搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Bencan

美國警告中國 進口伊朗石油將受制裁

3萬

論壇元老

Bencan 發表於 2018-11-6 12:07
新任美國伊朗事務特別代表Brian Hook當地時間周四表示,特朗普政府已做好準備,凡是在11月最後期限過後進 ...

美國國務卿龐培歐正式宣布可繼續進口伊朗石油的八個國家

絞刑目的是要氣絕身亡,若畀死囚透氣有乜意義?
其他國家尐工廠唔怕停工?

but
死囚末到期就自己上吊,又幾過癮 Law,樓蟻尚且偷生,活多1日得1日,共匪 趕住討好美國提前執行死刑,有冇諗過增加國民成本,跟住 天下大赦 系米 7死 枉作 擦鞋仔,其他7國有冇學 共匪 提前 上吊,想知…

3萬

論壇元老

jojo2016 發表於 2018-11-6 12:22
我不明白你說甚麼!誰要誰氣絕身亡? 其他國家用量比較少,可以由別處進口代替。另外,Brian Hook 不是那 ...

美國用石油制裁伊朗就是要佢死,若其他國家可繼續購買,那麼伊朗就可生存,制裁何用?
中國一直反對制裁伊朗,堅決從伊朗入口石油,還增加數量儲備,十一月暫緩祗是戰略調整,避其11月選舉鋒芒,點知咁快正式宣中國可繼續進口伊朗石油。我唔識政治遊戲也會笑。

3萬

論壇元老

Bencan 發表於 2018-11-6 12:33
美國用石油制裁伊朗就是要佢死,若其他國家可繼續購買,那麼伊朗就可生存,制裁何用?
中國一直反對制裁 ...

避其11月選舉鋒芒,點知咁快正式宣中國可繼續進口伊朗石油。我唔識政治遊戲也會笑。

你5識答我 你已經 識笑…自摑…

3萬

論壇元老

你連邊個係死囚都分唔到?你有無吊錯……..

3萬

論壇元老

中國一直反對制裁伊朗,堅決從伊朗入口石油,還增加數量儲備,十一月暫緩祗是戰略調整,避其11月選舉鋒芒,點知咁快正式宣中國可繼續進口伊朗石油。
我唔識政治遊戲也會笑。

你真系5識 政治 Law…

3萬

論壇元老

算了!你不明白政治遊戲。

論壇元老

制裁有沒有有用,留待後觀。目前我不能同意或不同意。

但是,美國一直都説將向那些已經採取行動削減伊朗石油進口量的國家簽發制裁豁免。中國為了爭取豁免而自動首先讓步,你不認為美國應該對現承諾豁免中國?

或者你說得對,可能這都是中國的欺騙手段也不定。若如是,就更一次證明中國沒有誠信。失信於天下對中國的損失比美國受騙大。對美國而言,隨時可以制裁中國,為何不先付出信任,以觀其誠呢?

3萬

論壇元老

Bencan 發表於 2018-11-6 12:39
你連邊個係死囚都分唔到?你有無吊錯……..

米系 Law,咁你5用剩底時間求生,趕住去死,米7左 Law,莫講話有冇特赦,站系 合約精神,死刑幾時執行就幾時執行,你共匪自己提前自宮,跟本就同西方文明講緊5同既語言>>,即系 50年不變 提前 20年,咁你 共匪 點 取代 美元 啊…你真系 5識政治 law

3萬

論壇元老

重有,你共匪為討好 美國,題前自宮,直接向盟友背後插刀,置 E朗 於死命,共匪 咁銀 仆街 點 取代 美國 啊…其他7國有冇咁做?…想知

3萬

論壇元老

美國 米1招 特赦 話比 E朗 知 你 共匪 系 乜國 law,哩D 米政治 Law,妓女 猶可信,共匪絕不可信…