搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 正合奇

橡膠子彈、海綿彈、布袋彈測試是否致命

金牌會員

Bencan 發表於 2019-8-9 01:54
你用拿破崙時代,實心球砲彈  vs 現玩具實心膠球
你連玩具實心膠球都列為致命武器,仲講其他有用嗎?

連玩具實心膠球都列為致命武器,仲講其他有用嗎?#10

請問有無人夠膽係兩米內接受以下實心膠球投擲頭部作為是為不致命的測試?
我就唔敢!
你呢?#2

“你”同“我”都唔識分,精神分裂?

炮有大有細,咁既size無問題喔。

7萬

論壇元老

東邪西毒 發表於 2019-8-9 06:43
你連玩具實心膠球都列為致命武器,仲講其他有用嗎?#10

請問有無人夠膽係兩米內接受以下實心膠球投擲頭部 ...

多謝你支持我的論述。

連玩具實心膠球係兩米內用手投擲頭部,你都認同是致命武器

何妨用火藥發射的橡膠子彈,海綿彈及布袋彈而且是兩米內向頭發射,什不能是致命武器?

實心膠球、橡膠子彈,海綿彈及布袋,如果距離是十米、二十米或更遠,而且擊中不是頭部就不會是致命武器,所以兩米內的設定根本就是一個陷阱。

有人否認過實心球係致命武器?
拿破崙時代,實心球就係一種砲彈。你扮無曬軍事常識?#9

你用實心球 vs
砲彈更是無䅲之談。
就用你附圖的拉•希特加農炮(la hitte cannon),它的砲彈不用發射,兩米內用手投擲擊中頭部也是致命武器,你敢接受測試嗎?我就唔敢,呼籲別人測試,一定是儍仔!

拉·希特加農炮(la hitte cannon)

拉·希特火砲使用的砲彈

http://news.jstv.com/a/20170816/1502878475633.shtml

金牌會員

Bencan 發表於 2019-8-9 07:42
多謝你支持我的論述。

連玩具實心膠球係兩米內用手投擲頭部,你都認同是致命武器

你的論述係乜?總結下

2米內吐口水可以致人死亡,所以對生命有威脅,可以開槍。
2米內實心膠球投擲頭部唔敢試,即係你認為對生命有威脅啦,但係又話唔係致命武器。
2米內觀星燈照射燒著報紙,咁就被香港警察稱為攻擊性武器。
(2米內陷阱,只對膠球,橡膠子彈,海綿彈同布袋彈有效?對觀星燈又如何?唔見你咁樣話警察既測試方法喔)

自相矛盾既論述,咪經常以為人地支持你咯,因為兩邊你都買,只不過買落唔同地方啫。
唔好咁多心理作用同錯覺啦

7萬

論壇元老

東邪西毒 發表於 2019-8-10 01:41
你的論述係乜?總結下

錯!追住吐口水令警務人員感到自己或他人生命有威脅,就可根據法例使用槍械。

2米內實心膠球投擲頭部唔敢試,即係你認為對生命有威脅啦,但係又話唔係致命武器
對!如果2米內實心膠球投擲頭部,就有生命危險,可能是致命武器。
牙簽你用來剔牙不是致命武器,你用來插進心臟,可能是致命武器。

2米內觀星燈照射燒著報紙,咁就被香港警察稱為攻擊性武器。
當日香港警察不是在2米內用觀星燈照射燒著報紙,被香港警察稱為攻擊性武器是他們愚蠢。

(2米內陷阱,只對膠球,橡膠子彈,海綿彈同布袋彈有效?對觀星燈又如何?唔見你咁樣話警察既測試方法喔)
此帖討論無列” 觀星燈” 所以無得話。

自相矛盾既論述,咪經常以為人地支持你咯,因為兩邊你都買,只不過買落唔同地方啫。
唔好咁多心理作用同錯覺啦   
無自相矛盾,是你自以為事,經常無根據下無理取鬧,因為你為咗針對我,在不同地方鑽空子,在不同領域產生幻像思覺失調而矣。

金牌會員

Bencan 發表於 2019-8-10 02:11
錯!追住吐口水令警務人員感到自己或他人生命有 ...

