搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 講古佬

隨機應變 2017/18 馬季:甚麼是共朝人?

1萬

版主

今日大賽日,似乎係拉拉傷心日。
唔係因為攞唔到騎師王,呢尐真係關佢撚事。
最重要係喺大賽度,自己嘅棄騎,跑鳩哂出尼,即係唔見咗百幾二百粒。

睇下第七場賽果,9 天下為攻唔使講,連跑第二嘅1 紅衣醒神,當初都係佢棄騎。
炒飯磨咗,照計可以攞返尼騎格,佢就係要騎隻2 爭分奪秒,唔通神仙尐馬,真係咁難揀。

第八場又有兩隻,其一係1 馬克羅斯,因為佢揀日本馬而推咗,咁就益咗頓頓贏香港國際賽。
唔緊要,反正呢場跑包尾,可以補數。
可惜3 巴基之星,頓頓想撬,撬唔走。
臨門一腳,係要騎神仙嘅5 平海福星,搞到東東打鑼咁搵人,結局係自己獎金又再少一大截。
連搞東東兩鑊,真係唔知下次仲有冇交收。

1萬

論壇元老

強國人「飢餓性格」畸變?

近期中國鼓吹狼性文化,涵蓋狼野性、殘暴、貪婪、暴虐等特質,講求不擇手段達到目的。

最近英國媒體分析,認為中國人的這種「飢餓性格」已經深根蒂固,

可以顯現在中國一般生活當中,「不能佔有則大肆破壞」。

http://news.ltn.com.tw/news/world/breakingnews/2416189

......... 應該用 "共產黨統治下的大陸人"

1萬

論壇元老

Deadpool 2  OST  

1萬

版主

{!----}
甚麼是共朝人?

自問係一名中華膠,還會認自己係一個中國人。
2008 年京奧後,讓我認清事實,現在盤踞中國大陸嘅,並唔係中國人。
佢地只係華夏民族嘅不肖子孫,將中國去菁存蕪,經共產黨六十年調教出尼嘅共朝人。
與以往極權皇朝本質,並無異致。
差別在皇朝尚且講禮義廉恥,衣家講嘅係馬克思。
馬克思係乜,可能連共朝皇帝都唔知咩尼,肯定嘅係,裏頭並冇一章一節講禮義廉恥。
即係話,數千年朝代更替,華夏文化、文明,尚能延續,至共朝誕生,則灰飛煙滅。

中國,已經亡在共朝手裏。

1萬

論壇元老

講古佬 發表於 2018-5-20 12:00
甚麼是共朝人?

自問係一名中華膠,還會認自己係一個中國人。

E+盤踞喺大陸既係 冇人類思想嘅禽獸 ... 走肉行屍 ,

梨睇隔鄰條撚屌 '四眼' 五毛 , 面對面講 ... 禾真係頂唔 x 到三句 即場伸佢老母臭鹹鴨蛋嘞