搜索
熱搜: 活動 交友 discuz

閱微必記:誰在背後操盤?

論壇元老

發表於 7 天前 |顯示全部樓層
鄭司一案,我有興趣的是誰在背後操盤,近似對付唐英年的手法放料,誰嫌疑最大?外部勢力,破壞香港穩定?阿爺先會信!政府公務員內部?唔見得上手好受歡迎,換個老細都未坐定,阿姐做過重要公職,同公務員溝通点會有問題?就算蘋果泛民要郁佢都等佢出辣招先喇!唔係吓吓都想拉上面權鬥落水,如果係咁,西環換幾多個都冇用,隱形勢力仍在!

論壇元老

樓主加油!!!

為了保衛"你的鄭司",請樓主盡快抽出背後操盤的隱形勢力!!!

1萬

論壇元老

老共…

論壇元老

fangtao 發表於 2018-1-11 10:42
老共…

收到, 原來係共濟會在背後操盤

1萬

論壇元老

共慘黨一年三百六十五日,每日廿四小時,分分鐘都喺處做緊權力鬥爭,與天鬥,與人鬥,其樂無窮,點會冇人搞吖,抽出一件,即刻第件補上,鬥爭存在喺佢哋先天嘅DNA裡面,姣婆姣到出晒汁,點可能守寡

論壇元老

Rancho 發表於 2018-1-11 11:28
共慘黨一年三百六十五日,每日廿四小時,分分鐘都喺處做緊權力鬥爭,與天鬥,與人鬥,其樂無窮,點會冇人搞 ...

放心, 樓主力撐嘅"鄭司"一定能夠勝出呢場權鬥

論壇元老

pswong01 發表於 2018-1-11 17:14
放心, 樓主力撐嘅"鄭司"一定能夠勝出呢場權鬥

希望 你既推測係正確既,
承如 蕭生 所講既 荊軻 傳,
荊軻 就係好想做 果隻 豬 !
犧牲自己而可以令到兩隻 老虎 一死一傷,
絕對係 偉大既成就 !

回應網友kameyou 追求夢想的討論〈蕭若元:最新蕭析〉2013-05-15
https://youtu.be/ewa9aJcBBco?t=284