搜索
熱搜: 活動 交友 discuz

[重要]建議成立臨時機場糾察,控制失控示威者、或者鬼

1萬

8萬

論壇元老

[重要]建議成立臨時機場糾察,控制失控示威者、或者鬼

睇立場有條友係咁煽動其他人,又打立場記者,真係覺得好鬼,明明一直強調「和理飛」,塞機場係一個重要既牌,我地唔可以失,一陣暴力又比位人地入,呢家和平塞又阻到飛機同埋可以向外國人傳遞訊息,一舉多得,因為我地行為和平,政府同警察更加無藉口政入黎!

建議成立臨時糾察,一見到失控既人就上者阻止,甚至趕佢地走,唔好比佢地搞事,令到我地失去機場呢一手牌!

聽日唔好繼續塞,因為商界最怕一樣嘢,就係估你唔到(uncertainty)。任何一樣嘢長期發生就必定估到(certainty),商界就會有對策。因此,連續N日令機場癱瘓、連續佔領道路等行動對商界個影響冇突發性癱瘓機場咁金。如果N日冇機場,商界可以安排車隊,如果N日塞路,商界可以改路。但如果有機場但又唔知幾時要關閉,咁就效應大。效應要大必要估你唔到。

Water嘅形態正正係估佢唔到。

Be water。

金牌會員

無形勝有形

1萬

9萬

論壇元老

攪機場, 想捉 外國人 做 人質?

警察和示威者 攪機場, 想捉 外國人 做 人質?
玩都咁大? 幫 北京 捉?
機管局 無端端 調航班, 絕對有可疑!

1萬

論壇元老

尋日識得撤退咪好,做乜無情情又留響到.....
絕對啱就系你估我5到,突然出動塞爆一天,已經令佢損失5少,跟住撤退,隔5知幾時,又召集出動,有乜嘢5好?

論壇元老

座在地下唔比救護車走

染金頭髮男子可能係小鬼 !

1萬

論壇元老

Unowat 發表於 2019-8-14 00:40
尋日識得撤退咪好,做乜無情情又留響到.....
絕對啱就系你估我5到,突然出動塞爆一天,已經令佢損失5少,跟 ...

絕不切割........

3萬

論壇元老

toylet 發表於 2019-8-13 23:40
警察和示威者 攪機場, 想捉 外國人 做 人質?
玩都咁大? 幫 北京 捉?
機管局 無端端 調航班, 絕對有可疑! ...

大大叫「匪」國人做「外國人」 ,  夠本土

1萬

論壇元老

正合奇 發表於 2019-8-14 09:06
絕不切割........

你反應大咗d,我系緊張佢地點解5用聰明d方法,無切割二字,更無資格講切割,我只是廢中一名

論壇元老

Unowat 發表於 2019-8-14 20:17
你反應大咗d,我系緊張佢地點解5用聰明d方法,無切割二字,更無資格講切割,我只是廢中一名 ...

機場打公安,小事一樁而已。大家這樣大反應,無非是因為示威者有潔癖,眼裏容不得兄弟有一點污。這裏文宣手足教大家怎樣輕鬆回應。。(^.^)

1萬

論壇元老

jojo2016 發表於 2019-8-14 21:24
機場打公安,小事一樁而已。大家這樣大反應,無非是因為示威者有潔癖,眼裏容不得兄弟有一點污。這裏文宣 ...

但千祈5好學林鄭,極其傲慢、執迷不悔,獨裁而帶陰險,寧我負天下之現代版(>!<)