搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: jkmss007

世界大学排名 中国首夺亚洲第一

論壇元老

發表於 昨天 22:21 |顯示全部樓層
Bencan 發表於 2018-10-15 07:27
正合奇兄:
冇份?做乜嘢要有份?

Bencan兄:
你唔想有份
又吃醋?又死唔斷氣咁尋根問底講師父、師兄、師妹......

我食共產黨?
乜香港財政預算同外匯儲備都係共產黨㗎?
幾時被人共去?
你而家咪都係食緊我啲税

我同你一共只係私信過兩次
第1次係2/13-14,一問一答共3條msg
第2次係6/20-21,一問一答共4條msg
你想搭橋幾隻字係6/20,唔係最後嗰次係幾時 ????

你以長輩身份提醒我?
你私信唔係提醒,而係又寫《關雎》俾我
我開始懷疑你係咪斷背.....對我有興趣不能自拔

大叔設宴昐兒歸,大叔就讚大小姐孝順
家母設宴昐兒歸,你就係屈我啃老
明顯你老宅男心胸氣量⋯⋯輸大叔同家母九條街

恭喜大叔結婚産子?
你神經病唔好又屈我食死貓
嗱!嗱!嗱!話咗你虛擬人無心肝....
你自己重温大叔對你居卑推恭所書,睇清楚老人家稱誰人為兒

http://forum.memehk.com/forum.php?mod=viewthread&tid=261496&extra=page%3D3&page=8

汝芸室蕙思,乃余瑰寶,掛角挑燈,邵雍苦學,舉不勝舉,無需饒舌。 吾生逢臻集之代,四海正輻裂之秋,道墮峰岫之際,瓦鳴家毀之年,處處羈遊,情牽於斷雁,得汝遷鶯,口含貞雅,秀異其言。 今鬢角飛霜,親如骨肉,寵於女,溺於子。 傳承薪火,任重道遠,物慾橫流,何獨君子 ?

余土重之歳,不俾道枉。 士多驕狂,儒每狼戾。汝與賢弟交臂,幸扺掌於隔帷。汝華衣閒行之女,弟才高博學之士。萬物交互,皆由緣起,聚分天海,本不由己。 若本緣慳,相遇何其,銘心刻骨,當得而或寬。 若由誤失,誓相及而悔之。 惟希持盈抱朴,和易不流,識人各有志,豈可同視?  

賢弟暮年相遇時來,愚兄離怨長悲福過。吾今為土命蘊金之年,已作關外恥居之悵。惟己未能孔昭如日君子黯然之德,冀有賢達識士如吾弟執貞方而化後來,不避流言傾耳,舉美善以滋時俊。 汝遠區區足下,無以瞻及,惟希為學自重,修身養性,臻圓臻滿, 學而為己。

3萬

論壇元老

發表於 昨天 23:43 |顯示全部樓層
正合奇 發表於 2018-10-15 22:21
Bencan兄:
你唔想有份咁又吃醋?又死唔斷氣咁尋根問底講師父、師兄、師妹......

正合奇兄:
吃醋?篤中你的虛假作大呢!師父、師兄、師妹係你作嘅,事越辯越明,你怕呀?

港英政府撤走時,無將退休金一次計請付給退休公務員,而選擇留香港政府按時代支,是可憐你地落入共產黨手中什麼都沒有,這幾千億咪養話你一班無良心的人囉。

乜香港財政預算同外匯儲備都係共產黨㗎?
無錯!1997年留下的儲備不是共產黨嘅,我嘅退休金是港英政府欠我嘅,幾時被人共去?
你幾時學人納稅呀?1997前你還食緊我納嘅稅,你宜家服務共產黨係納稅畀共產黨食自己呀,矇人!

我同你一共只係私信過兩次
第1次係2/13-14,一問一答共3條msg
第2次係6/20-21,一問一答共4條msg
咁你想搭橋幾隻字係6/20,唔係最後嗰次係幾時 ????

唉!衰咗就衰咗啦,仲要死撐?一早清楚例出啦!

正合奇   2018-2-13 23:32     第一次
正合奇   2018-2-14 00:59     第二次
正合奇   2018-6-20 10:04     第三次
正合奇   2018-6-20 22:25     第四次

Bencan   2018-2-14 00:43    第一次
Bencan    2018-6-20 10:26   第二次
Bencan    2018-6-21 01:57   第三次  (最後一次)

咁簡單的數學問題都要糾纏?心虛呀!

你以長輩身份提醒我?
你私信唔係提醒,而係又寫《關雎》俾我
我開始懷疑你係咪斷背.....對我有興趣不能自拔

對自己有自信是好事,但想入非非年青人傷身呀。
《關雎》那三段你不願明白,抹黑思維無所謂,但幫你唔到都有尐難過。

大叔設宴昐兒歸,大叔就讚大小姐孝順
家母設宴昐兒歸,你就係咁屈我啃老
明顯你老宅男心胸氣量⋯⋯輸大叔同家母九條街

據我網上記憶大叔未婚無兒女,所以你用虛擬作事實。
就算是真,大叔要大小姐做事,何來勞役老人家?大小姐孝順大叔天公地道。
你!母親蒙難日要老父、老母又買燒豬全體、美食美酒侍候,你做㗎,咪幾十歲老人家勞役成果,父母孝順你,無羞無愧?你如此無恥……我認輸你九條街。

恭喜大叔結婚産子?
你神經病唔好又屈我食死貓
嗱!嗱!嗱!話咗你虛擬人無心肝....
你自己重温大叔對你居卑推恭所書,睇清楚老人家稱誰人為兒啦

咁大叔設宴昐兒歸......咪係勞役大小姐 ?#107
唉!枉為人之患之後!居然折墜如此,代教!
養不教,父之過;教不嚴,師之惰。

你 highlight 今鬢角飛霜,親骨肉,寵於女,溺於子。作你論據所依?
大叔此文章受文者是 Jojo…………………….你睇唔到呀?
親如骨肉-----“”作何解,好似也,非親生也作親生對待。
寵於女------好似女兒一樣,縱容、偏愛、信任。
溺於子------好似兒子一樣,無節制、無私惜愛。
你唔好以為溺是浸死個仔就得嘞。
你將如作是解?她貌如戴安娜,你就說她是戴安娜?
貴庚呀?