搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: fangtao

有 Bencan 此等畜牲,自然有這樣的結果^.^

高級會員

Bencan 發表於 2020-7-2 03:08
唔系同你講你就死开咪咁贱

原來這就叫做“我不贊同你的觀點,但我會誓死捍衛你發言的權利”。就像喜歡狗就吃狗肉一樣。

叫五毛死開就不行,批評Bencan就要死開。
Bencan原話:
http://forum.memehk.com/forum.ph ... =372836&pid=1367378
謎米不是啥偉大論壇,卻是一個寬容、接納不同意見的地方,謝!

我並不同意你的觀點,但是我誓死捍衛你說話的權利。

Je ne suis pas d'accord avec ce que vous dites, mais je me battrai jusqu'à la mort pour que vous ayez le droit de le dire.

I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it

Evelyn Beatrice Hall

7萬

論壇元老

EugeneShawn 發表於 2020-7-2 03:31
原來這就叫做“我不贊同你的觀點,但我會誓死捍衛你發言的權利”。

除非是用“叫你死開”來捍衛“你發言 ...

高級會員

Bencan 發表於 2020-7-2 03:38

張曉明廣東話鬧外國制裁:關你咩事?

上有好者Bencan甚焉

7萬

論壇元老

EugeneShawn 發表於 2020-7-2 03:49
張曉明廣東話鬧外國制裁:關你咩事?

上有好者Bencan甚焉

唉!好唔忿氣呀!唔明呀?耐心尐導讀囉。

這句話是某人對反肚說的,是典形 inside joke ,你唔
明....死埋嚟咪撞牆囉。

好!就當你盲毛無跟貼,用字面回你。
唔系同你講你就死开…………係叫行開尐,無禁止你講嘢,咁同 "我不贊同你的觀點,但我會誓死捍衛你發言的權利”。有何牴觸?

至於咪咁贱……你衝出嚟…..見仁見智!

高級會員

Bencan 發表於 2020-7-2 04:07
唉!好唔忿氣呀!唔明呀?耐心尐導讀囉。

雙重標準是Bencan所長,insider Joke可能是很好的藉口。

我批評共產黨,會用共產黨的標準會批評共產黨雙重標準;但是絕對不會用共產黨的標準去批評其他人。可能你會呢,Insider Joke,呵呵。

那叫五毛不要來謎米論壇也是叫離開,無禁止五毛講話呢。有何抵觸!

叫五毛離開就是抵觸,叫別人開就不是抵觸,冤枉別人盲毛不跟帖可能是很好的藉口。

7萬

論壇元老

EugeneShawn 發表於 2020-7-2 04:30
雙重標準是Bencan所長,insider Joke可能是很好的藉口。

我批評共產黨,會用共產黨的標準會批評共產黨雙 ...

唏!發爛渣呀!你話反肚共產黨高級幹部導師?佢有共產黨雙重標準,我啥會呀?

五毛是你定義與你不同政見的人?

你認為戲院散場觀眾離開,是禁止講話?抵觸?

哦!原來你有跟足貼而扮萌塞?冤枉咗你囉盲毛。

高級會員

Bencan 發表於 2020-7-2 05:18
唏!發爛渣呀!你話反肚共產黨高級幹部導師?佢有共產黨雙重標準,我啥會呀?

五毛是你定義與你不同 ...

盲毛是你定義與你不同政見的人?

你認為戲院散場觀眾離開,是禁止講話?抵觸?

你認為戲院會用“唔系同你講你就死开咪咁贱”叫觀眾散場離開,不是禁止說話,沒有抵觸?

7萬

論壇元老

EugeneShawn 發表於 2020-7-4 03:08
盲毛是你定義與你不同政見的人?

好唔忿氣呀?諗咁耐都無尐亮點………唉!

高級會員

Bencan 發表於 2020-7-4 03:18
好唔忿氣呀?諗咁耐都無尐亮點………唉!

好唔忿氣呀?隨口胡說都無尐亮點………唉!

7萬

論壇元老

Bencan 發表於 2020-7-2 03:38

此句等同
fangtao 我屌你老母

反肚知道反肚已經得手 Bingo
忍…忍…忍…忍…忍吾到…