搜索
熱搜: 活動 交友 discuz

城市怪談,姑妄言之:摩天輪必拆!

論壇元老

有睇過14年摩天輪時在此貼文,憂此轉對風水影响,皆因香港地細,中環心臟地贴近政經要塞,翻動五黃煞不得了,2014摩輪首轉,當年五黃在西北,政總,立會,佔領運動之西北!!!!!!2016五黄在東北,交易廣場之東北!!!!!當年幾点?亦在禮賓府東北,話唔連任!!!!!!!!2018五黄在北,在誰之北,查吓古狗地圖,呢啲老細,必有高人教路,隊冧原承辦人,話冇咁易,或者,人地响度搞呢壇風水局,你点知係咪敵對勢力..........

1萬

論壇元老

咁2015年呢?

論壇元老

當年五黃在西,對應只有在會展中心之西,風水佬拆得掂嘅,隔咗度海,化咗,另外會展係龜形建築夠硬淨!真係查唔到會展當年有乜事喎!

3萬

論壇元老

論壇元老

#5    http://forum.memehk.com/forum.ph ... &extra=page%3D1

小喇叭 !
呢單野 肯定有 古怪 !
可能係狗西正苦受壓,
又用 d 橫手 消滅呢個 標緻.

九成九唔撚會 再起番.

1萬

論壇元老

可以話係一個地標,不過幾有代表性係另一回事,我就從未坐過,亦唔覺拆咗有咩可惜,只不過係一個機動遊戲。

論壇元老

納粹黨2.0+ 689西正苦 引入 用橫手 作惡, 嫁禍香港市民 !
宜家連商業泛圍都 用 橫手.

4萬

論壇元老

拆咗佢.... 起廢料處理廠 啦! 點解 廢料 全部 去哂 新界和...

拆咗佢.... 起廢料處理廠 啦! 點解 廢料 全部 去哂 新界和九龍?

Related:

逾九成廢紙出口商計劃停回收廢紙
【星島日報】回收商擬下周一起罷收廢紙 揚言或廢紙圍城向内地施壓
http://forum.memehk.com/forum.php?mod=viewthread&tid=246164

【明報】內地收緊回收物料進口 港基金助業界迎挑戰 每筆上限100萬
【on.cc東網】日收300噸廢塑料 基金資助業界買機器處理
【香港電台】業界料回收紙價格下跌3成 一成回收商結業
【on.cc東網】內地收緊洋垃圾政策 業界擬下周一停收廢紙
http://forum.memehk.com/forum.php?mod=viewthread&tid=246046

論壇元老

toylet 發表於 2017-9-5 21:34
拆咗佢.... 起廢料處理廠 啦! 點解 廢料 全部 去哂 新界和九龍?

Related:

點解toylet, ben9can 去晒謎米

論壇元老

拆  摩天輪 呢單野, 越睇越 把撫火 !
狗西正苦 9 成 9 有 內鬼 !
小喇叭 !   $100  減 撚到 $20 , 點撚會有錢賺 架 ?
但係原來想一定要中標, 呢招先至係 絕招 !

答案可以看今日既報紙 :

#2013 招標評分比例:
相關經驗 -  20%,   收費優惠 -  10%,  改善海濱 - 40%, 宣傳營運 - 30%.

#2016 招標評分比例:
相關經驗 -  刪除左 , 收費優惠 -  40%, 改善海濱 - 20%, 宣傳營運 - 20%, 社區參與 - 20%.

擺撚明係為 大減價 果條粉腸 度身訂造.