搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 講古佬

隨機應變 2018/19 馬季:香港國際賽

1萬

版主

呢尐咁嘅偽民主派,形勢有利時,唔好好利用,到到衣家形格勢禁,畀你條粉腸入返立法會,又做得咩出樣。
任口號嗌得大大聲,咩野阻止香港沈淪,監察政府,真係要問句,憑乜野?
想番港英時代,英國佬有諗過畀香港獨立,但係當時嘅高等華人,情願做殖民地嘅特權楷級,多過另起爐灶。
為嘅係眼前利益,唔想有咩大改變,決定維護建制,喺呢方面,同李卓人實在類同。
當初呢班人,包括埋公民黨,梗加包埋民主黨,天真咁以為乖乖地,共朝有朝一日,會畀民主我地。
事實擺在眼前,想入港共建制,學湯渣華咁,做一條狗先得。
廿年前,香港尚有叫價能力,肯出多尐力搞抗爭,至少唔會搞到今日,共朝鐘意DQ就DQ,進貢共朝,就進貢共朝。
大勢一去,連呢套假民主大戲,都就尼唔畀你玩,想進入建制,甚至學公民黨咁,想當執政黨,發夢冇咁早。
就喺維護建制方面,呢班咁嘅偽民主派,同班保皇狗,冇咩分別。

講返呢次補選,第日唔敢講,衣家睇落李卓人,仲未想做狗住。
唔理喜唔喜歡李卓人,藍絲又好,黃絲又好,一定要投佢,原因好簡單,衣家立法會席位嘅功能,就係剩番對共朝,對港共,香港嘅現狀,表達強烈不滿。

PS: 藍絲並不包括淫賤聯、工賊會之流,任你政治主張幾咁保守,冇理由睇唔到香港衣家係幾咁大鑊。

1萬

版主

G20 峰會後,協議係保持現況多九十日。
即係短期內格局不變,睇尼短期指數範圍 24500 - 28500。
由是觀之,星期一返尼會升一升,跟住會跌,聽日入熊仔,短炒先。

1萬

版主

騎師王推介:田泰安

1萬

版主

{!----}
第 4 場 - 浪琴表香港瓶

【2 巴基之星】參加呢場,勝算似乎仲低過香港盃。
上次輸畀【6 鷹雄】嗰場,已經明證料子係咁撚多。
該場敗仗,可說輸在快步速,論路程正宗,則更勝頭馬。
試問面對歐洲大軍,點會有運行。
今時今日,跑二千,【歡樂之光】也必定贏佢,換上布宜學,又如何。

歐洲大軍精選:【1 樹林之靈】【7 紅翠】【8 亞朗親王】【13 研究大學】

1萬

版主

第 7 場 - 浪琴表香港一哩錦標

歷來除非具備馬王質素,否則很難在一哩錦標打敗土炮。
今期尼嘅日本馬,睇落平平,唯有靠哂歐洲馬。

又係歐洲大軍:【10 律師公會】【13 我作主】

1萬

版主

第 8 場 - 浪琴表香港盃

外隊馬,當然要雷神嘅【1 白日彗星】,上次畀【2 馬克羅斯】帶到,今次各人心中有個底,應該磨咁易走甩。
呢尐長途賽,當然唔可以唔要歐洲馬,【6 極地風暴】貪佢唔多起眼,夠撚哂冷。

1萬

論壇元老

發表於 昨天 00:06 |顯示全部樓層

幾頂癮㗎 .. https://www.youtube.com/channel/ ... ?sub_confirmation=1

1萬

論壇元老

發表於 昨天 12:21 |顯示全部樓層
民選三級影帝 ..