搜索
熱搜: 活動 交友 discuz

閱微必記:誰在背後操盤?

論壇元老

鄭司一案,我有興趣的是誰在背後操盤,近似對付唐英年的手法放料,誰嫌疑最大?外部勢力,破壞香港穩定?阿爺先會信!政府公務員內部?唔見得上手好受歡迎,換個老細都未坐定,阿姐做過重要公職,同公務員溝通点會有問題?就算蘋果泛民要郁佢都等佢出辣招先喇!唔係吓吓都想拉上面權鬥落水,如果係咁,西環換幾多個都冇用,隱形勢力仍在!

論壇元老

樓主加油!!!

為了保衛"你的鄭司",請樓主盡快抽出背後操盤的隱形勢力!!!

2萬

論壇元老

老共…

論壇元老

fangtao 發表於 2018-1-11 10:42
老共…

收到, 原來係共濟會在背後操盤

1萬

論壇元老

共慘黨一年三百六十五日,每日廿四小時,分分鐘都喺處做緊權力鬥爭,與天鬥,與人鬥,其樂無窮,點會冇人搞吖,抽出一件,即刻第件補上,鬥爭存在喺佢哋先天嘅DNA裡面,姣婆姣到出晒汁,點可能守寡

論壇元老

Rancho 發表於 2018-1-11 11:28
共慘黨一年三百六十五日,每日廿四小時,分分鐘都喺處做緊權力鬥爭,與天鬥,與人鬥,其樂無窮,點會冇人搞 ...

放心, 樓主力撐嘅"鄭司"一定能夠勝出呢場權鬥

論壇元老

pswong01 發表於 2018-1-11 17:14
放心, 樓主力撐嘅"鄭司"一定能夠勝出呢場權鬥

希望 你既推測係正確既,
承如 蕭生 所講既 荊軻 傳,
荊軻 就係好想做 果隻 豬 !
犧牲自己而可以令到兩隻 老虎 一死一傷,
絕對係 偉大既成就 !

回應網友kameyou 追求夢想的討論〈蕭若元:最新蕭析〉2013-05-15
https://youtu.be/ewa9aJcBBco?t=284

論壇元老

絕對係 偉大既成就 !

C兄高見,呢個正正就係我和樓主想引導D賤民去咁諗。

想當年唐梁對決時,D大學生在我們引導之下,相對地較支持梁書記的,雖然佢哋冇資格投票,或者當係"比較不討厭",定係兩害相權取其輕,是撚但喇!

當然D大學生唔係傻,佢哋唔係牛頭角順嫂,佢哋完全知道自己係奴隸;而在可見的將來,甚至有生之年都無法戰勝體制,呢世都唔駛諗做"公民"。但D大學生是盤算著梁書記會利用民粹主義及打擊地產霸權作為權力鬥爭的手段,咁自己就可能會從中得利,其實是希望生活質素能夠稍微正常一點,尤其在居住方面。

結果呢?大學生終於享受到前所未見的高樓價,交通及醫療等各種民生系統全面崩潰;港人移民台灣,移居馬拉及泰國等二三四線的國家的數目屢創新高。

D賤民竟然幻想在我黨的權鬥過程中可以執雞,真係傻撚到無得救,我同樓主真係笑撚到肚痛

論壇元老

pswong01 發表於 2018-1-18 21:14
C兄高見,呢個正正就係我和樓主想引導D賤民去咁諗。

想當年唐梁對決時,D大學生在我們引導之下,相對地較 ...

我黨是一視同仁的,除了欺騙大學生,亦會欺騙中學生。

太祖皇帝就曾經利用大量中學生去打倒劉某,事成之後,太祖皇帝回報這些中學生的方式是大規模地及強制地讓他們"上山下鄉"去"修地球"(之前的上山下鄉還有些少"半自願"的成分)。

D中學生竟然幻想在我黨的權鬥過程中可以執雞,真係傻撚到無得救,我同樓主真係笑撚到肚痛

論壇元老

荊軻 就係好想做 果隻 豬 !
絕對係 偉大既成就 !

如果做豬嘅quota畀荊軻攞咗, 樓主仍有其他動物可供選擇......

ScreenHunter_55 Jan. 19 20.08.jpg