搜索
熱搜: 活動 交友 discuz

閱微必記:分析領導人

論壇元老

蕭生對川普行為有一定研判,但對大大僅流諸固執,或容我分享一些觀察,佢老哥伯爺受老鄧排擠,原本以能力計足與老鄧爭雄,但被㩒死,呢個就係大大對老鄧改革開放不屑一顧原因,佢老哥有幾多學養心照,唔buy老鄧可以學邊套,胡趙一套死梗不容黨内,老毛嗰套佢滾瓜爛熟,亦因為咁識避開陷阱走位上位,人人話溫影帝,大大先真,温戲對平民,大大對江胡,佢一上場一邊打江馬仔一邊打胡團派,兩家都冇聲出,最精采係灜台晤黑仔,点哂主題自認光緒,搏得黑仔傻更更同情唔在第連任期内郁手,唔係幾時輪到川普開波,得到四年時間羽翼長成建立集團内威信,但美國牛仔係純情唔係岸鳩,董事局自然識換將变陣,大大有冇真材實料鴻圖大畧接人哋嘅殺著,好快知咯!

論壇元老

樓主膽敢分析"領導人",斷估本身唔會係一個被專政的對象掛?

請問樓主是否香港僅有的1989個"人民"之一(例如戴耀廷及李柱銘)? 可以投票及參選人民代表,對一眾網友實行人民民主專政!!!

論壇元老

唔buy老鄧可以學邊套......

請問樓主buy咗老鄧果套未???

論壇元老

唔buy老鄧可以學邊套,胡趙一套死梗不容黨内,老毛嗰套佢滾瓜爛熟,亦因為咁識避開陷阱走位上位......

樓主今次為習大大獻的計,如果翻譯成人話,是否可理解為開放不能超過胡趙,獨裁則不能超過老毛。

論壇元老

我黨有樓主這種人民(或被專政的對象)真係好。

只要每天不停毆打他們及餵佢哋食屎,然後某天開始停止嘔打,再畀啲過期冷飯佢哋食,佢哋就會立即感恩戴德,當中積極者甚至會主動獻計與分憂!!! 簡直匪夷所思!!!

我黨真係行運行到腳指尾!!!