此帖討論無列” 觀星燈” 所以無得話。

扮盲啊?#1係此帖(橡膠子彈,海綿彈,布袋彈),#2又係此帖(膠球),#13唔係~~
知你唔敢話香港警察用2米內陷阱誣陷觀星燈

7萬

論壇元老

你腦充血呀?咪未盲學盲,未發雞盲就扮盲先得㗎,惡係無用㗎!

此帖標題 係: 橡膠子彈、海綿彈、布袋彈測試是否致命
你唔識字咪看圖囉…仲有睇士#1-----#12 有無出現過”觀星燈” ?無!你要我點睇得見#13警察
測試方法呢?

蠻係解決到問題,牛咪無問題囉。

我真係唔敢踩你個陷阱誣陷自己喎。

金牌會員

Bencan 發表於 2019-8-10 03:26
你腦充血呀?咪未盲學盲,未發雞盲就扮盲先得㗎,惡係無用㗎!

此帖標題 係: 橡膠子彈、海綿彈、布袋彈測 ...

你唔識字咪看圖囉…仲有睇士#1-----#12 有無出現過”觀星燈” ?無!你要我點睇得見#13警察
嘅測試方法呢?
標題同#1都無出現過“實心膠球”喔,點解#2你又講得既?
#1~#8都無出現過“實心球炮彈”,#9話“實心球”,點解你睇得見“實心球炮彈”既?

咁叫做選擇性失明,唔敢話香港警察用2米內陷阱誣陷觀星燈

5萬

論壇元老

東邪西毒 發表於 2019-8-10 02:36
(2米內陷阱,只對膠球,橡膠子彈,海綿彈同布袋彈有效?對觀星燈又如何?唔見你咁樣話警察 ...

要知布袋彈的威力, 就用撐警叔叔的「布袋試試就知

7萬

論壇元老

東邪西毒 發表於 2019-8-10 04:05
你唔識字咪看圖囉…仲有睇士#1-----#12 有無出現過 ...

#1~#8都無出現過“實心球炮彈”,#9話“實心球”,點解你睇得見“實心球炮彈”既?

咁叫做選擇性失明,唔敢話香港警察用2米內陷阱誣陷觀星燈   

#2我講實心球與橡膠子彈、海綿彈、布袋彈測試作比較,之後網友就在依據去辯論,不似你在#13話#1--#12對觀星燈又如何?唔見你咁樣話警察既測試方法喔,無中生有點跟呀?

蠢人!#1~#8都無出現過“實心球炮彈” 所以#1~#8咪無人講“實心球炮彈” 囉

有人否認過實心球係致命武器?

你在#9 講實心球炮彈” ,#10咪有談論實心球炮彈,呢尐叫時序,係常識!
你呢尐叫選擇性失聰。即係扮傻仔。

金牌會員

Bencan 發表於 2019-8-10 05:26
#1~#8都無出現過“實心球炮彈”,#9話“實心球 ...

#2我講實心球與橡膠子彈、海綿彈、布袋彈測試作比較,之後網友就在依據去辯論,不似你在#13話#1--#12對觀星燈又如何?唔見你咁樣話警察既測試方法喔,無中生有點跟呀?
#1講橡膠子彈、海綿彈、布袋彈測試,不似你在#2突然間話實心膠球又如何,唔見你咁樣要自己真人測試喔。無中生有點跟啊?

你在#9 講實心球炮彈” ,#10咪有談論實心球炮彈,呢尐叫時序,係常識!
-----
你唔識字咪看圖囉…仲有睇士#1-----#12 有無出現過”觀星燈” ?無!你要我點睇得見#13警察嘅測試方法呢?
#13講觀星燈,講“警察使用兩米內陷阱”,#14話睇無見觀星燈,“警察使用兩米內陷阱”,你D叫無時序?無常識?
無常識係假,唔敢話香港警察用2米內陷阱誣陷觀星燈就真,到宜家一句都唔敢評論。“見唔到,無中生有,好難跟啊”