搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 扒扒

閒話家常 聊天室

15萬

論壇元老

扒扒 發表於 2018-7-12 18:23
我有行 不過 行咗第度

我都唔想出咁多街,就算是駕車唔使行都費事。。。。

觀音菩薩妙難酬 ﹐清靜莊嚴累劫修 ﹐三十二應徧塵剎 ﹐百千萬劫化閻浮 ﹐瓶中甘露常時洒 ﹐手內楊柳不計秋 ﹐千處祈求千處應 ﹐苦海常作渡人舟...!

15萬

論壇元老

扒扒 發表於 2018-7-12 18:23
香橙扒扒

LLLLLLLLLLLLLLLLL
觀音菩薩妙難酬 ﹐清靜莊嚴累劫修 ﹐三十二應徧塵剎 ﹐百千萬劫化閻浮 ﹐瓶中甘露常時洒 ﹐手內楊柳不計秋 ﹐千處祈求千處應 ﹐苦海常作渡人舟...!

15萬

論壇元老

林忌: 中美貿易戰繼續升溫,歐盟同特朗普(川普)聯合起來抵制中國 (D100 風波裏的茶杯)

1萬

論壇元老

{!----}
taxy 發表於 2018-7-12 06:03

鸚鵡
有對翼都唔肯 四圍 飛 要知 海闊天空 任你闖嘛 ......

海外路人甲

1萬

論壇元老

taxy 發表於 2018-7-12 02:58
中共隨時失去世貿資格,港商可用一招自保,中共自種大豆反擊2018_7_12

種咗出 彌 有無人敢食至講啦 ! 最閉 自己人都唔敢食 又攞去/買去 毒害的 貧窮 小國

One fifth of China's farmland polluted

New report confirms scale of China's soil pollution problem with 20% of farmland contaminated

海外路人甲

7萬

版主

taxy 發表於 2018-7-12 19:00
鹽烤杏鮑菇 - Eeyore

越南米紙  - Eeyore

7萬

版主

taxy 發表於 2018-7-12 19:03

生母 間中講 冇事出街 小破財 有時 我唔係 咁想出街

15萬

論壇元老

2017年3月23日 星期四
【香港】頤膳房 Yi's Kitchen (百年古蹟裡的餐廳)

地址:九龍荔枝角青山道800號饒宗頤文化館中區H座
電話:2811 9398

頤膳房位於香港政府《活化歷史建築計劃》中首批活化的百年歷史建築「饒宗頤文化館」內,以傳統中式裝潢作主調,主打多元化美食,包羅中西佳餚及特色素食。餐廳坐落於文化館內中區位置,兩層高的餐廳開揚雅致。打開餐牌一看,選擇包羅萬有,從營養早餐到港式下午茶、中菜小炒及西餐等一應俱全,滿足不同食客的需要。

【前往方法:港鐵荃灣綫美孚站B出口,朝香港大學專業進修學院方向步行至中華電力變電站,登上行人天橋,依照指示牌,經青山道休憩公園,即達饒宗頤文化館,步行約10分鐘】

餐廳的自助沙律餐湯吧,中式午市套餐只需加$38元或西式午市套餐加$68元便可以任添任食

(中式午市套餐 配白飯及飲品)
西檸煎軟雞午市套餐 HK$78 ~ 雞扒份量又多又好味,外皮炸得香脆可口,內裡雞肉軟嫩不乾,西檸汁更是一絕,既甜帶酸,非常開胃

已有 1 人評分威望 收起 理由
扒扒 + 4

總評分: 威望 + 4   查看全部評分

15萬

論壇元老

【梁京評論】90後抵制「造神」的經濟和社會邏輯

15萬

論壇元老

dlarch 發表於 2018-7-12 19:46
鸚鵡
有對翼都唔肯 四圍 飛 要知 海闊天空 任你闖嘛 ......

呢種享受要留返俾你啦。。。。!