搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 講古佬

馬照跑.冬季賞 17/18

1萬

版主

呢場似係四班限制條件賽,雖然個名唔撚係。

【2 瀟灑王子】
火車最近唔撚知騎乜鳩馬,斷估唔會衰得過皓楠哥卦。

【8 超凡夢想】
呢隻老野,跑下跑下,差唔多下調至初始評分。
頓頓霸住尼騎,不無道理。

【9 軒轅齊飛】
阿葉生唔知想燉到幾時,換寶利哥,唔通係今次。

唔冷唔熱提供:
第五場 【2 瀟灑王子】【8 超凡夢想】【9 軒轅齊飛】

1萬

論壇元老

真正火雞馬來鳥 ..

1 片得好 -- 炒飯 食開就食 ,  

又鼠 亞死古 2 瀟灑王子 ,

廢東尼 呢隻 5 美麗日子 --
睇馬款應該喺好嘢 , 牛家俊 爆能開番尋味 ... 搞 x 掂 !!

merry christmas .. banghead[1].gif

1萬

論壇元老

2017-12-23 第 5 場

【9 軒轅齊飛】

目前長力止於千四米,看部署似有所圖,
居前慢速入前路,有力率先突圍而出。

【11 幸運大兄】

質新馬熱身已足,憑後勁可以後上
爭勝。

【13 架勢】

心存大慾之中距離馬,小心一出即勝。

提供:【 9 + 11 + 13 】

2017-12-23 第 5 場.png

1萬

版主

{!----}
第五場 第四班, 草地, "A+3", 1400米, 好地
名次馬號馬名獨贏/連贏位置連贏
110南莊加寶(B048)$117$198
29軒轅齊飛(V250)$866$74
31玩得好(A383)$71
45美麗日子(B076)

第 7 期賽果公佈:
參賽者得分累計總派彩
傻強1/7$111
小弟3/7$222
堅哥15/7$900

同莎拉玩咗咁耐,明綸哥果然精神咗。

1萬

論壇元老

2017-12-27 第 5 場(修正版本)

【8 紅旗星將】

今次抽在內檔起步十分有利,應
可守在三四位入直路,馬胆之選。

【4 美麗之友】

由於【2 英姿茂盛】隔夜票數極為冷落,
所以決定改選【4 美麗之友】為第一配腳,因
此駒也有前領本錢,雖無過人之質,但勝在戰
意鮮明也。

【3 八心之友】

典型蔡約翰的盡用手法,不計冷熱
場場拼,如此這般可以執回一場,也可
以一沉不起,只宜三甲備用。

提供:【 8 + 4 + 3 】

2017-12-27 第 5 場.png

1萬

版主

形勢好簡單,質新當起馬,控制大局。

【5 八太子】
上次捉唔到巴度,中唔倒大冷Q。
今趟二哥搶住尼騎,勢成熱門,巴度今次應該劏唔倒。

【6 星光大師】
最高班底嗰幾隻舊馬,以呢隻排檔最有利,負磅唔鳩重,要交代罅。

【8 紅旗星將】
贏得嘅贏,退役嘅退役,對手轉弱下,睇下可唔可以走入前列。

好簡單提供:
第五場 【5 八太子】【6 星光大師】【8 紅旗星將】

1萬

論壇元老

4 美麗之友 - 茅顯東騎好 9 多舊馬開齋

10 底褲精神 -- 外檔好 D +又有賠率

12 賞面 -- 廢明紹甘季好 x 過爛命  

# 甘晚 火車 最撚衰呢隻 英姿茂盛 , 檔衰 祇三四重彩腳 .. 其他場場可 WQ , 又泥 4 w ..

1萬

版主

第五場 第四班, 草地, "A", 1200米, 好地
名次馬號馬名獨贏/連贏位置連贏
19喜得龍(V009)$148$369
21好力煌(T082)$1196$137
38紅旗星將(A049)$168
45八太子(A426)

第 8 期賽果公佈:
參賽者得分累計總派彩
傻強1/8$111
小弟3/8$222
堅哥15/8$900

連續兩期爆,食唔撚到

1萬

論壇元老

2018-01-01 第 6 場

【3 不可說】

明刀明槍,坐二望一。

【5 皇家魅力】

檔好可拼,配腳之材。

【4 盈華盛甲】

輕磅路合,三甲之選。

提供:【 3 + 5 + 4】

2018-01-01 第 6 場.png

1萬

版主

呢尐新馬賽,賽果隨時無厘鳩頭,以下所選,真係合乎上述條件。

【6 首驫】
試閘走勢佳,正因為其他露過面,進度係咁上下,搏不明物體有分頭。

【7 香江世億】
同上。

【8 薪勇】
戴圖理唔肯放手,梗係希望自己搞掂先,唔好益人。

無厘鳩柒頭提供:
第六場 【6 首驫】【7 香江世億】【8 薪勇】