搜索
熱搜: 活動 交友 discuz

又中伏(美國特工)

論壇元老

近來美國片中伏次數增加,又一中伏片,成套野講多過做,一忽忽講下做下唔清唔楚咁樣,
成大推悶場位,同金圈子有得比,不過金圈子比佢好小小.

再去流浪吧!沒有事業去流浪吧!沒有前途去流浪吧!沒有戀人去流浪吧!
好想好想再去世界上每一個角落去流浪.
再去流浪的時候到了嗎?

1萬

論壇元老

呢啲B級電影好睇極有限

論壇元老

wowo 發表於 2017-9-28 17:48
呢啲B級電影好睇極有限

佢無寫什麼級點知,下次早講我唔入場.
再去流浪吧!沒有事業去流浪吧!沒有前途去流浪吧!沒有戀人去流浪吧!
再去流浪的時候到了嗎?

1萬

論壇元老

tamama868 發表於 2017-9-28 19:10
佢無寫什麼級點知,下次早講我唔入場.

都幾明顯, 睇TRAILER會知, A級大片製作係勁好多,
唔係話無伏, 但人地洗咁多錢去做差極有個譜,
至壞情況得電腦特技, 可以睇下畫面算

B級片, 本身成本已低, CAST又差一截, 除非好口碑, 否則留位睇港產片好過,
支持一下本土工業

論壇元老

wowo 發表於 2017-9-29 09:45
都幾明顯, 睇TRAILER會知, A級大片製作係勁好多,
唔係話無伏, 但人地洗咁多錢去做差極有個譜,
至壞情況得 ...

有好多好片都唔一定大明星大製作,但如果用呢個借口推港產片我就覺得
因為港產片實在退步得好緊要,如果要支持我都支持自己覺得好睇o既片.
如果好睇,任何國家o既片我都會入場,但如果唔好睇,咩地方出品一樣唔會睇亦唔會入場.

再去流浪的時候到了嗎?

1萬

論壇元老

tamama868 發表於 2017-9-29 22:01
有好多好片都唔一定大明星大製作,但如果用呢個借口推港產片我就覺得
因為港產片實在退步得好緊要,如果要 ...

咁你要學下港產不打, 雖然佢有時硬捧港產片, 不過可以睇到佢對港產片既愛,
始終港產片最啱香港人口味, 如果夾硬睇二線片, 不如留返啲位睇港產,
近年最大問題係合拍片, 香港既創作人員受到很大既制肘, 無論係審查或者投資者,
視野都係十分偏狹

離少少題, 啲人話港劇垃圾, 美劇好睇, 但二線既美劇, 一樣唔好睇,
好似我原本捧場既ARROW同FLASH, 頭一兩季都OK, 但一季廿四集,
再好睇既片都要重覆, 去到後來已淪為垃圾, 咁仲未止, 佢將幾套DC用完既配角,
大雜匯炒冷飯可以拍多套, 問你服未?