搜索
熱搜: 活動 交友 discuz

欺凌 ?

5萬

論壇元老

3萬

論壇元老

甩毛話,只有美國夠膽反抗中國的揾笨!中國揾咗你美國乜嘢笨

搶你職位?畀職位果尐係美國人
搶你商機?係你千方百計將工廠送去中國
搶你錢財?係你用盡方法係中國落單、購物
搶你人才?你畀夠美元出糧先講啦
迫你做生意?你唔來投資、購物咪得囉
偷你技術?唔畀入讀大學咪唔洗哌哌嘈囉

講來講去,咪阿甘精神囉

3萬

論壇元老

Bencan 發表於 2018-7-7 01:19

bencan 兄:
扮東山再起,會執得翻幾多尊嚴,5好鴕鳥啦,想要面,問我 law 啦…
2兄 見到 你 鴕鳥 成咁,會問 點解 當初 會 置意隻 冇腦 諗野 畜牲 打代理人戰爭,輸9硬加麻…

and 比你隻 畜牲 讀大學 都冇用 啦…鴕鳥 成 咁…

3萬

論壇元老

乜被仙家省得好甘咩?咁懷恨在心?得罪咗你?

3萬

論壇元老

Bencan 發表於 2018-7-7 02:30
乜被仙家省得好甘咩?咁懷恨在心?得罪咗你?

bencan 兄:
仙家點解要省我,幾時省我,出處,想知,比條 link 我澄清,5該…
and
我個擂台重末收架,any time wellcome,條氣5順,即管上台…

and
我知你搞成咁系我一手做成,但我系先禮後兵,求左你5好,5怪得我,你2年前可能覺得會風條雨順到2腳伸直威到收尾,and 如果 5理心理傷害,你根本冇野損失丫。

講來講去,咪阿甘精神囉

bencan 又5系你 實名,為左虛名 執尊嚴 寫得出咁好既段子,你個精神狀態都幾嚴重下,其實你未做 教徒、熱9 之前都5系咁格,邪教真系會害人,你讀書人境然5明事理 同 政客講心,睇錯左米錯左 law,可必賠上人格繼續癲到宜家由 仇中 變 撐中 証明自已冇錯過 jet,可必呢,一時失足 可必倍上 一生貞操呢,你搵個心理E生 睇下啦,你真系嚴重精神病啊,坐困心魔愁城啊,你一生追名逐利都系想自我感覺良好嗟,記住 煩惱 轉 蓓提,轉到既,我米系 你 恩師 law,你 review 翻 有邊個 有我 功力 搞到你咁 癡線 丫…

3萬

論壇元老

講乜都無用,避係無用嘅…….Show time!上啦!

講乜擂台呀?人地擺好個擂台十幾廿日,你都唔敢接……
個擂台重末收架,any time wellcome,條氣5順,即管上台…

博擊擂台          wongcmm    發表於 2018-6-22 08:47:50
係呢! 執漏咗好多添...應該擺番過來呢便CCBENNY VS WONGCMM擂台集合帖至啱架. 慢慢執啦.

(呢段係用反肚分身嘅)

[tr][/tr]
有你第一蠢系度,重洗搵人過橋,你就搵人過橋搵得多,重要 抽板 反骨精,宜家叫救命米冇人幫你 law,連之前 果隻 wongcmm  都叫 stop,5理乜立場信仰,反骨賤精 標準系 好統一,哩2年 wongcmm  都睇得出 你 真系 好 賤 law…

http://forum.memehk.com/forum.php?mod=viewthread&tid=137190&extra=page%3D1&page=6

3萬

論壇元老

Bencan 發表於 2018-7-7 02:57
講乜都無用,避係無用嘅…….Show time!上啦!

