搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: bbchk

美國軍方刊物:中國對魚類貪得無厭 危害海洋生態

4萬

論壇元老

挑撥離間呢招用一次就呃到人啫,多次中確令 神仙也非常 尷尬…

4萬

論壇元老

Bencan 發表於 2019-1-11 22:55
挑撥離間呢招用一次就呃到人啫,多次中招確令 神仙也非常 尷尬…

我話你 ten,冇你 系 叫 5醒 神仙 既…,趙你 叫 做 隔山打,明5明…
哩D 就叫 功力…
哩3年 個個都得益 even 系你 欺皮笑 都系 進步…
我系宗師級5會同你 白拗交 便宜左你…
每位網友都會袋到$落袋…
Wongcnn 都系…

4萬

論壇元老

係呀!無我你咪可橫行囉,唔洗你成曰仰望我囉….可惜!

1萬

論壇元老

Bencan 發表於 2019-1-11 07:51
「後生可畏,焉知來者之不如今也?四十、五十而無聞焉,斯亦不足畏也已。」

「長江後浪推前浪」青年人一 ...

你經常用 Jojo文章耀之,是你不足之見底
咁我本來一開始係經常貼你啲粗口X老婆X母親文章恥之嘅,

是你不足之見底......愧乎?

1萬

論壇元老

Bencan 發表於 2019-1-11 08:35
哦!我四十、五十已升職多次,嘉許狀無數,足願?你呢?自怨自艾中。

退休之時執屎、行 Mall …何畏?

哦!我四十、五十已升職多次,嘉許狀無數,足願?

我之前問過大叔點解要個單純溫室女子從商合理
大叔答我...時勢造英雄、英雄造時勢
男兒從軍可以為國捐軀
女子從商就可以保家人保飽

老人家仲鼓勵我......
救人首要得溫飽、求醫藥
救國則要振工商、興教育

只有Bencan
.....
你嘅人生目的係”升職同嘉許狀
你老婆人生目的係mall購物做mall鬼
你兩條癈柴簡直天生一對......
正值壯年就拋棄父母家國退休做癈人

四十、五十而無聞焉,斯亦不足畏也已

你呢?自怨自艾中。  升職落空怪懷才不遇?
笑話!我嘅工作係我少時志願.....好感恩、滿意,足願!
你都係學嗰隻無啦啦開槍射癱市民嘅差婆禽獸咁⋯⋯
對住你啲嘉許狀豎大拇指啦

4萬

論壇元老

正合奇 發表於 2019-1-12 06:54
你經常用 Jojo文章耀之,是你不足之見底
咁我本來一開始係經常貼你啲粗口X老婆X母親文章恥之嘅,
是你不足 ...

都係㗎!連文章講乜都唔知….是你不足之見底......愧乎?

4萬

論壇元老

正合奇 發表於 2019-1-12 07:11
哦!我四十、五十已升職多次,嘉許狀無數,足願?
我之前問過大叔點解要 ...

又你攞人的功績作為自己的成就?呸!

為國捐軀?咁你對殉職一詞又咁大意見?

女子不能從軍?男兒從商不可保家人保飽?
咁雙重標準?

你自己都救唔掂….救誰?啃老你就叻….叉燒飽夠溫飽嗎?食藥未?

救國?你話帶敵襲國喎…

每一個人在工作崗位上都望升職,所以努力工作,上司見你有成績當然升職及授于嘉許狀,正常喎。

唔通祗顧罵人,連猝死是什麼會步步高升?自怨自艾就係你人生目的?

你睇見人地執狗屎、行mall購物就叫人廢柴?人地的努力成果不是靠罵人…就從天掉下授于,啃老小孩焉知?

滿意,足願!那怕你終老都在同一職級上,對住你倒豎大拇指啦。

1萬

論壇元老

Bencan 發表於 2019-1-12 08:08
又你攞人的功績作為自己的成就?呸!

殉職? 你為咗份糧將尊嚴鎖喺locker,

怕死一早退休走路嘅差佬講殉職?

女子不能從軍?男兒從商不可保家人保飽?
咁雙重標準?

你連自己父母都唔救你會
救人殉職?
女子當然能從軍,咁你老婆同女有無從軍吖?
你老婆連帶仔煑飯都靠工人淨識買嘢虛榮
你嗰女就連養狗都要你照顧
兩人從德從孝都唔掂.....仲學人從軍?

每一個人在工作崗位上都望升職,所以努力工作,上司見你有成績當然升職及授于嘉許狀
唔通祗顧罵人,連猝死是什麼會步步高升?自怨自艾就係你人生目的?

好笑!大叔70之年不遺餘力栽培後輩建國立,係咪為咗升職同嘉許狀?
唔通老人家要靠升職嘉許狀....為努力成果
唔通師妹要靠個博士學位嘉許狀....為努力成果證?

你睇見人地執狗屎、行mall購物就叫人廢柴?

係呀!我的確見到你嗰
婆....為男人上床、靠菲傭煑飯帶仔、嫁後忤逆翁姑、持家煑公仔麵、大袋細袋無啲儀態做mall鬼......
婆唔只係癈柴.....簡直係恐佈陀衰家,中國女性嘅恥辱 !!

4萬

論壇元老

正合奇 發表於 2019-1-12 08:53
殉職? 你為咗份糧將尊嚴鎖喺locker,
怕死一早退休走路嘅差佬講殉 ...

穿上制服就是代表你的職權、責,是你團隊的榮辱,個人尊嚴收起吧!唔通要嚟罵人扮聖賢咩。

軍人及警察都授于武器,受到挑釁尊嚴,你會輕易用武力嗎?

怕死?每個人都怕,盡咗責就懂退?你父親是怕死走路?

你連自己父母都唔救你會救人殉職?
一個每天面對死亡的醫療人員,難道生命係你面前溜走,就是不盡力救人?

女子當然能從軍,咁你老婆同女有無從軍吖?
你講乜?低級就是低級!

你老婆連帶仔煑飯都靠工人淨識買嘢虛榮
社會每個人都有分工,你係茶樓食燒賣,你會怪你老母淨係識嘆茶?
你老母就當你係狗咁照顧….餵食就得

從德從孝都唔掂..... 你從軍? 得嗎

大叔?師妹?又講別人?你無話可說?

你真係”我的確見到你嗰個婆” ???大話精!
你心儀見到你尐言論……唔知有何感想?

4萬

論壇元老

Bencan 發表於 2019-1-11 23:07
係呀!無我你咪可橫行囉,唔洗你成曰仰望我囉….可惜!

係呀!無你咪可橫行囉,唔洗你成曰仰望我囉….可惜!

你橫行,咁阿嫂又出牆,邊個奸夫咁夠膽搞你隻橫行蟹啊,5驚你 冇刀變有刀 啊…