搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: bbchk

中興和解案 參院喊封殺

3萬

論壇元老

正合奇 發表於 2018-6-14 23:48
咁如果你個女嫁個同姓嘅又點計..........?
改咗姓連祖宗都改埋?
有!岩田正男!

正合奇兄:
錢學森妻子蔣英母親係日本人喎
錢學森妻子蔣英,她父親叫蔣百裏---中國人。
錢學森父母是中國人,蔣英父親是中國人母親係日本人
點解錢學森後代子孫變成全部係日本人?
唔怪得之你為咗維護一個漢奸同jojo攪到無面啦.......

論壇元老

Bencan 發表於 2018-6-15 01:38
正合奇兄:
錢學森妻子蔣英母親係日本人喎
錢學森妻子蔣英,她父親叫蔣百裏---中國人。

唔怪得之你為咗維護一個漢奸同jojo攪到無面啦.......

Bencan兄:
以你邏輯,令千金岩田夫人仍中國人喎,咁你啲外孫都係中國人啦。

同樣道理,蔣萍母親仍日本人喎,咁佢啲外孫(即錢學森子女)都應該係日本人。

Bencan兄你扮乜嘢呀?

你係為咗維護錢學森哩個漢奸先同jojo反面閙佢阿爺嘅。
請問我點樣為咗維護漢奸同師妹攪到無面?候教!

3萬

論壇元老

正合奇 發表於 2018-6-15 07:06

正合奇兄:
李金龍屬閩西永定客家人後裔,是中國人,其兒子李登輝變更1940日本式姓名的改姓名運動在該運動中更名為「岩里政男」,其配偶是曾文惠是中國人。
「岩里政男」祖先都是中國人,扮曰本人便是數典忘值。

假設小女嫁日本人,咁我啲外孫都係日本人啦,點會係中國人?唔識請教令尊翁。

同樣道理,蔣萍母親仍中本人喎,咁佢啲外孫(即錢學森子女)都應該係日本人。
老實尐你讀到Grade 幾?

你係為咗維護錢學森哩個漢奸先同jojo反面閙佢阿爺嘅
第一錢學森唔係漢奸,第二我無閙jojo阿爺,第三我無同jojo反面。

提醒你,你若要得人尊重,就不要理謬事誣下去,重回正軌!

論壇元老

Bencan 發表於 2018-6-15 10:43
正合奇兄:
李金龍屬閩西永定客家人後裔,是中國人,其兒子李登輝變更1940日本式姓名的改姓名運動在該運 ...

Bencan兄;

岩里政男」祖先都是中國人,扮曰本人便是數典忘值。
我點知道全世界冇第2個岩里政男呀? 你點證明到?

假設小女嫁日本人,咁我啲外孫都係日本人啦,點會係中國人?唔識請教令尊翁。

哦!你啱!咁就好似你入咗加國籍啲子孫又點會係中國人咁解

老實尐你讀到Grade 幾?
小弟冇你讀咁多書.....怕醜唔好意思講

你係為咗維護錢學森哩個漢奸先同jojo反面閙佢阿爺嘅
第一錢學森唔係漢奸,第二我無閙jojo阿爺,第三我無同jojo反面。
哦! 你口嗰句對心嗰句咪得囉

提醒你,你若要得人尊重,就不要理謬事誣下去,重回正軌!
彼此彼此,你食咗宵夜未呀?

3萬

論壇元老

正合奇 發表於 2018-6-15 11:21
Bencan兄;

岩里政男」祖先都是中國人,扮曰本人便是數典忘值。

正合奇兄:
再提醒你,你若要得人尊重,就不要理謬事誣下去,重回正軌

論壇元老

Bencan 發表於 2018-6-15 11:29
正合奇兄:

Bencan兄:
我好尊重你嫁,你千祈唔好又嚇我呀

咁正軌係邊處........你可唔可以指點下小弟?

論壇元老

Bencan 發表於 2018-6-15 11:29
正合奇兄:

Bencan兄:
差唔多12點啦.......你千祈唔好嬲呀

唔係萬一你嬲到瞓唔著.......我又會俾人趙

拜託12點過後就上床.....唔好回我貼啦

等瞓足精神先慢慢賜教小弟都未遲

2萬

論壇元老

正合奇 發表於 2018-6-15 11:53
Bencan兄:
差唔多12點啦.......你千祈唔好嬲呀
唔係萬一你嬲到瞓唔著.......我又會俾人趙

系啊,一到12點,第一丑就癡線架罅
急性睡眠缺乏症發作

2萬

論壇元老

正合奇 發表於 2018-6-15 11:46
Bencan兄:
我好尊重你嫁,你千祈唔好又嚇我呀
咁正軌係邊處........你可唔可以指點下小弟? ...

奇兄:
辦法總比問題多,5一定要外嫁做外嫁女既,第一丑年幾前已經透露左,最近比你堀翻出泥,最最最能保証純種方法,米就系內嫁 law,肥水不流別人田,自己良田自己耕,一於5種雜交水稻

2萬

論壇元老

正合奇 發表於 2018-6-15 07:06

請問我點樣為咗維護漢奸(第一丑)同師妹攪到無面?候教!

原文漏左3個字,第一丑 系話個 漢奸 系佢自已,jojo 私信你 代個 第一丑 漢奸 求情,搞到你2個 為左個 漢奸 面左左…