搜索
熱搜: 活動 交友 discuz

城大傑出校友 Wave Sir

3萬

論壇元老

城大傑出校友 Wave Sir

金牌會員

吓, 一件灰色 T-shirt 就系執勤制服, 這個警隊, 究竟是否懂得什麼是紀律?

3萬

論壇元老

我思故我在 發表於 2019-7-9 09:16
吓, 一件灰色 T-shirt 就系執勤制服, 這個警隊, 究竟是否懂得什麼是紀律?

錯   呢件灰色 T-shirt 係一件「扑人」T
呢件「扑人」T 係冇位放「委任証」既, 同一般克警所穿著的黑T係唔同既

5萬

論壇元老

我思故我在 發表於 2019-7-9 09:16

錯!灰色 T-shirt不是執勤制服
當便衣掛起警務人員委任証執行職務,就是代表警隊,穿任何服裝都可以。
他祗是代表其個人紀律去影衰警隊

3萬

論壇元老

金牌會員

Bencan 發表於 2019-7-9 10:25
錯!灰色 T-shirt不是執勤制服
當便衣掛起警務人員委任証執行職務,就是代表警隊,穿任何服裝都可以。
他 ...

便衣警察點解又做左防暴警察呢?  仲大大聲話不用出示委任證呢?

仲有, 呢身打扮如果受傷, 醫藥費究竟是納稅人出? 還是不穿戴合適防暴制服的傻瓜自己出呢?

5萬

論壇元老

點解便衣警察唔可以是防暴警察呢?  
公眾地方執行公務不出示委任證,有意見可2866 7700
任何執行公務受傷,是政府負責醫藥費。常識嚟㗎。

1萬

論壇元老

一個醫生有牌就代表成隊醫生都有牌
可以同佢個腦開刀啦
各位市民有邊個想醫佢個腦嘅就去醫院報名

5萬

論壇元老

一個醫生有牌就代表可以同佢個腦開刀
咁嘅邏輯標準….佢有四個腦各位市民邊個無腦想醫嘅就去揾拒報名

【醫生種類】
surgeon (n.) 外科醫生
dermatologist (n.) 皮膚科醫生
physician (n.) 內科醫生
gynecologist (n.) 婦科醫生
ENT clinician (n.) 耳鼻喉醫生
Pediatrician (n.) 小兒科醫生
orthodontist (n.) 牙齒矯正醫生
orthopedist (n.) 骨科醫生
obstetrician (n.) 產科醫生
oculist (n.) 眼科醫生
………………..
揾個最接近個腦嘅醫生畀個腦佢開刀,實穩陣!

咁oculist (n.) 眼科醫生啦!