搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
返回列表 發新帖
樓主: Michael1851

鄭若驊可能已犯刑事

1萬

論壇元老

發表於 6 天前 |顯示全部樓層

1萬

5萬

論壇元老

發表於 4 天前 |顯示全部樓層
hkpricku 發表於 2018-1-11 23:36
下仼律政司

佢舊同事凸眼婆?親如姐妹㗎!

4萬

論壇元老

發表於 4 天前 |顯示全部樓層
S820 發表於 2018-1-11 16:06
誰敢撿控律政司  ?

政府囉! 叫 家法? 真兮文件上有問題先算啦..... 嗰地庫可能秘密地建成?

1萬

論壇元老

發表於 3 天前 |顯示全部樓層
toylet 發表於 2018-1-14 21:23
政府囉! 叫 家法? 真兮文件上有問題先算啦..... 嗰地庫可能秘密地建成?

而家就係文件上出左問題,乜你睇唔到咩?

鄭若驊按揭文件無交代地庫 陳景生:對鄭好不利 或涉行騙

對於鄭若驊又被揭發當年交給銀行的按揭文件,無交代大宅有地庫,陳景生認為現有資料對鄭好不利,可能涉嫌行騙,「用不忠實、或有誤導性文件時,後果嚴重好多,因為律政處一個最重要角色,是衡量是否起訴、作調查,這一方面來講,對於佢應否做司長來講,我的看法,比就咁買咗一間有僭建的屋更加嚴重。」

http://www.thestandnews.com/politics/%E9%84%AD%E8%8B%A5%E9%A9%8A%E6%8C%89%E6%8F%AD%E6%96%87%E4%BB%B6%E7%84%A1%E4%BA%A4%E4%BB%A3%E5%9C%B0%E5%BA%AB-%E9%99%B3%E6%99%AF%E7%94%9F-%E5%B0%8D%E9%84%AD%E5%A5%BD%E4%B8%8D%E5%88%A9-%E6%88%96%E6%B6%89%E8%A1%8C%E9%A8%99/