搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
返回列表 發新帖
樓主: 正合奇

搶救受困泰國少足 澳洲醫生「來不及見父最後一面」

3萬

論壇元老

正合奇 發表於 2018-7-12 23:08
Fangtao兄:
你啱!有失必有得
冇佢哩種人渣又點會有緣遇到幾位高人肯出山

冇佢哩種人渣又點會有緣遇到幾位高人肯出山

奇兄:
事實 bencan 兄 欺凌 小神仙 果陣已經犯左 眾怒,even 系 bencan 網友 D 粉C,even 系 bencan 網友自已(良知果面,我深信每個人都有良知),都會覺得,洗5洗咁 冇叉水平啊…

論壇元老

fangtao 發表於 2018-7-12 23:24
奇兄:
你又5好咁謙虛,最銀 攞命 就系你啊,後發先至1招了…
and

師兄:
你前1句後1句叫jojo做老師......
係咪怪佢講嘢好似訓導主任指揮官呢?
大叔都話佢當人下屬咁講嘢好難頂
所以大叔有時都要放低姿態希皮笑臉遷就佢嘅

呢様功夫應該難唔到你㗎.....你粗粗哋灑一招破局咪無嘢囉

3萬

論壇元老

你想问乜? 我一早已经私信叫过你唔好乱貼cap图你唔听咁阿叔先公开话你. 几个后生中你最死牛一便頸最惡教软既唔听硬既唔受最难开導

3萬

論壇元老

正合奇 發表於 2018-7-12 23:43
師兄:
你前1句後1句叫jojo做老師......
係咪怪佢講嘢好似訓導主任指揮官呢?

奇兄:
我讀寫障,書讀得少,聽人講系吸收知識主要渠道,3人行必有我師,even 只要有1樣野比我系對方身上學到,在下都好感恩,而且在下學徒出身,好知 師徒 之道,老師相稱系敬,冇從屬壓力,真心果句,其實在下真系冇料架,我只系 善長睇人,了解人性,搬弄是非 ,4兩撥千斤架咋,3個字形容 "走精面",學術方面既野系靠 奇兄 and jojo 2位 老師 補足。另方面 jojo 系直 5系 霸道,and 我重要繼續 毒舌 就5得經常欺皮笑…

3萬

論壇元老

Bencan 發表於 2018-7-12 23:44
你想问乜? 我一早已经私信叫过你唔好乱貼cap图你唔听咁阿叔先公开话你. 几个后生中你最死牛一便頸最惡教软 ...

Bencan 兄:
你2兄記錯左啊,佢冇叫我 5好貼 cap 圖啊,and 始作俑 系 bencan 兄 你 wor…

3萬

論壇元老

我一早已经私信叫过你唔好乱貼cap图你唔听咁阿叔先公开话你

3萬

論壇元老

Bencan 發表於 2018-7-13 00:08
我一早已经私信叫过你唔好乱貼cap图你唔听咁阿叔先公开话你

Bencan 兄:
你又擺2兄上台啦,and ,網上論事第一先決系 渡人,po 5 po 圖 系我主導,and 公緣 私緣 我會揀 公緣…

論壇元老

fangtao 發表於 2018-7-13 00:05
Bencan 兄:
你2兄記錯左啊,佢冇叫我 5好貼 cap 圖啊,and 始作俑 系 bencan 兄 你 wor… ...

師兄:
好多老人家個心諗住嗰様就以為已經做咗嘅
哩種情況常見一啲都唔出奇
所以有時出門唔記得帶keys....或者煲水唔記得熄火
尢其大叔有小病又激緊氣....佢一時記錯其實係好正常

3萬

論壇元老

cap 图咁叻呀?细路你同老弟9唔搭8系咪想趁我病攞我命

你乖D大叔唔想话你不过就5好系唔系都乱噏1通唔3唔4玩過龍. 明白吗?

唉!人老精鬼老靈!

3萬

論壇元老

正合奇 發表於 2018-7-13 00:15
師兄:
好多老人家個心諗住嗰様就以為已經做咗嘅
哩種情況常見一啲都唔出奇

奇兄:
我粗略 go throug 過1次,冇發現有哩個要求…
我性格系咁既,如果個要求5合理,我系會拒絕既,所以如果2兄有題過哩個要求,我應該拒絕左,而且網上論事,更加5搆成壓力比我 po or 5 po 圖。
如果有跟我帖,有一次我借花獻佛帖圖(好似系 月餅)比2兄,2兄以為系我搭橋,我即時澄清左5系搭橋,2兄覺得我玩佢,當然果次獻圖可以將錯就錯2邊都可能會開心一陣,but 我真系5系咁既人,友直、友諒、友多聞,要改善關係有好多正路方法,基於誤會而和好末必長久。