搜索
熱搜: 活動 交友 discuz

國藝娛樂(08228.HK)近期走勢凌厲, 升勢仍會持續?

註冊會員

最近係0.38入左國藝娛樂(08228.HK), 短短幾日就已經升到0.43, 差不多升左15%.

我睇返佢上年試過上到0.55既高位, 唔知黎緊有無力再上?

我既目標價係$0.50, 唔知大家有無持貨? 一齊入黎傾下.

國藝娛樂(08228.HK)近期走勢

國藝娛樂(08228.HK)近期走勢

新手上路

國藝娛樂主要既業務係做咩? 一手幾多股, 大約幾錢左右?

註冊會員

lokming1234 發表於 2018-6-18 09:34

國藝集團是一間具國際化規模的公司,業務包括廣東省佛山市「西樵山國藝影視城」、電影拍攝基地、電影製作、電影院、藝人管理、酒店、旅遊以及婚紗攝影等等。集團於二零零八年進軍影視娛樂市場,以中港兩地為主要目標市場。除了影視製作之外,集團對文化產業推廣,亦不遺餘力。多元化業務及創新意念,令本集團於不同範疇均佔一席位,使本集團於廣東省之娛樂及旅遊業務坐穩龍頭地位。

集團目前主推的「西樵山國藝影視城」項目,坐落於國家5A級景區西樵山南麓。隨著廣東省政府推出之「廣東好萊塢計劃」簡稱(廣萊塢),該計劃將對影視製作人提供項目補貼、租金補貼等多種優惠,希望打造佛山成為華南地區最大的影視基地,「西樵山國藝影視城」將是該計劃主要參與者之一,勢必有利於影視城業務的發展。

集團亦積極佈局和拓展國內市場。2016年,「國藝娛樂文化集團有限公司」與「乘夢飛翔(北京)文化傳播有限公司」共同於北京組成「國藝飛翔(佛山)影業傳媒有限公司 Dragon Flyer M&M」,將投入大量資金,整合「西樵山國藝影視城」的強大資源,持續推出優質影視文化節目。通過互聯網、電視臺、電影院、遊戲等不同平臺服務國內及國際觀眾。

國藝娛樂 (8228.HK) 每手20,000股, 岩岩睇返個收市價以$0.415計$8,300一手.

註冊會員

lokming1234 發表於 2018-6-18 09:34

國藝娛樂走勢暫時已經回落, 呢兩日見開始回落返D, 我琴日係0.42走左,.
睇緊咩價位再入, 長遠仍然睇好呢隻8228, 值得留意.

新手上路

我見而家0.34, 咁入唔入得過呢?

註冊會員

lokming1234 發表於 2018-6-27 09:33
我見而家0.34, 咁入唔入得過呢?

當然OK啦, 不過而家已經升返上0.37,

我都0.34入唔到, 不過0.35已入貨.

如果無咩意外既話, 今次目標價都係0.50.

我對國藝娛樂既前景同發展都幾有信心, 睇好佢.

新手上路

我都睇好國藝娛樂呢隻影視股, 之前佢公佈2018年第一季業績比去年同期上升,
期內錄得利潤率相對去年同期上升171%, 可見業績理想, 我係0.325入左貨.
早排國藝娛樂公佈由主席及執行董事周啟榮為行政總裁及監察主任之後都刺激股價上升.
我見之前升到上0.425已經出左貨, 呢排大市都跌緊, 我都睇緊咩價位就入貨.

新手上路

我在您的博客中阅读旅行指南,并始终找到新的有趣信息。 很符合我们的经验。 谢谢你!
hotmail sign in