搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 利瓦仔

共匪胡鞍鋼被諷給帝王唱讚歌千人聯名要求清華將其開除

論壇元老

jojo2016 發表於 2018-8-7 00:29
他怎會是啃老呢?見微知著,你只要看看這張餐桌,就知道他雖然自己節儉但侍親至孝!

先由這張6-8人餐桌 ...

妳咁算唔算係有碗話碗有碟話碟?

妳性格快意恩仇講嘢又咁直接好蝕底
不過,我都服咗妳.....究竟妳仲有乜係唔識㗎?
連我自己都唔知餐具牌子來歷而妳竟然一目瞭然
等我可以喺家母面前叻番次實開心死佢

論壇元老

fangtao 發表於 2018-8-6 12:11
Bencan 兄:
預訂是人人可做,我避擇貴價酒樓是比較少人輪候,而非俾錢換取優先權。
經濟學ABC,價格影響 ...

街坊酒樓生意 類似哩種模式,須然冇實質會籍關係,但長期建立既 感情 and 慣性,保障左哩種制度運作,決定左 經營模式…  

師兄:
我哋一家都係鐘意幫趁啲街坊鋪頭好有人情味好念舊
不過香港租金貴好多都做唔住買少見少
有時行過睇見又一間鋪關門.....見證一個時代嘅過去好傷感

論壇元老

正合奇 發表於 2018-8-7 22:17
Jojo:
係佢喺我生日餐飯上挑釁我先嘅

別傻了!他的苦衷需要向你交代嗎? 正如你的私隐也沒有告訴他吧? 你們兩個都是有理性有學識的人,可以互相切磋論盡天下,又何必針對彼此家人做個小男人呢?

還有,每個人的幸福定義不同,上一代男人三妻四妾,很多女人視對方保障她的生活為幸福,現代女性自食其力反而視自由和尊重可貴,經濟獨立為幸福。

最深情的愛是付出而不是回報,世上最大的幸福是擁有而不是得到。不一定需要金錢、婚姻或任何承諾來維系的,完全是精神上的快樂和心靈上的滿足! 大叔就是世界上最幸福的人,你有空向他多多討教吧! 不過我還是勸你有時間多點休息好(^.^)

論壇元老

正合奇 發表於 2018-8-7 22:20
妳咁算唔算係有碗話碗有碟話碟?

妳性格快意恩仇講嘢又咁直接好蝕底

我又不是政客,商人當然要直接説話才能收到效率和盈利回報了!

論壇元老

jojo2016 發表於 2018-8-8 05:26
別傻了!他的苦衷需要向你交代嗎? 正如你的私隐也沒有告訴他吧? 你們兩個都是有理性有學識的人,可以互 ...

Jojo:
佢有什麼苦衷與我無關

不過佢一邊話愛國又一邊嘲笑別人坐困愁城食紅糧,
就係虛偽而且人格分裂。

我都知道佢嗰代好多婚姻係基建於經濟利益上,
不過都不可以忘記保障自己父母優先,
所以我對哩兩夫妻行為非常反感。
讀聖賢書所為何事?原來就係為咗自己有好「錢」途!

大叔經歴豐富見識廣闊又談笑風生,
想必情史亦十分精彩

有機會我都想聽佢講多啲故事增廣見聞
如果能夠聽大叔談情說愛定係人生快事

論壇元老

jojo2016 發表於 2018-8-8 05:30
我又不是政客,商人當然要直接説話才能收到效率和盈利回報了!

前日楂車時聽到收音機一個節目講唔同民族性格,不記得誰説的
中國人鐘意講咗當做咗,無個様作個様吹虛弄假
日本人鐘意做咗唔出聲,慌死個人邀功損害團隊精神
美國人鐘意邊講邊做,少理人點睇亦唔理對方感受
............就係妳哩種......《有碗話碗有碟話碟》作風

3萬

論壇元老

咁一邊話仇國又一邊笑著食紅糧,算唔算係虛偽而且人格分裂?
咦!佢老豆與我同代,佢祖母係上一代。
不過佢都不可以忘記保障自己父母優先,講出自己兩代婚姻係基建於經濟利益上,仲對哩兩對夫妻行為非常反感。
唉!人之患讀聖賢書所為何事?原來就係為咗自己有好「錢」途!
唉!大叔你尐腦電波好快轉變成大氣電波,慎之!

3萬

論壇元老

論壇元老

Bencan 發表於 2018-8-9 04:04
咁一邊話仇國又一邊笑著食紅糧,算唔算係虛偽而且人格分裂?
咦!佢老豆與我同代,佢祖母係上一代。
不過佢 ...

Bencan兄:
以上嘅「佢」係咪指令公子呀?
令公子佢老豆老母嗰代係經濟利益婚姻,
令公子佢袓父袓母嗰代亦係經濟利益婚姻

不過,你就忘記咗你個15歲童婚嘅外祖母嗰代都係買賣婚姻喎
你成家人3代做婚姻買賣哩盆生意做得咁成功,
真係扺你衣食無憂嘅

3萬

論壇元老

正合奇 發表於 2018-8-9 23:43
Bencan兄:

正合奇
扮唔明呀?講明尐囉!

令公子佢袓父袓母嗰代亦係經濟利益婚姻

以上嘅「佢」係正合奇呀?
正合奇老豆老母嗰代係經濟利益婚姻,
正合奇袓父袓母嗰代亦係經濟利益婚姻

不過,你就忘記咗你個15歲童婚嘅外祖母嗰代都係買賣婚姻喎
你成家人3代做婚姻買賣哩盆生意做得咁成功,
真係扺你衣食無憂嘅

咁你祖母嗰代都係童婚嘅買賣婚姻喎。
你成家人2代做婚姻買賣哩盆生意做得咁成功,
輪到你要替腦電波….真係扺你衣食無憂嘅….啃老精!