搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 利瓦仔

全球50間最好餐廳第一名座位於紐約市

3萬

論壇元老

正合奇 發表於 2018-6-27 21:30
Jojo一向感性㗎,又會勿然間咁理性嘅???
妳是否想暗示Bencan兄愛國精神病....千錯萬錯其實都係醫生 ...

正合奇兄:
藥石亂投!誣醫!巫術!唉!宅男之痛!

論壇元老

正合奇 發表於 2018-6-27 21:30
Jojo一向感性㗎,又會勿然間咁理性嘅???
妳是否想暗示Bencan兄愛國精神病....千錯萬錯其實都係醫生 ...

醫生不是向病人收診金的嗎? 為何要向我收? 不過,見你這麼有責任心放棄了追看半夜的球賽,我就送你幾件cokies伴着你的牛奶吃吧 ! 精神享受。。(^.^)

論壇元老

jojo2016 發表於 2018-6-28 07:09
醫生不是向病人收診金的嗎? 為何要向我收? 不過,見你這麼有責任心放棄了追看半夜的球賽,我就送你幾件c ...

Jojo:
今日要連續兩更,所以昨晚無辦法唔瞓
Chocolate chips cookies 喎!!!

原來真係有獎嘅 多謝妳啲精神食糧先

1萬

論壇元老

正合奇 發表於 2018-6-25 23:34
利兄:
小弟weekend 用你recipe介紹我嘅pine nuts 做pesto
用嚟塗baguette好正

奇兄,pesto 搽包應該同意粉咁好食
船上嘅早餐已經等如平日午餐
食到怕

1萬

論壇元老

jojo2016 發表於 2018-6-26 08:56
Glad you enjoyed Satsuki.  Do you know Suzuki San trained Morimoto at his previous restaurant Sushi ...

jojo, thank you for your recommendation , next time Satsuki will be on my list
Yes it fits people of different appetite and it is next to Times Square

論壇元老

利瓦仔 發表於 2018-7-1 00:34
奇兄,pesto 搽包應該同意粉咁好食
船上嘅早餐已經等如平日午餐
食到怕

利兄:
我以為自己個早餐份量已經唔輕
原來你份仲勁

1萬

論壇元老

正合奇 發表於 2018-7-1 08:28
利兄:
我以為自己個早餐份量已經唔輕
原來你份仲勁

重有呢份重過份

論壇元老

利瓦仔 發表於 2018-7-1 09:59
重有呢份重過份

唔係啩!
我尋晚份晚餐都冇你份早餐咁利害

1萬

論壇元老

正合奇 發表於 2018-7-1 10:16
唔係啩!
我尋晚份晚餐都冇你份早餐咁利害

奇兄,其實清淡是福

1萬

論壇元老

jojo2016 發表於 2018-6-26 09:02
烹飪是一種藝術,好的廚師就是藝術家。 你自己也説了,吃壽司一半是身體享受;另一半是精神享受。 精神享 ...

jojo, I can judge by looking at the pictures from google and yelp instead of believing the scores and reviews , say the attached which scores high at google but looking at the pictures already tells me the quality of their food
Have to wait till next trip to try out good ones again