都有講印度男女唔平等,所以呢套戲係希望男女平等.
我覺得印度片可以講o既野好多,唔同大陸電影,佢會講印度入面o既社會問題人民生活同西方價值觀等等o既野.

再去流浪吧!沒有事業去流浪吧!沒有前途去流浪吧!沒有戀人去流浪吧!
再去流浪的時候到了嗎?

1萬

論壇元老

tamama868 發表於 2017-8-25 11:26
我覺得三父女好睇d,三兄弟我覺得長左d,但都算好睇.
但三父女除左主線條橋有d舊之外;動作場面自然流暢變化 ...

上次個套百萬富翁講貧富懸殊, 唔完全係BOLLYWOOD, 個導演好似係鬼佬, 佢成功咁MIX左印度電影元素入荷里活, 果然係高手

論壇元老

wowo 發表於 2017-8-28 10:57
上次個套百萬富翁講貧富懸殊, 唔完全係BOLLYWOOD, 個導演好似係鬼佬, 佢成功咁MIX左印度電影元素入荷里活 ...

講真百萬富翁有睇過但好似冇睇晒成套戲.記得好似有個細路仔.
來自星星的pk我都冇睇,都想搵來睇.
講真近來外片都有好多唔錯電影.
呢套三父女都有荷里活水準.
軍艦島都係好高水準.
原子殺姬都好高質
99 Luftballons 正!好耐冇聽呢首歌,聽到就回憶返當時
https://www.youtube.com/embed/La ... ></iframe>
當時點樣聽住呢首歌係紅燈區同賭場出生入死
再去流浪的時候到了嗎?

1萬

論壇元老

最近我又睇左三父女了, 呢套比三兄弟更緊湊, 啲劇情一浪接一浪,
無乜中間悶場, 有唱歌但唔多, 亦唔係夾硬加入去, 如兒時訓練加唱歌位就加得好好,

編劇增加父親同教練之間既磨擦, 增加戲劇效果, 加得唔錯, 不過最後有少少過火,
囚禁佢老爸, 無得睇阿女比賽, 十分殘忍,
如果佢想帶出阿女要靠自己呢點, 可以話佢老爸突然有病入院, 令到教練變左壞人,
但教練又唔駛俾人炒, 但整體而言, 呢套戲改編得好好, 將重點放在大女身上, 二女變成輔助,
為之後尾場既比賽做好準備

啲演員做得好好喎, 應該係識摔跤, 令唔識摔跤既觀眾都睇得明, 少時既女主同男仔鬥個場都好激烈,
去到大人版既兩場比賽, 激烈程度同功夫片有得比, 係咪有動作指導?

呢套片大陸都大收十億, 打破印度片既紀錄

補充, 男主角係印度劉德華, 前幾套大賣之作佢都有份
https://www.hk01.com/%E9%9B%BB%E ... 5%E4%BA%8B%E9%A0%85

論壇元老

wowo 發表於 2017-9-26 09:50
最近我又睇左三父女了, 呢套比三兄弟更緊湊, 啲劇情一浪接一浪,
無乜中間悶場, 有唱歌但唔多, 亦唔係夾硬加 ...

再去流浪的時候到了嗎?