搜索
熱搜: 活動 交友 discuz

小無恥 vs 大無恥 誰更無恥…

3萬

論壇元老

【嫌棄強國】北韓人:國產貨比中國貨更好 有小孩的家庭「不吃中國食材」
https://hk.news.appledaily.com/international/realtime/article/20180707/58411640

http://forum.memehk.com/forum.ph ... 27877&fromuid=19350
甩毛話,只有美國夠膽反抗中國的揾笨!中國揾咗你美國乜嘢笨

搶你職位?畀職位果尐係美國人
搶你商機?係你千方百計將工廠送去中國
搶你錢財?係你用盡方法係中國落單、購物
搶你人才?你畀夠美元出糧先講啦
迫你做生意?你唔來投資、購物咪得囉
偷你技術?唔畀入讀大學咪唔洗哌哌嘈囉

講來講去,咪阿甘精神囉

金牌會員

cap 图咁叻呀?细路你同老弟9唔搭8系咪想趁我病攞我命

3萬

論壇元老

FelixW 發表於 2018-7-7 19:53

老兄你條橋被人行來行去,等你絕交橋方塊論文。

3萬

論壇元老

felixw 兄:
我5系趁你病攞你命 (實情我亦5應該知你病),在下需然念力微薄,刀子嘴豆腐心,實情我系真心祝願 felixw 兄 身體建康,心情愉快既,因為 你開心 即系 你同 jojo 關係 糖黐豆,在下修 恕 道,I can feel it,此亦正是在下所願。

讀聖賢書是非分明,君子和而不同 一單還一單,我5 keep 住搞 bencan 兄,佢就會 為左 扮冇野 搞其他網友 執翻D尊嚴,實情我系擋殺金魚泥,經常反肚。

我哩排系刻意用多左 felixw 兄 你個牌頭打掩護睇下 bencan 兄 會5會 照顧 你感受,答案 好明顯系 冇既,依然系面子大過天,4個字形容,更加放肆,道理講5過,就講無懶。

在下明刀明槍借 felixw 兄 你過橋(有心講是非就5會公開講),bencan 兄 惜緣 有心澄清 系米老作,私信問你就得,實情我都系咁建議佢n次,and 我都希望佢有私信 過你 even 1次都好,5洗 又要 你自動獻身保佢,人情世顧哩D野5識,重第一時間指控我借 felixw 兄 過橋,Bencan 兄 真系好 小朋友 好似 冇經歷過社會 5識睇人眉頭眼額,felixw 兄 老江湖 5洗多解畫。

but any way 有樣野可以肯定既 系 bencan 兄 好明顯有良心 壓力 盡量 避開 5搞 jojo,but 5 搞 jojo 搞 奇兄 除左死5斷氣 關關雎鳩…腦電波…隔山打牛…單打 奇兄 動機 末免 太陰濕。

金牌會員

fangtao 發表於 2018-7-7 21:42
felixw 兄:
我5系趁你病攞你命 (實情我亦5應該知你病),在下需然念力微薄,刀子嘴豆腐心,實情我系真心 ...

正合奇唔系散油灯佢地半斤对八两都算有分寸唔会玩得太过分. 你就系奈何乔行来行去失左方向乱咁贴CAP图. 系我吩附jojo男人斗嘴唔好插口嘅你要自己靠自己睇住打泻碗孟婆汤呀

金牌會員

Bencan 發表於 2018-7-7 20:53
老兄你條橋被人行來行去,等你絕交橋方塊論文。

老弟佢行緊個条系忘川桥絕交就唔使絕望就真

論壇元老

請朝鮮民眾放心進食從中國進口的食材......

金牌會員

fangtao 發表於 2018-7-7 21:42
felixw 兄:
我5系趁你病攞你命 (實情我亦5應該知你病),在下需然念力微薄,刀子嘴豆腐心,實情我系真心 ...

你乖D大叔唔想话你不过就5好系唔系都乱噏1通唔3唔4玩過龍. 明白吗?

