搜索
熱搜: 活動 交友 discuz

屁-----------也沒放一個…!?

2萬

論壇元老

3萬

論壇元老

發表於 7 天前 |顯示全部樓層
嘩!食到反肚……個屁好響呀!呠…….呠….

美國兩艘神盾驅逐艦,昨天自我國南部海域行經台灣海峽,並向東北航行。圖為DDG-65「班福特號」。(取自美國海軍官網)

美國海軍官網寫錯吖……….改正好喎!
美國兩艘神盾航母,昨天自我國南部海域行經台灣海峽,並向東北航行。圖為CVN-78「福特號」。(取自美國海軍官網)

〔駐美特派員曹郁芬/華府7日報導〕美國太平洋艦隊發言人布朗上校(Charlie Brown)今天證實,美國兩艘海軍軍艦於當地時間7月7日至8日通過了靠近台灣海峽的國際水域。
布朗上校在答覆媒體的電郵中表示,這兩艘軍艦只是由南海例行性地通過台灣海峽附近的國際水域前往東海。美國這麼做已經行之有年。不過他並未證實兩艘通過台海的軍艦是神盾驅逐艦或航母。
隨著中國解放軍在台海繞境活動日益頻繁,台海局勢也愈發受到國際關注。路透社6月初曾報導美國考慮派軍艦通過台海。美國軍艦通過台海並非首例,但通常不對外宣佈。最受人注目的例子是96年台海危機時,美國曾經先後派遣兩個航母戰鬥群接近台海,美中關係一度劍拔弩張。

路透社引用美國官員的話指出,美國上一次派出航母通過台灣海峽是於2007年小布希總統任內。但美軍6月時也考慮派遣航母以外的軍艦通過台海,以免過度刺激北京。

http://news.ltn.com.tw/news/politics/breakingnews/2481548

3萬

論壇元老

喂!喂!喂!喂!………爽尐
放屁嗰個快尐出嚟澄清美國海軍官網提供圖片是……….. CVN-78「福特號」不是DDG-65「班福特號」神盾驅逐艦。

1萬

6萬

論壇元老

直接 玩 核彈 啦....睇下邊個縮先!

玩乜鬼海戰!!! 直接 玩 核彈 啦....睇下邊個縮先!

3萬

論壇元老

佢縮先!

3萬

論壇元老

出嚟啦!咪縮!
去飲咖啡先......畀時間你冷靜!

3萬

論壇元老

做乜咁虛㤼呀?唔見得光?又中!又中死穴!
公開論壇,公開論事,點解要私信而辯?

你知㗎,你衰咗要我whatsapp,64919484 私了,我拒絕了…..公論公開喎。

唉!不如畀次機會你,你認錯,我尐恕道咪放你囉,唔駛鬼鬼祟祟嘅!

3萬

論壇元老

你仲鬼鬼祟祟用私信論事……怕咗公論?在此公開問你,把你私信重貼公開回答….有無問題?等你回覆!

論壇元老

Bencan 發表於 2018-7-9 19:35
喂!喂!喂!喂!………爽尐!
放屁嗰個快尐出嚟澄清美國海軍官網提供圖片是……….. CVN-78「福特號[/back ...

Bencan兄:
路透社引述侵侵正考慮派航母艦隊通過台灣海峽,
而家台灣民眾回應歡迎美國航母,咁你唔扺得嘅咪叫中共出阻止
你使唔使驚到係咁亂吠呀

亂吠無用嘅....實力同民心最重要
中共兩者都冇,靠你執啲狗屎揼人有鬼用?

3萬

論壇元老

正合奇 發表於 2018-7-9 21:59
Bencan兄:
路透社引述侵侵正考慮派航母艦隊通過台灣海峽,
而家台灣民眾回應歡迎美國航母,咁你唔扺得嘅 ...

正合奇兄:
路透社引述侵侵正考慮派航母艦隊通過台灣海峽
考慮等於通過?唔怪之得講過等於做咗。

而家台灣民眾回應歡迎美國航母,咁你唔扺得嘅咪叫中共出阻止囉

不查証很難,很難不查証 (專篤偽証)
台灣民眾喜迎
美國航母通過

台灣海峽

你使唔使驚到係咁亂吠呀
最爽的是中國真的屁也不敢放一個

亂吠無用嘅....實事同實証最重要
反肚兩者都冇,靠佢執啲狗屎揼人有鬼用?