搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Bencan

美國警告中國 進口伊朗石油將受制裁

論壇元老

Bencan 發表於 2018-11-6 12:33
美國用石油制裁伊朗就是要佢死,若其他國家可繼續購買,那麼伊朗就可生存,制裁何用?
中國一直反對制裁 ...

而且,你不要忘記,制栽權操在美國手上。今日侵侵宣布豁免中國,明天他有新證據也可以否決中國。這樣壓力更會令習更平成驚弓之鳥。

3萬

論壇元老

Bencan 發表於 2018-11-6 12:33
美國用石油制裁伊朗就是要佢死,若其他國家可繼續購買,那麼伊朗就可生存,制裁何用?
中國一直反對制裁 ...

你共匪提前 用 E朗人頭 做 投名狀,米即系話你 共匪 驚Law,露底 Law。王道做法系 鬧交部 宣布 會 如期執行,比 盟友 E朗 有個予令 及 向 美國 表示 守規距 even 5講 都好過 提前出賣 E朗,共匪 宜家 提前自宮 系 蠢到 冇人有 Law,離 現代文明 實在 太遠太遠 罅,你共匪 咁冇 credit 點 取代 美元 丫…

3萬

論壇元老

jojo2016 發表於 2018-11-6 12:46
制裁有沒有有用,留待後觀。目前我不能同意或不同意。

但是,美國一直都説將向那些已經採取行動削減伊朗 ...

美國制裁伊朗賣石油就是斷其資金。
為何用”已經採取行動削減伊朗石油進口量的國家簽發制裁豁免” ?
假設7月買2,000,000桶石油,8月買3,000,000桶石油,9月買3,500,000桶石油,10月買1,500,000桶石油,11月買0桶石油。
哦!11月6號因削減伊朗石油可發制裁豁免,咁12月買4,500,000桶石油,1月買6,500,000桶石油…….
咁自欺欺人的做法?美國人真聰明!
中國無保證唔買喎!何來欺騙手段?
美國當然可以隨時制裁中國,但也同樣傷害美國利益,美國可以完全禁止中國貨與人進入美國,中國應該好怕?
為什麼不出絕招?侵侵係蠢唔係傻!

3萬

論壇元老

jojo2016 發表於 2018-11-6 12:54
而且,你不要忘記,制栽權操在美國手上。今日侵侵宣布豁免中國,明天他有新證據也可以否決中國。這樣壓力 ...

啱!制栽權操在美國手上,侵侵可以宣佈不同中國做生意,關稅百份百,這樣壓力更會令侵侵成驚弓之鳥㖭。
現今世界那可容獨大霸權?

3萬

論壇元老

Bencan 發表於 2018-11-6 13:13
美國制裁伊朗賣石油就是斷其資金。
為何用”已經採取行動削減伊朗石油進口量的國家簽發制裁豁免” ?
假 ...

中國無保證唔買喎!何來欺騙手段?

妓女猶可信,共匪絕不可信,你系米以為共匪應承左就會對現…
and
咁你冇應承又做乜提前出賣 E朗,你共匪5出聲米得 law,好似日本幫左你共匪40年 3.6萬億咁…

3萬

論壇元老

Bencan 發表於 2018-11-6 13:18
啱!制栽權操在美國手上,侵侵可以宣佈不同中國做生意,關稅百份百,這樣壓力更會令侵侵成驚弓之鳥㖭。
...

現今世界那可容獨大霸權?

酸到你丫,睇你點睇 Law,交易始終會基於1種貨幣,你 共匪 想用 人民幣 取代 美元 算5算 霸權…

論壇元老

Bencan兄:
又會咁過癮嘅?
好少見你咁興奮出貼嗰喎

係咪哩排醜得濟⋯⋯
以為有舊肥肉可以攞啲油塗光塊面無咁醜啦
點知被師妹篤爆.......原來係你自己襟住綿被放屁
呵、呵、呵......唔衰攞嚟衰

3萬

論壇元老

你四海賀埠,你好信妓女?那國妓女?
出賣 E朗?賣咗乜嘢?
曰本個3.6萬億曰元是捐款?免費用㗎?

買樓、生意貸款….銀行生意嚟喎,幫你?送㗎?

3萬

論壇元老

伊朗與中國交易,用伊朗里亞爾(IRR) 或人民幣是霸權?乜唔係指定用第三國貨幣美金…..才是霸權咩?

3萬

論壇元老

正合奇 發表於 2018-11-6 21:19
Bencan兄:
又會咁過癮嘅?
好少見你咁興奮出貼嗰喎

正合奇兄:
好過癮咩?

係香港七、八十年代,街路推車仔擺賣,每有警員巡過,小販會用帆布蓋物,警員不可當非法販賣,過後又繼續營業?是遊戲規則,好醜咩。

香港營商有供應商說,一月後加價,好!我一次過進六個月貨,因大批入貨有優惠折扣,加價四月後,供應商覺得無落單,驚我由其他供應商取貨,於是提出另一優惠折扣…….於是咪再進貨囉!

你唔明㗎……食藥你就叻!食咗未?

放屁?你好臭呀!