搜索
熱搜: 活動 交友 discuz

禁蒙面法推行在即,連登仔創立「蓮登教」應對?

1萬

8萬

論壇元老

禁蒙面法推行在即,連登仔創立「蓮登教」應對?

https://youtu.be/R6XamlIMR3E?t=2

金牌會員

有無去信到外國商會,叫距地快D匯錢走,香港以己被共慘當管冶。要即刻轉攞美金走。香港己輕淪陷。

金牌會員

林7婆己經精神失常.配合反送中派攬炒,無間道任務完成。

1萬

8萬

論壇元老

hahaha8822 發表於 2019-10-3 22:16
有無去信到外國商會,叫距地快D匯錢走,香港以己被共慘當管冶。要即刻轉攞美金走。香港己輕淪陷。 ...

撤僑撤資好快上演而香港人有樓嘅要好走喇

金牌會員

番朵拉黑盒一打開,就關不了,
志不在蒙面法,是試探各國對緊急法反應,
以後可以利用緊急法掠奪市民財富

金牌會員

鬥地主,唔使用土地收回條例',直接没收農地

3萬

論壇元老

hahaha8822 發表於 2019-10-3 22:29
林7婆己經精神失常.配合反送中派攬炒,無間道任務完成。

蒙面遊行女CID」哽咽斥火上加油
轟林鄭擺警上枱

港台節目《自由風自由 PHONE》今日討論警方修訂武力指引,其間有一名自稱為CID的現役女警曾女士打上電台,「我係一位女CID,做咗大概4年半,佔中之後加入警隊,我係英國讀完書返嚟。」她承認,警方修訂武力指引「係近排嘅」

她更聲淚俱下向勇於說出真相的傳媒、議員及社會人士致敬,「我想同各位修例風波呢段時間,肯講真說話嘅傳媒、議員,甚至社會各界,肯講真說話嘅報道,致最高嘅致敬」,又對於同袍的行為感到傷心,說:「我好感激你哋,我聽到我哋同袍……有市民因為咁樣而受傷,好傷心我覺得,點解我哋會咁樣,我唔係好明呀!」

主持人提到,社會對警方使用武力的手法、程度存有爭議,曾女士認同社會有好爭議,又透露「反送中」運動以來,曾經蒙面與市民一齊遊行,「我知係有好多爭議,同埋我想講呢,其實我喺呢段時間嘅遊行,正式與非正式,其實我係有參與過嘅,我話畀你聽唔緊要……即係非正式遊行,即係冇批通知書(不反對通知書)、同埋有正式嘅通知書,我都有參與過(遊行)呢排……某地方嘅有參與過,但唔係全部(都有參與),但我係有蒙面嘅,因為我唔方便畀人知我身份。」

她反對立《蒙面法》,斥提出有關建議的人士火上加油,「我係絕對反對反(禁)蒙面法呢嗰條例,我覺得嗰啲人士所提出簡直係火上加油,同埋我想講林鄭月娥呢嗰人呢,佢可唔可以唔好擺我哋警務人員上枱呢?可唔可以解決呢嗰政治問題呢?

蒙面遊行「女CID」哽咽斥火上加油 轟林鄭擺警上枱

金牌會員

今日用緊急法立蒙面法,第日可以用緊急法立任何法,
你一開始用緊急法,就冇人再信你,
你可以即刻快速立任何法拘捕任何人(如肥佬黎等)並充公其財產,判終身監禁,
你只要一用緊急法,所有走得的人就走,香港就成死城,等如攬炒

你以為送一百幾十萬人來都冇用,因為香港已等如國內城市

歡迎攬炒,只要一用緊急法,就即時宣佈中共未日倒數開始

金牌會員

明天要去銀行轉美金提走,恐拍好多去做,如果擠提,特袞政苦唔好問點解

2萬

論壇元老

連  登  合