搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 正合奇

恭賀华为 雪上加霜: 美国禁止华为硅谷芯片子公司向中国...

4萬

論壇元老

Bencan 發表於 2019-1-14 23:28
你尐女眷唔駛睇實,老馬識途熟手女工,等收錢啦。

你條鎖匙袋5穩比我幫你袋罅

4萬

論壇元老

拉好你尐馬韁繩先啦!

1萬

論壇元老

Bencan 發表於 2019-1-14 09:12
咁放塊美國芯片係休克病人身上就可得救?睇下點死!

我嘅成就感係以生命來量度

咦!芯片係用嚟放係休克病人身上㗎?
你嗰位親戚醫生教你嘅?
佢明顯唔識點用美國芯片喎
唔怪得你雙親和外父母咪全部被佢醫死囉
睇下你成屋老人點死!

我嘅成就感係以生命來量度
明嘅!呢句係明顯安慰升唔到職嘅經典範句….唔刺激你囉。
你用升職嚟安慰喺你面前溜走的生命?
咁你父母死後你有無安慰呀? 人渣!

哦!我係basement好忙㗎,無時間自怨自艾啦
知你喺basement 好忙!幫你老婆做馬夫吖嘛!

4萬

論壇元老

正合奇 發表於 2019-1-15 07:19
咦!芯片係用嚟放係休克病人身上㗎?
你嗰位親戚醫生 ...

親戚醫生肯定無教過你。
當你無任何芯片、設備,就要用醫生醫術去救人,唔係等緊美國芯片打救。
會計無計算機,可用算盤、筆算,唔係似你咁……唔知點算,等死!

咁你父母死後你有無安慰呀?
我祗對他們說人生任務完成,安心上路。無怨無悔。
你祖母好忙呀?

1萬

論壇元老

Bencan 發表於 2019-1-15 08:56
親戚醫生肯定無教過你。
當你無任何芯片、設備,就要用醫生醫術去救人,唔係等緊美國芯片打救。
會計無計 ...

哦!咁你下次做手術時記得叫醫生唔好用美國芯片喎
不如抵制嘛美國藥廠㖭啦!笨!

我祗對他們說人生任務完成,安心上路。無怨無悔。

哦!咁你一路好走喎!放下屠刀 立地成佛
你要怨要悔....就快啲係上路前改過自新啦!

你祖母好忙呀?

你又知?忙住包過年利是喎

4萬

論壇元老

正合奇 發表於 2019-1-15 23:22
哦!咁你下次做手術時記得叫醫生唔 ...

「凡事都有定期,天下萬務都有定時。生有時,死有時;栽種有時,拔出所栽種的也有時;殺戮有時,醫治有時;拆毀有時,建造有時;哭有時,笑有時;哀慟有時,跳舞有時;拋擲石頭有時,堆聚石頭有時;懷抱有時,不懷抱有時;尋找有時,失落有時;保守有時,捨棄有時;撕裂有時,縫補有時;靜默有時,言語有時;喜愛有時,恨惡有時;爭戰有時,和好有時。」(傳三1-8)

你祖母不是忙於計數咩……..老舉過年。

4萬

論壇元老

Bencan 發表於 2019-1-16 01:01
「凡事都有定期,天下萬務都有定時。生有時,死有時;栽種有時,拔出所栽種的也有時;殺戮有時,醫治有時 ...

你明呢段經文就吾會咁自卑仇
10年河東 10年河西,時候到就執過位啦,支那果套 out 左 又5肯 虛心 接受現實 死不認錯,1尾靠人口紅利燒煙花,米8國聯軍 law…
其實 3年前 我勸你5好曬嘴皮錯就要認,米就好似當年你 皇阿媽 去 求乾隆通商…

相似程度真系似到十足
傲慢、囂張 米 趙到你 鼻青面腫 law
哩D系 支那人 無知 又 死要面 性格 注定 命格
x 14億
支那 有乜計5大鑊

4萬

論壇元老

邊套?千九幾個程序變咗幾個?神仙難救。