搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
返回列表 發新帖
樓主: 正合奇

糧食自給不足跨紅線 中國難硬起來

3萬

論壇元老

發表於 6 天前 |顯示全部樓層
烏龜話邊個?

金牌會員

發表於 5 天前 |顯示全部樓層
Bencan 發表於 2018-10-11 23:58
慌不擇路?不打自招?你形容得自己好好。

我自認中文差,估唔到你盲嘅….無計耐心導讀囉。

無用中國內地同香港比,祗說出香港此地困境。 #11
#2是揶揄 #1杞人憂天、庸人自擾,擔心自己好過啦? #17
慌不擇路?不打自招?

渥太華是加拿大首都,你關心嗎,應該關心呵!
應該關心渥太華,點解?我無移民加拿大,亦唔愛加拿大,唔似得Bencan嘛……

加國城市,有家庭有物業,又住系度,Bencan梗關心!
北京雖然系中國首都,一出事影響14億中國人。但系對自稱“愛(中)國”既Bencan來講,又未住過,又無物業,低端人口又同佢非親非故,關心來托乜!
Bencan愛哪國?

“關心不來” 是你用什麼方式去處理也不會見到效果。#20
系?你之前無講過喔。唔關心/關心唔來 系因為未住過,關心系因為有物業,唔好當人盲!

北上廣深非我居住過的地方,關心不來祗是擔心香港足矣!
紐約…..我有物業喎!點解唔關心?
加國城市—住緊,我有物業喎!點解唔關心?
香港…..我有物業喎!點解唔關心?

關心唔來2.0
香港水資、能源、耕地都缺,為你處境擔心囉!#2
哦,北京關心不來但香港就關心得來。即係你能有效處理 水資、能源、耕地 短缺 問題哦,林鄭讓位比你好過。國家需要你,做乜移民加拿大。愛哪國?

3萬

論壇元老

東邪西毒 發表於 2018-10-12 12:08
我無用中國內地同香港比,祗說出香港此地困境。 #11
#2是揶揄 #1杞人憂天、庸人自擾,擔心自己好過啦? #1 ...

哦!原來你住係北京,所 以關心北京仲專心嚟托?你愛中國?失敬!失敬!

“關心不來” 是你用什麼方式去處理也不會見到效果。#20
系?你之前無講過喔。唔關心/關心唔來 系因為未住過,關心系因為有物業,唔好當人盲!
北上廣深非我居住過的地方,關心不來,祗是擔心香港足矣! #11
無講過?盲人摸下啦, “關心不來” 大大隻字是你理解也低才要導讀咋,蠢人!

北上廣深非我居住過的地方,關心不來
紐約…..我有物業喎!點解唔關心?
加國城市—住緊,我有物業喎!點解唔關心?
香港…..我有物業喎!點解唔關心?#15

話咗你係盲人啦,一早講咗原因,摸下啦………..
廣深非我居住過的地方,紐約、加國城市、香港我都居住過的地方,關心唔啱㗎?
你會否關心lilongwe----非洲馬拉維首都?

香港水資、能源、耕地都缺,為你處境擔心囉!#2
你真係盲嘅!你無手?摸唔到?悲!
“為處境擔心” 係指” ” 樓主” 處境” 而擔心,你搞林鄭做乜?盲人慌不擇路?不打自招?

2萬

論壇元老

Bencan 發表於 2018-10-12 21:14
哦!原來你住係北京,所 以關心北京仲專心嚟托?你愛中國?失敬!失敬!

“關心不來” 是你用什麼方式去 ...

Bencan 兄:
你冇淨系掛住C怨先啦
5 蝗 亂加 啊
認住 哩5隻 愛那國 啊
and 記得
食窮 民賤聯
票投 社民聯
記得 裸果 $20 蚊啊
食到幾餐麥當當架…

3萬

論壇元老

係喎!點及得你當年晚晚食盡鄉里呀!
你叻尐!

金牌會員

發表於 4 天前 |顯示全部樓層
Bencan 發表於 2018-10-12 21:14

“關心不來” 是你用什麼方式去 ...

你會否關心lilongwe----非洲馬拉維首都?
我從來無講過我住北京喔。Bencan證據呢?
我不關心lilongwe,因為我不愛非洲馬拉維。我關心北京,因為我愛中國。

廣深非我居住過的地方,紐約、加國城市、香港我都居住過的地方,關心唔啱㗎?
關唔關心北京上海?避而不答。唔關心廣州深圳,從不否定。關心唔啱㗎?
關心紐約、加國城市梗啱啦,Bencan愛美加何錯之有?
到底愛哪國?

3萬

論壇元老

東邪西毒 發表於 2018-10-13 12:24
你會否關心lilongwe----非洲馬拉 ...

我不關心lilongwe,因為我不愛非洲馬拉維。我關心北京,因為我愛中國。

北京雖然系中國首都,一出事影響14億中國人。但系對自稱“愛(中)國”既東邪西毒來講,又未住過,又無物業,低端人口又同佢非親非故,關心來托乜!

東邪西毒愛哪國?#22
將#22用東邪西毒代入,是否自摑呢?

關唔關心北京上海?避而不答。唔關心廣州深圳,從不否定。關心唔啱㗎?
關心紐約、加國城市梗啱啦,Bencan愛美加何錯之有?
到底愛哪國?

關心同關心不來到而家都分唔到呀?錯在那裏知嗎?

1萬

6萬

論壇元老

正合奇 發表於 2018-10-5 01:23
哦!唔怪得之王歧山叫中國人民凖備.....食草囉

~~~~~~~~~~~~~

1萬

6萬

論壇元老

正合奇 發表於 2018-10-5 23:06
你定喎!
大陸50年代飢荒仲食緊人嗰陣....
香港咪一樣有本事救濟你大陸鄉下啲家人

~~~~~~~~~~~~~~