搜索
熱搜: 活動 交友 discuz

睇左異人族,東京喰種,黑魔塔,銀魂

論壇元老

異人族我睇imax真係揼心口揼到嘔血,電視劇水準仲要係麻麻o既電視劇.咁就無左一舊.
公主幾靚女加小小分.
東京喰種太多口水,得個講字,故事本身又唔係咁好,寄生獸本來都麻麻,但比起呢套仲好睇d.
黑魔塔無乜怪獸無乜特技睇,但個故事幾好睇,自己比較接受呢套戲.
銀魂都幾搞笑但故事又係麻麻,冇乜睇頭.
再去流浪吧!沒有事業去流浪吧!沒有前途去流浪吧!沒有戀人去流浪吧!
好想好想再去世界上每一個角落去流浪.
再去流浪的時候到了嗎?

1萬

論壇元老

你睇左好多喎, 我一部都無睇, 東京食種係漫畫開始, 故事吸引我, 我睇左少少漫畫,
去到電影, 好多日本仔都係眼高手低, 改到七彩, 亦有日本電影緩慢既通病,
做得較好既, 我之前見有劍心, 寄生獸
做得差既有死亡筆記, 遲下既鋼煉亦不睇好
好多我都無睇, 如進擊的巨人, 所以不講了
東京食種原著吸引既地方係夠癲, 主角個批係怪物, 壞人是人類,
而主角被虐那幕我諗尺度應該算好高了

論壇元老

wowo 發表於 2017-9-7 10:21
你睇左好多喎, 我一部都無睇, 東京食種係漫畫開始, 故事吸引我, 我睇左少少漫畫,
去到電影, 好多日本仔都係 ...

我都朌睇過下漫畫覺漫畫好睇d,個氣氛同節奏漫畫係正好多,
我都覺日本電影都係衰係太多故事要講,情節超慢.
再去流浪吧!沒有事業去流浪吧!沒有前途去流浪吧!沒有戀人去流浪吧!
再去流浪的時候到了嗎?

1萬

論壇元老

tamama868 發表於 2017-9-7 18:18
我都朌睇過下漫畫覺漫畫好睇d,個氣氛同節奏漫畫係正好多,
我都覺日本電影都係衰係太多故事要講,情節超慢. ...

十幾廿年前睇過金城武有份拍既日本電影, 講三個賊入去銀行打劫, 最後班人質同情佢地,
本來都OK , 但當三個賊都被捉, 基本上套戲己完, 最後半鐘就係度玩自白, 悶到九彩,
自此對日本電影印象甚差, 而日本電影大多如此, 相對日劇高好多, 每集既節奏緊湊,
有時諗係咪完全兩批人去做

論壇元老

wowo 發表於 2017-9-7 22:13
十幾廿年前睇過金城武有份拍既日本電影, 講三個賊入去銀行打劫, 最後班人質同情佢地,
本來都OK , 但當三 ...

日本電影睇得唔算多,但通常感覺都係一般唔係太特出.
睇過又喜歡係北野武d電影多小小(大佬)(盲俠座頭市)等等,金城武好似有一兩套幾好睇(武者回歸).
其他有(五個xx的少年)唔記得個名.呢d都比較出色好睇d.
再去流浪的時候到了嗎?

1萬

論壇元老

tamama868 發表於 2017-9-8 09:55
日本電影睇得唔算多,但通常感覺都係一般唔係太特出.
睇過又喜歡係北野武d電影多小小(大佬)(盲俠座頭市)等 ...

咁當然有啲係好睇既, 好似本來我以為會悶到七彩既殯儀師, 我居然可以睇哂成套,
睇完對日本既殯儀形式了解好多, 又例如藉著雨點說愛你, 竹內結子做得好,
又例如個套辣妹, 有村架純好靚女

我諗大部份失敗既都係漫畫改篇, 如20世紀少年, 睇完第一集就唔想睇了....