搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 正合奇

糧食自給不足跨紅線 中國難硬起來

3萬

論壇元老

東邪西毒 發表於 2018-10-6 06:20
樓主話緊 國家 資源能不能夠自給自足啵,你拿香港相提並論?
紅線女叫你唔好踩紅線啊。

你又返嚟畀我開心呀!

我無用中國內地同香港比,祗說出香港此地困境。
香港是中國境內的一部份,叫你唔好踩紅線啊。

北上廣深非我居住過的地方,關心不來,祗是擔心香港足矣!

我居之城多謝關心,你擔心郭紅能否成為你城巿長吧。

金牌會員

Bencan 發表於 2018-10-6 07:04
你又返嚟畀我開心呀!

我無用中國內地同香港比,祗說出香港此地困境。

你又返來比我開心啊?

我已經指出
話一個城市電力,食物,食水不能自給自足叫「困境」,咁幾乎個個城市都面臨「困境」。

唔住北上廣深就唔關心,真係愛國喔~
Bencan批評美國D「困境」多過批評中國,莫非住過美國,好關心?愛哪國?

3萬

論壇元老

東邪西毒 發表於 2018-10-7 06:43
你又返來比我開心啊?

我已經指出

真開心!
唔止香港,北上廣深都係電力、水源、食物不能自給自足,靠國內調配。#10
你講廣深是那些地方?廣東省….廣州、深圳一帶?
你有無聽過大丫灣核電站?東江之水越山來、供應香港豬隻蔬菜的廣深農場?,大量供港何來不能自給自足,當然是由國內調配而不是經紐約調配啦。

語無倫次,食咗降血壓藥先啦。

金牌會員

發表於 5 天前 |顯示全部樓層
Bencan 發表於 2018-10-7 11:54
真開心!
唔止香港,北上廣深都係電力、水源、食物不能自給自足,靠國內調配。#10
你講廣深是那些地方? ...

北京貴為一國之都,首都出事,國家不寧—未住過,唔關心!
紐約—(自稱)住過,勁關心。
加國城市—住緊,好關心。

愛哪國?

3萬

論壇元老

東邪西毒 發表於 2018-10-11 07:36
北京貴為一國之都,首都出事,國家不寧—未住過,唔關心!
紐約—(自稱)住過,勁關心。
加國城市—住緊 ...

你又嚟呀!
北京出事咩?無電力?無水源?無食物?如何不寧,都無事…關心乜嘢?擔心乜嘢?
紐約…..我有物業喎!點解唔關心?
加國城市—住緊,我有物業喎!點解唔關心?
香港…..我有物業喎!點解唔關心?
愛中國、美國、加國,滿意未?

金牌會員

Bencan 發表於 2018-10-11 07:45
你又嚟呀!
北京出事咩?無電力?無水源?無食物?如何不寧,都無事…關心乜嘢?擔心乜嘢?
紐約….. ...

香港水資、能源、耕地都缺,為你處境擔心囉!#2
香港出事乜?無電力?無水源?無食物?如何不寧,都無事⋯關心乜嘢,擔心乜嘢?—樓上邏輯

無物業就唔關心,有物業就關心。愛國?愛財?
「你估我真係愛你啊?我愛你D錢咋!」

3萬

論壇元老

東邪西毒 發表於 2018-10-11 07:58
香港出事乜?無電力?無水源?無食物?如何不寧,都無事 ...

糧食自給不足跨紅線 中國難硬起來#1
盲炳!#2是揶揄 #1杞人憂天、庸人自擾,擔心自己好過啦?

無物業就唔關心,有物業就關心。愛國?愛財?
「你估我真係愛你啊?我愛你D錢咋!」

無話過無物業就唔關心,例如911恐怖攻擊事件,你有親朋戚友在紐約世界貿易中心工作,你是否應該特別關心。
此言差矣!物業尐錢係我嘅,點會變咗係你尐錢?要愛你尐錢?儍㗎!

金牌會員

Bencan 發表於 2018-10-11 08:39
糧食自給不足跨紅線 中國難硬起來#1
盲炳!#2是揶揄 #1杞 ...

無用中國內地同香港比,祗說出香港此地困境。 #11
#2是揶揄 #1杞人憂天、庸人自擾,擔心自己好過啦? #17
慌不擇路?不打自招?

北上廣深非我居住過的地方,關心不來,祗是擔心香港足矣! #11
無話過無物業就唔關心,例如911恐怖攻擊事件,你有親朋戚友在紐約世界貿易中心工作,你是否應該特別關心。#17

例如北京系一國之都,有困難會影響全國,你是否應該特別關心?加國城市要關心,北京首都不關心,愛哪國?

2萬

論壇元老

Bencan 發表於 2018-10-11 07:45
你又嚟呀!
紐約….. ...

你又嚟呀!

Bencan 網友:
又泥 果個 系你
你米 烏龜 左成個月 既
你5記得左拿

3萬

論壇元老

東邪西毒 發表於 2018-10-11 12:25
我無用中國內地同香港比,祗說出香港此地困境。 #11
#2是揶揄 #1杞人憂天、庸人自擾,擔心自己好過啦? # ...

慌不擇路?不打自招?你形容得自己好好。

我自認中文差,估唔到你盲嘅….無計耐心導讀囉。
北上廣深非我居住過的地方,關心不來,祗是擔心香港足矣!#11
“關心不來” 什麼意思?你認為是不關心?蠢人!
“關心不來” 是你用什麼方式去處理也不會見到效果。

我己用郭紅選溫哥華列治文巿長作例啦,你唔明呀?
你在溫哥華可以用選票投郭紅勝或敗,這是你居之城巿,你關心就可改變。
渥太華是加拿大首都,你關心嗎,應該關心呵!但選舉渥太華巿長,你想那位是你心中渥太華巿長,你就無能為力,關心?關心不來囉,明未?你愛哪國?