搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
返回列表 發新帖
樓主: pswong01

組織終於有任務畀我

4萬

論壇元老

揾到未?

4萬

論壇元老

Bencan 發表於 2019-7-12 01:51
揾到未?

做乜5托翻 忍 個 po 上泥
系米 學夠罅

4萬

論壇元老

共產黨高級幹部導師

論壇元老

Bencan 發表於 2019-7-12 01:40
為咗假意攻擊你黨都好!

唔好亂講嘢!

被控藏有兒童色情物品的"黃絲督察"就是下場!

4萬

論壇元老

"黃絲督察"、"藍絲督察",藏有兒童色情物品都是一樣下場!

論壇元老

Bencan 發表於 2019-7-12 20:51
"黃絲督察"、"藍絲督察",藏有兒童色情物品都是一樣下場!

或者係咁,但我真係唔希望係咁!

如果警察真係對黃藍絲一視同仁咁執法,實畀D賤民鑽制度空子,增加維穩成本!

僵化嘅執法標準只會畀啲賤民利用!萬萬不可!

尤其喺目前呢個非常時期,我哋一定要靈活變通!我哋擺明係屈機呀!吹呀!

一定唔可以畀D賤民捉到我哋嘅攤路!

記住!刑不可知,則威不可測!

4萬

論壇元老

你希望係咁?被控藏有兒童色情物品的"黃絲督察"就是下場!

論壇元老

既然我點名要求幫忙的網友唔肯出手相助,共同為組織出謀獻策,咁唯有靠返我自己。

關於為"掟磚就是暴徒"構建論述的計劃仍然未有進展,但我收到領導的通知,呢個project可以暫時擺埋一邊,因為在美國的《香港人權與民主法案》的威脅下,一哥、律政司、法官及檢控官等人估計會鳩縮,唔會輕易用暴動罪作出起訴,所以掟磚係唔係暴徒已經不再重要。

因此,領導畀咗我一個新嘅任務,要我為警隊的執法提出一些意見,能夠更有效應對當前的危機。

我嘅意見就係警察執法一定要靈活變通,面對示威學生警察一定要打破警例,甚至法律的限制,要無所不用其極咁收拾班含家產! 但如果有愛國盲毛在義務(或收錢)的情況下去教訓班學生,即使在過程中有一些違法的行為,警察都應該盡可能協助這些愛國盲毛全身而退!

面對當前的危機,靈活執法是非常重要!更重要的是讓別人知道我們就是可以這麼靈活地執法,就是可以屈機!香港人IQ全球最高,一定會有00後的醒目仔因此縮返個龜頭入包皮,甚至反過來加入我方的陣營!

論壇元老

另外,關於配戴委任證的問題,有意見認為應該修改警例,讓警察在配戴為委任證上擁有更大的彈性,即係可以唔撚駛帶委任證。

我的意見是:堅決反對!

我就係要讓那條警例大刺刺地擺在那裏,然後我就係唔撚帶委任證,吹呀!咁先有成功感!咁先至可以畀人知道我哋警察做嘢係幾咁"靈活",D撚樣先至識驚!

論壇元老

發表於 7 天前 |顯示全部樓層
咁係唔係以後執行一些需要"靈活"的任務時,都唔戴委任證呢?

我建議特區的政法委書記(可能是西環的某位九品芝麻官),應快馬加鞭,務求盡早全面控制香港的公檢法系統;只要時機成熟,警隊前線嘅夥記就可以重新戴上委任證,光明正大地打柒班冚家產!

而一眾藍絲的大媽及大叔,亦可放心及盡情地打柒班示威學生,就算在鏡頭面前斷正,亦可輕鬆地全身而退,正呀!