搜索
熱搜: 活動 交友 discuz

頑童煙花塞狗嘴 流浪狗被炸至重傷

1萬

7萬

論壇元老

頑童煙花塞狗嘴 流浪狗被炸至重傷

虐狗事件到底何時才能終止?早前在烏拉圭的聖洛倫索,發生了一件相當不幸的事情:一隻無辜的狗狗被人強行將煙花塞入口內,隨後把它點燃。單從照片中見到狗狗口腔內被炸至血肉模糊。經診療後證實狗狗口腔被嚴重燒傷、有骨折、牙齒亦嚴重受損;除此之外,綜合外國傳媒Dispatch報導則指出,由於狗狗的聽覺比人類的靈敏得多,近距離的爆炸可能會對狗狗的聽覺造成巨大的創傷。目前狗狗由獸醫Dalia Benitez照顧,相信需要一段長時間才可以復原過來。

外國傳媒Dispatch引述目擊者曾表示:「雖然當時很想挺身而出,但孩子們太殘忍,如果站出來指責他們的話,恐怕自己都會深受其害。」由於犯案者都是未成年的,所以施以的罰則將會比成年人犯罪為輕。有團體Care2關注事件並發起網上聯署活動,目前已集結了超過7萬名市民簽署請願書,向政府當局強烈反映並要求安排心理輔導予這班施暴者,希望至少透過教育去感化他們,確保他們以後不會再對弱者或動物施加暴力。

頑童們把自己一時的快樂建築在無辜的狗狗身上,無辜的狗狗為何要飽受如此深的傷害呢?希望不會再有下一個受害者的出現。

https://skypost.ulifestyle.com.hk/article/2244793/%E9%A0%91%E7%AB%A5%E7%85%99%E8%8A%B1%E5%A1%9E%E7%8B%97%E5%98%B4%20%E6%B5%81%E6%B5%AA%E7%8B%97%E8%A2%AB%E7%82%B8%E8%87%B3%E9%87%8D%E5%82%B7

論壇元老

等我又學吓某D網友,用"其他地方也有"呢一招先......

2萬

論壇元老

pswong01 發表於 2019-1-7 22:24

轉貼共畜無情貓有情 禽獸都比共匪有人性

http://forum.memehk.com/forum.php?mod=viewthread&tid=294998&extra=page%3D2

3萬

論壇元老

pswong01 發表於 2019-1-7 22:24

pswong01 老師:
5系我認叻,我 幾歲 果陣已經覺得 "你夠系Lok" 呢招系 阻礙智慧增長,果陣我已經覺得哩招 極度羞恥羞恥,5知點解D 幾十歲驗DNA民族精英 對哩招樂此不醜…

3萬

論壇元老

利瓦仔 發表於 2019-1-7 22:29
轉貼共畜無情貓有情 禽獸都比共匪有人性

http://forum.memehk.com/forum.php?mod=viewthread&tid=294998 ...

好不幸既系,班 舔共畜共畜 燒煙花 果陣 拍爛手掌 高呼黨萬歲 真系以為 5洗成本

哩個民族以哩種畜生精英邊度會有運行

哩種畜生又當左自己系民族精英 愛那國害那國 繼而 害蒼生

4萬

論壇元老

係呀!在同一邏輯及標準下,你得!我點解唔得,想唔通真係會阻礙智慧增長,咁有尐人幾十年後咪仲停係幾歲 ….仲認叻㖭,樂此不疲!

4萬

論壇元老

你真係以為舔共畜唔洗成本呀?福州鄉里就經歷過經常用口糧供奉共畜的曰子。

3萬

論壇元老

Bencan 發表於 2019-1-7 23:28
係呀!在同一邏輯及標準下,你得!我點解唔得,想唔通真係會阻礙智慧增長,咁有尐人幾十年後咪仲停係幾歲  ...

耳,乜5見左 你夠系Lok 既,and 我幾歲就已經 必先正名乎 每個動作都有其意義 發覺呢招系恥辱泥,我當時就悟到哩招 你夠系Lok 其實系 鬥賤,所以我幾歲就5用,but 哩招我 見用得最多 就系 B6,所以我見你D起手式,我就斷定 Benca 網友 個智商只有小學程度,用哩招5系5尊重對手,根本就冇當自己系人

你重記5記得3年前我5止一次勸你5好系我面前曬嘴皮啊,你5 ten 下話,so 你 revew 下你以前D 絕招 我幫你 變曬 笑招,最新果劑 DNA,精彩麻,我話你 ten 丫,其實你用得 你夠系Lok,已經系認左輸架罅…

4萬

論壇元老

必先正名乎?
係喎!你係共畜之後先話人係共畜。
名符其實”你夠系Lok “
你賤先可 鬥賤
你幾歲咪成日當人幾歲囉。
記得!最尾你咪死狗揾陳冰唱你囉。

3萬

論壇元老

Bencan 發表於 2019-1-7 23:54
必先正名乎?
係喎!你係共畜之後先話人係共畜。
名符其實”你夠系Lok “

陳冰 系 核彈泥
蹤觀人類宗教
維獨 原罪耶教 能夠進入現代文明
靠既系 認罪、悔改
冇左哩2樣
根本 5會有 法治 then 科學
我又系幾歲已經悟到認罪系 人類 競爭最好既手段
so
幾千年落泥
結果系 佛教贏 定 耶教贏
睇你隻腳就知