3萬

論壇元老

FelixW 發表於 2018-7-7 22:27
你乖D大叔唔想话你不过就5好系唔系都乱噏1通唔3唔4玩過龍. 明白吗?

FelixW 兄:
我諗你系咁意思,對方答5到就5好拙拙逼人,現實生活哩種 妥協 系必須,而 "必須程度" 以社會開放度各有不同,比如系 牆內 vs 美國,so 我 完全同意你 叫D 後生 忍 既理由,之前我話5洗你 袋錢落 我袋 並冇輕侮之意,亦5系衝動回絕之詞,我系過來人點會5識做人丫,系因為我有哩方面知識 5洗袋哩種$落我袋嗟,你都見識過我口甜舌滑功夫啦,在下都系老油條泥,反而系D後生5知中共必要時可以做到幾絕值得耽心。

至於網上論事又何必拘綀(暫時),講自己信果套,先系惜緣,5惜緣傳遞知識互為增長反而 FelixW 兄 會睇我5起啦,最重要守一個原則--錯就要認就得不違言 奇兄 and jojo 就袋左好多 $$ 落我袋罅,我冇佢地讀咁多書,填補左我好多憑空想象既空間,而我所貢獻既系如何應對死不認錯對手。其實我論事只系持住一樣野,錯就要認,FelixW 兄 你工科出身,應該明白5及是認錯,後果會好嚴重,認錯 於我 純利益 冇面子 成份,耶教因為有原罪懺悔,先有日後 法治、科學何況系網上論事,各人都系掛個虛名,何必對一句 "FYM" 有感覺

我5系 奈河橋上來來回回,系因為我5偏激 cover 個面太廣,所以 比到你既錯覺,我修 恕 道,會用不同角度睇同一個問題,比如話要大國挖起,以多數人利益計,5洗用宜家得罪全世界既方法,but 如果計黨員利益,梗系宜家個方法最正,咁先可以天一半地一半 內部問題國際化。so 你是但比個 topic 我,pro 邊邊 我都得格,睇系揀 公利 or 私利,我又5可能一次過交代咁多個 view,咁你米覺得摸5準我 Law,and 無論邊個 view,我都會 stick to 忠 、 恕,龍門先5會搬到亂曬龍,就算1個 小 宗族,例如黨既利益,裡邊都要講 忠、恕,如果D 黨員 肯 忠 於 為人民服務 哩個誓言,中國都5知幾好世界。

3萬

論壇元老

cap 图咁
5系 cap 圖叻,系 朝鮮金 叻,小反骨精 反 大反骨精
內文如下:
南北韓關係緩和,南韓記者得以採訪到北韓人民生活,有民眾對南韓傳媒透露,他們認為北韓自家生產的「國貨」比中國貨好,尤其是有孩子的家庭︰「不用中國貨,也不吃中國食物」。

南北韓早前舉行統一籃球賽,南韓傳媒報道,有北韓人認為國產貨比中國貨更優,「不只食物,國產的普通消費品也超越了中國貨」、「中國產品質量不行,我們不會購買」,又表示特別是有孩子的家庭,因擔心生活用品不夠安全,他們「不用中國貨,不吃中國食材的食物。」
北韓人相信國產產品質量更好,又十分信任領袖金正恩領導下,「我們元首主持的新項目進展順利,沒有不順利的道理。」
雖然民眾不信任中國貨,不過兩國關係保持良好,北韓將在9月9日慶祝政權成立70周年,消息指屆時可能邀請中國國家主席習近平訪朝。
南韓《朝鮮日報》

原來 bencan 兄 arm,反骨 真系 王道泥
http://forum.memehk.com/forum.ph ... 27877&fromuid=19350
甩毛話,只有美國夠膽反抗中國的揾笨!中國揾咗你美國乜嘢笨

搶你職位?畀職位果尐係美國人
搶你商機?係你千方百計將工廠送去中國
搶你錢財?係你用盡方法係中國落單、購物
搶你人才?你畀夠美元出糧先講啦
迫你做生意?你唔來投資、購物咪得囉
偷你技術?唔畀入讀大學咪唔洗哌哌嘈囉

講來講去,咪阿甘精神囉