講乜擂台呀?人地擺好個擂台十幾廿日,你都唔敢接…… ...

bencan 兄:
你系米講 wongcmm 啊,佢同你一樣縮骨 都5敢 直接挑我,或者你私信比佢叫佢直接上台啦…

and
哩段系真心話泥 wor,5系耶喻你…
我知你搞成咁系我一手做成,但我系先禮後兵,求左你5好,5怪得我,你2年前可能覺得會風條雨順到2腳伸直威到收尾,and 如果 5理心理傷害,你根本冇野損失丫,一樣咁安全、咁有$ (我知道我的確傷得你勁重)。

講來講去,咪阿甘精神囉

bencan 又5系你 實名,為左虛名 執尊嚴 寫得出咁好既段子,你個精神狀態都幾嚴重下,其實你未做 教徒、熱9 之前都5系咁格,邪教真系會害人,你讀書人境然5明事理 同 政客講心,睇錯左米錯左 law,可必賠上 人格 繼續 癲 到宜家由 仇中 變 撐中 証明自已冇錯過 jet,可必呢,一時失足 可必倍上 一生貞操呢,你搵個心理E生 睇下啦,你真系嚴重精神病啊,坐困心魔愁城啊

其實你放底主觀,睇下毓民哥仔個相 and figure,聽下佢把 沙聲,成個古惑相,就知佢乜人泥啦,你幾十年警務5系白過啊話,就做個 smart 選民鋪鋪清,現左形就無謂為左面子繼續迷戀死撐啦…

你一生追名逐利都系想自我感覺良好嗟,記住 煩惱 轉 蓓提,轉到既,我米系 你 恩師 law,你 review 翻 有邊個 有我 功力 搞到你咁 癡線 丫,你宜家知到冇得 扮人 轉路線 撤低賤格丫麻(你想 學 契丹共 咁 系啊,系咁賤啊,吹咩…咁丫麻,就系5認錯…咬我食啊),網友睇得好清楚格,but 你都算讀過下外面D書,5系 007 網友,5好呃自已罅,眾目 and 良心 你避5到 格,你咁好鬥又點,我話比你贏曬罅又點,你都過5到 良心 果關,話時話丫,我冇走眼系真準,007 網友 人格 比你 高尚得多,理據面前知所進退冇死撐,睇人真系5好 only 睇履歷…

5萬

論壇元老

3萬

論壇元老

人地正式係博擊擂台開壇等你,我就公開提咗你,上唔上係你嘅問題,不要扮兇!

博擊擂台         wongcmm    發表於 2018-6-22 08:47:50
係呢! 執漏咗好多添...應該擺番過來呢便CCBENNY VS WONGCMM擂台集合帖至啱架. 慢慢執啦.

(呢段係用反肚分身嘅)

[tr][/tr]
有你第一蠢系度,重洗搵人過橋,你就搵人過橋搵得多,重要抽板 反骨精,宜家叫救命米冇人幫你 law,連之前 果隻 wongcmm  都叫 stop,5理乜立場信仰,反骨賤精 標準系 好統一,哩2年 wongcmm  都睇得出 你 真系 好 賤law…

http://forum.memehk.com/forum.php?mod=viewthread&tid=137190&extra=page%3D1&page=6

你以為扮痴扮呆就可以係謎米橫行,好似toylet同007咁好脾氣唔同你糾纏,更不像仙家諄諄教誨以誠相待,一不滿意…名符其實..反肚四圍係屎。

遇到我算你唔好彩囉,下下篤爆,處處揭陰,無得扮嘢,好唔忿呀?叫2014出嚟爆粗囉!

論壇元老

有咁耐風流、有咁耐折墮

《2018年07月06日訊》為反制中共的不公平貿易與竊取美商知識產權,美國對價值500億美元的中國商品祭出25%的高額關稅,其中340億美元的商品將於7月6日開始加徵關稅。

中共方面也宣稱要對美國的340億美元商品進行反擊,同樣加徵25%關稅,同樣自7月6日起正式實施。

但就在雙方正式交火前夕,7月4日美國國慶這天,中共商務部出面稱,由於美中時差因素,中共不會在美國之前先啟動高關稅,「不打第一槍」,並稱「中國不會在威脅或訛詐面前低頭」。

中方這段說詞,很有意思。

從表面上解讀,中共藉由外交話術「顛倒是非」,將自己塑造為美中貿易戰的受害者;即便中方出手,也是「被迫回擊」,試圖爬上道德制高點以自保。

同時,中共運用擅長的謊言與抹黑伎倆,將美國追求公平貿易的訴求扣上「威脅」、「訛詐」的黑帽,藉此欺騙中國百姓,混淆視聽,並迴避、遮掩中共長年竊取外商技術、「彎道超車」的不道德經濟發展模式。

再從深層上解讀,中共的說詞裡透射出的弦外之音是「不願打貿易戰」——因為打不起,甚至可能打出中共政權的生存危機。