搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: fangtao

金:世界將看見重大轉變 特:(無核化)非常快開始

論壇元老

Bencan 發表於 2018-6-14 01:35
巴黎恊議4年期,寫明期滿可以退出喎
而家侵侵期滿唔想繼續續约,有冇問題先?

Bencan兄:
唔好為咗贏就乜都斷章取義,移形換影質侵侵食死貓話美國唔守約

巴黎協定2016年11月4日生效。侵侵2017年8月4號宣布將於2020年11月4號期滿退出,國務院表示最快2019年11月正式啟動退出程序,這代表美國最快2020年11月4日能正式退出巴黎協定。

In accordance with Article 28 of the Paris Agreement, the earliest possible effective withdrawal date by the United States cannot be before November 4, 2020, four years after the Agreement came into effect in the United States and one day after the 2020 U.S. presidential election. The White House later clarified that the U.S. will abide by the four-year exit process.....

https://en.m.wikipedia.org/wiki/United_States_withdrawal_from_the_Paris_Agreement

3萬

論壇元老

正合奇 發表於 2018-6-14 07:50
Bencan兄:
唔好為咗贏就乜都斷章取義,移形換影質侵侵食死貓話美國唔守約

正合奇兄:
美國於2016年4月22日在聯合國紐約總部簽署《巴黎協定》,2017 年 6月1日下午3點30分左右在白宮玫瑰花園宣布退出。

On June 1, 2017, United States President Donald Trump announced that the U.S. would cease all participation in the 2015 Paris Agreementon climate change mitigation.

The White House later clarified that the U.S. will abide by the four-year exit process.Until the withdrawal takes effect, the United States may be obligated to maintain its commitments under the Agreement, such as the requirement to continue reporting its emissions to the United Nations.

美國2017 年 6月1日宣佈退出所有參加2015年巴黎協定對減緩氣候變化,你話是守約?

祗是,美國將遵守四年退出程序。在撤回生效之前,美國可能有義務維持其在協議下的承諾,例如要求繼續向聯合國報告其排放量。

好清楚美國是不會為《巴黎協定》作任何貢獻,祗是等夠期而矣。

例如一對夫婦離婚有些情況是要與配偶已分開居住若干時曰,才可行完這程序。
http://familyclic.hk/tc/topics/Matrimonial-matters/Divorce/Procedures-and-grounds-for-divorce/

唔好為咗贏就乜都斷章取義,移形換影話侵侵食死貓話美國守約?

論壇元老

Bencan 發表於 2018-6-14 08:19
正合奇兄:
美國於2016年4月22日在聯合國紐約總部簽署《巴黎協定》,2017 年 6月1日下午3點30分左右在白 ...

例如一對夫婦離婚有些情況是要與配偶已分開居住若干時曰,才可行完這程序。

咦! 合法喎... 分居又好,分房又好,

分國去加拿大坐移民監做太空人又好.......
一日未正式離婚一日都係夫婦喎

Bencan兄你係過來人,應該好有經驗㗎

3萬

論壇元老

正合奇 發表於 2018-6-14 20:14

咦! 合法喎... 分居又好, ...

講得好!美國一日未行完這程序都要遵守巴黎協定。
你話嘅!

論壇元老

Bencan 發表於 2018-6-14 22:22
講得好!美國一日未行完這程序都要遵守巴黎協定。
你話嘅! ...

Bencan兄:
早晨! 放完跟你姓啲狗啦
飲左咖啡未呀?

你有冇睇過巴黎協定入面內容呀?
入面啲條文有啲用shall, 有啲用should, 有啲用may

美國當然遵守用shall寫嗰啲條文啦,但用should 同 may 寫嗰啲.....
就由侵侵決定喎

即係兩夫妻分師未離婚前
要遵守唔可以重婚為 Shall not remarry

但係兩人會唔會同房是 May have sex, or may not have sex

兩人應唔應該負擔家用隨心所慾,Should share household expenses

3萬

論壇元老

正合奇 發表於 2018-6-14 22:44
Bencan兄:
早晨! 放完跟你姓啲狗啦
飲左咖啡未呀?

正合奇兄:
放咗!飲咗!
簡單嚟講即是美國不遵守巴黎協定。

論壇元老

Bencan 發表於 2018-6-14 22:55
正合奇兄:
放咗!飲咗!

Paris Accord 係個協議 agreement, 而唔係條約 treaty
你唔識分?咁 咪去請教下尊夫人囉

論壇元老

Bencan 發表於 2018-6-14 22:55
正合奇兄:
放咗!飲咗!

Bencan兄:
有冇食藥量埋血壓吖?
食咗早餐先.....唔好空肚食藥噃

3萬

論壇元老

發表於 7 天前 |顯示全部樓層
正合奇 發表於 2018-6-14 23:07
Paris Accord 係個協議 agreement, 而唔係條約 treaty
你唔識分?咁 咪去請教下尊夫人囉 ...

咁agree咗唔做係咪唔遵守?
你唔識分?咁 咪去請教下令尊翁囉

3萬

論壇元老

發表於 7 天前 |顯示全部樓層
正合奇 發表於 2018-6-14 23:10
Bencan兄:
有冇食藥量埋血壓吖?
食咗早餐先.....唔好空肚食藥噃

正合奇兄:
哦!遵命!
美國就…….