搜索
熱搜: 活動 交友 discuz

左奇門遁甲

論壇元老

呢套戲絕對係有咁上下,佢地d大師級電影都點都係有文有路,我覺得有d似[size=15.008px]蜀山,同七劍,
係d怪我比較接受唔到太過電腦遊戲,睇d一般遊戲頭尾片仲靚過佢地做果d.

再去流浪吧!沒有事業去流浪吧!沒有前途去流浪吧!沒有戀人去流浪吧!
好想好想再去世界上每一個角落去流浪.
再去流浪的時候到了嗎?

1萬

論壇元老

睇左預告片,
袁和平加徐克, 都有啲質素,
三十年前既電腦特技做唔到, 而家做到了
問題係班導演食老本, 創新欠奉,
以前就算特技差啲, 都會覺得好新穎,
主要係概念行先, 內容為主,
而家特技靚啲又如何?

荷里活現時賣座既片, 唔係三十年前既導演拍,
而係新一批既人去拍, 但香港呢?

論壇元老

wowo 發表於 2017-12-29 16:14
睇左預告片,
袁和平加徐克, 都有啲質素,
三十年前既電腦特技做唔到, 而家做到了

講真果句,以我自己o既睇法就唔關以前同而家d人材問題,
而家所有電影效果無論聲音,畫面表達,特技都比以前進步,
照道理而家應該比以前更多出色電影先o岩係咪?
而家有冇第一滴血?有冇鐵血戰士?有冇未來戰士?有冇虎胆龍威?有冇星球大戰?有冇異形?仲有好多好多.
而家有o既係大量翻拍電影,變型金鋼,鐵甲奇俠呢d,覺得同以前有得比咩?
所以唔係香港問題.係電影業本身都有問題,如果唔解決,未來電影會更大鑊.
不過我睇好韓國電影,印度都好有水準.
再去流浪吧!沒有事業去流浪吧!沒有前途去流浪吧!沒有戀人去流浪吧!
好想好想再去世界上每一個角落去流浪.
再去流浪的時候到了嗎?

1萬

論壇元老

tamama868 發表於 2017-12-29 17:53
講真果句,以我自己o既睇法就唔關以前同而家d人材問題,
而家所有電影效果無論聲音,畫面表達,特技都比以前 ...

變形金剛同鐵甲奇俠第一集都好睇, 不過而家成本高,
片商寧願拍續集,
搵香港同荷里活比係唔公平, 因為香港市場太細, 亦跟荷里活無得比,
要搵荷里活近年好睇既片好多, 所以我唔會彈啲名出黎,
我前文都只係比同一批導演,  而香港黎黎去去都係個幾位

史匹堡唔會搵返三十年前既成名作, 走去拍返自己個套大白鯊,
就算再拍, 亦唔關佢本人事, 而係電影公司搵其他人拍了