搜索
熱搜: 活動 交友 discuz

上面唔高興?李慧琼唔認驚影響部署:重點係國家傳統

1萬

5萬

論壇元老

李慧琼稱,個別參與兩會人士需回港投票只是「好細嘅事」,重點要考慮國家傳統。

https://hk.news.appledaily.com/l ... e/20171204/57538416

港府上周正式刊憲明年3月11日立法會補選日期,惹來建制派指事件令「上面嘅人士」不高興,民建聯主席李慧琼批評,當局安排補選日子,正值北京召開兩會,反映「部份人士對於中國國家政治傳統嘅認識唔係好足夠」。今早李再接受電台訪問時表示,知道選管會本身也考慮一籃子因素,包括場地借出日期以至會否影響學校考試,「但正正在一籃子因素無考慮國家兩會,其他(中國)城市安排重大政治事件,不會不考慮國家的事情」。

政務司司長張建宗昨稱已就補選日子問題「努力過」,特首林鄭月娥指選管會是獨立組織,聲稱由頭至尾尊重選管會決定。李指選管會是政制及內地事務局是屬下機構,「你政制內地事務局(屬下機構)就要考慮政治因素,如果過去無考慮政治,真係政治敏感度不足,我唔相信」。
李聲言事件重點不在於影響到選舉部署,而是特區政府或選管會,決定重要政治事件安排上,無考慮到國家重大的會議或重大事情,「呢個先值得反思」,個別參與兩會人士需回港投票只是「好細嘅事」,重點要考慮國家傳統。
李重申,可以想像中央一定就事件有意見,「顯示決策者無將國家放在合理因素,令到中央或上面的人不高興」。

論壇元老

刀話左,刷鞋功你要求教胃鯨,鼠王班獻世派,你刷鞋功一定系5足夠既..

1萬

5萬

論壇元老

Unowat 發表於 2017-12-6 20:19
刀話左,刷鞋功你要求教胃鯨,鼠王班獻世派,你刷鞋功一定系5足夠既..

「上面嘅人士」不高興?喺咪佢自己作㗎!

論壇元老

bbchk 發表於 2017-12-6 21:09
「上面嘅人士」不高興?喺咪佢自己作㗎!

除左曾肉成,其他壓系佢上面既人,一見件村姑刀會感覺不太9興

論壇元老

少佢老味 !  淫賤廟街 京子  !

1萬

5萬

論壇元老

chan-jacky-18 發表於 2017-12-7 11:30
少佢老味 !  淫賤廟街 京子  !

老廟佢都企唔到喇.你咁誇獎佢

1萬

5萬

論壇元老

Unowat 發表於 2017-12-6 23:25
除左曾肉成,其他壓系佢上面既人,一見件村姑刀會感覺不太9興

上面嘅人士」不高興佢自己下面好高興

論壇元老

bbchk 發表於 2017-12-7 20:54
老廟佢都企唔到喇.你咁誇獎佢

都應該有 D  南亞, 強國黑人 會幫襯 既.

1萬

5萬

論壇元老

chan-jacky-18 發表於 2017-12-8 00:03
都應該有 D  南亞, 強國黑人 會幫襯 既.

你話咁大競爭以佢大媽级真喺唔使錢都有人掂

論壇元老

bbchk 發表於 2017-12-8 21:08
你話咁大競爭以佢大媽级真喺唔使錢都有人掂

淫賤廟街 京子  !  可能真係  豆令打個炮 !
不過都唔夠 雜種家畜淋病柒鵝 咁下賤 !
明明 納粹黨2.0 強搶狗西鳩鐵站作為強姦 康港人 既 集中營,
雜種家畜淋病柒鵝 反為 話多謝 習總 恩賜,
指派 納粹黨2.0成員, 長駐狗西鳩鐵站,
用條撚幫 康港人既 下體止血 !
雜種家畜淋病柒鵝 仲大讚 納粹黨2.0成員 係康港人既 救命恩人 !