搜索
熱搜: 活動 交友 discuz

有無邊款吸塵機好用?

新手上路

黎緊想買部可以吸埋床既吸塵機, 又唔想買一大舊既吸塵機,

如果買D細細部手提式既吸塵機會唔會唔夠吸力吸唔到塵蟎?

之前聽過D朋友介紹幾萬部既吸塵機話好用, 又可以洗埋冷氣機同空氣淨化.

不過我覺得太貴啦, 而且部野好大部, 好阻位, 唔會考慮買呢D.

睇下有無SIS/C兄有好介紹, 大約預幾千蚊, 最好係$5000以下.

註冊會員

我之前都有買左Rainbow, 不過真係幾後悔, 因為真係好阻位置, 每次要拎出去黎用都好大工程.

我真係寧願買幾千蚊個D吸塵機用好過, 我細佬用緊Dyson, 我細妹就用Electrolux.

呢2個牌子吸塵機都可以吸床吸塵蟎, 個人覺得Electrolux比較好用, 一來比較輕便, 二來價錢都比較平D.

如果你會日日都會吸幾次全屋, 可能考慮買Electrolux最新出個部Pure F9, 價錢好似都係$5000咁上下.

你可以睇下條片就知道部機有幾好用, 我唔係買左部Rainbow用緊, 都會買呢部Pure F9.

1萬

論壇元老

唔知 香港 有無 呢款 牌子吸塵機買 .... 最重要是可分拆出來用變 (hand held vacuum)還有其它機的 Filters每次換都好貴 Shark 機符 95% 可清洗再用 .... 又不雖用(買) 吸塵袋 ..... 吸dust mites 及 99%防止微塵回放到室內空氣中 價錢 US$200大槪 HK$1,600
下面有 Youtube 不仿作考慮Shark Apex DuoClean Powered LiftAway Speed Upright Vacuum

海外路人甲

新手上路

{!----}
Wendy_Lam 發表於 2019-1-16 18:12
我之前都有買左Rainbow, 不過真係幾後悔, 因為真係好阻位置, 每次要拎出去黎用都好大工程.

我真係寧願買幾 ...

我上網睇左呢隻Pure F9有三款, 價錢都相差千幾蚊,

除左個Look有D唔同, 知唔知有咩大分別?

我見佢有好多唔同系列款式, 有無其他款推介? 三合一個款好唔好?

新手上路

dlarch 發表於 2019-1-16 23:40
唔知 香港 有無 呢款 牌子吸塵機買 .... 最重要是可分拆出來用變 (hand held vacuum)還有其它機的 Filters ...

睇片部機好似好大舊咁, 同埋香港好似唔見有呢個牌子, 仲有無其他介紹?

新手上路

我都想買部直立式無線吸塵機有無好介紹? 預算2千蚊左右, 有咩好選擇?

註冊會員

Qkwai 發表於 2019-2-27 19:56
我都想買部直立式無線吸塵機有無好介紹? 預算2千蚊左右, 有咩好選擇?

如果只係普通打掃都有好多選擇, 好似HITACHI, 正負零, Electrolux等都有2千蚊以下.
我覺得Electrolux既2合1都OK, 千幾蚊就有部, 一來佢地既吸塵機出名好用, 二來佢有個Cut毛髮功能.
另外我見佢地部3合1都唔錯, 吸床個扒有埋UV燈, 之前網上見特價2千幾, 覺得好抵.

註冊會員

Koby_Lau 發表於 2019-2-26 13:50
我上網睇左呢隻Pure F9有三款, 價錢都相差千幾蚊,

除左個Look有D唔同, 知唔知有咩大分別?

呢一層我無咩研究, 你可以打去大昌行代理到問問, 如果你問左都分享一下.
而佢部3合1, 我個人認為呢部幾好, 既輕巧又方便, 比2合1個款靚D, 細妹都話遲D想換呢部.

2萬

論壇元老

Koby, 考唔考慮Dyson, 我用過幾部都係Dyson 最勁
https://shop.dyson.hk/en-HK/